מהי עבודה ספורטיבית בעינכם?

מהי עבודה ספורטיבית בעינכם?

האם לפי דעתכם מה שהולך בזירות ה-UFC וכו... זה נחשב לקרב ספורטיבי? יניב

BROWN BOMBER

New member
עם כבר מדברים...

כל אנפי הקרבות ללא חוקים כמו שקוראים להם זה ספורט מכוער בעיניי.... אבל יש אנשים שאוהבים את זה ויבוא יום ויכריזו על ה MMA כספורט אולימפי. היה כבר דיבור על להפוך את הקראטה לספורט אולימפי ב 2012. אולי גם המואי טאי יכנס בשלב הבא... ובשלב מסויים גם ה MMA...

toy s0ldier

New member
לא מבין מה הבעיה הגדולה שלכם..

אישית אני לומד mma וbjj אני לא מבין תבעיה של אנשים הרי אנחנו לא היינו רוצים לפגוע בעצמנו ללא סיבה אם אנחנו נכנסים לקרב תאמינו לי שעשינו את כל השיקולים לפני הקרב בדיוק כמו קרב אגרוף או כל קרב אחר אולי אנחנו נמצאים ב"סיכון" יותר גדול אבל אם אנחנו מוכנים להתחרות ככה ויש ביטוחים ויש ספונסרים ויש ביקוש ויש אהבה ויש זרם מאוד חזק מאחורי הספורט של ה mma מדוע לא להחשיב אותו ספורטיבי בגלל קצת דם? בגלל קצת חתכים? הרי שבאיגרוף היו יותר פצועים ואף הרוגים כאשר בספורט ה mma (ואני מדבר על הזירות הגדולות לא המחתרתיות) לא היה אף הרוג ופציעות קשות נדירות ביותר

BROWN BOMBER

New member
לא הבנת אותי נכון...

למרות מה שאמרתי, זה עדיין לא עומר שאני אישית לא אוהב את הספורט הנ"ל. אני בעצמי מתאגרף ולא יעלה בדעתי לחשוב שספורט לוחמני כמו ה MMA הוא משהו לא ראוי. דיברתי על דעת הקהל שמעריץ את אנפי הספורט האולימפיים ולא אוהבים לראות דברים מלוכלכים... אפילו מייק טייסון לא נבחר לייצג את ארה"ב באולימפיאדה בגלל הסגנון האגרסיבי שלו וחוסר הרחמים שלו בזירה. זה לא משקף את הראש האולימפי...

toy s0ldier

New member
אמממ וואלה

וואלה לא התייחסתי לקטע האולימפי כאילו לא נראה לי שהספורט הזה יעבור לאולימפיאדה יותר מדי ברוטלי אני מסכים על כך...

RoyceGracie

New member
הקטע הוא שב MMA יש יותר מיד אופציות

הקרב משתרע על כל כך הרבה תחומים שאדם לא שולט בכולם בצורה טובה כל כך. אפילו בפרייד שזה הרמה הכי גבוהה של התחרויות האלה, יש חבר'ה שלא עובדים טוב עמידה או לא עובדים טוב בהטלות וכו... זה מה שהופך את הספורט הזה לספורט שמכיל מרכיב גדול של מזל. באמנויות לחימה אחרות, ככל שמתאמנים יותר מרכיב המזל הולך ויורד, וקרבות של 2 קרטיסטים ברמה עולמית מכילים מרכיבים טכנים בלבד ומעט מאד מזל. אך ב MMA ברמות עולמיות אנחנו רואים המון ממרכיב המזל שהופך את הספורט הזה לאלימות ולא לספורט- משום שאף אחד לא באמת יכול לתהתמחות בכל התחומים והרמה הטכנית לא תעלה מעבר למה שהיא כרגע (כך אני סבור). בנוסף לכך, MMA אמור לשלב בקרב אנשים אשר באים כל אחד מאמנות לחימה אחרת, מהתמחות והתמקצאות שלו. אך לא זה הדבר, מאז שנות התשעים הראשונות אנחנו רואים תהליך של איבוד הזהות של האמנות לחימה שאיתה בא הלוחם ויותר פיתוח מן אמנות לחימה בת כלאיים בקרבות MMA. הקרבות האלה יפים מאד- אין ספק, אבל אני חושב שאחד הדברים שמושכים את האנשים הוא שהכל יכול לקרות, ונראה לי שדווקה גורם משיכה זה מאפיין אנשים בעלי פחות ידע טכני וחיפוש אחרי טכניקות ברמה גבוהה- דבר שלא יתאפשר בקרבות מסוג זה. לעומת אנשים שעוסקים שנים רבות בתחומי אמנות לחימה ולכן חפצים בצפיה בקרבות ברמה גבוהה- בה גורם המזל מועט ואין הרבה פיצוצים כי כל אחד שולט בקרב בצורה מעולה. זאת דעתי. זאב.

toy s0ldier

New member
לא מסכים איתך זאב

בקרב בין שני יריבים שקולים מבחינת טכניקה וכוח לא נשאר כלום חוץ מאפקט המזל הקטע בקרבות ה mma של היום הוא שכבר אין קארטה או ג'ודו או קיקבוקס יש פשוט אומנויות לחימה משולבות וזה מה שלומדים אתה לוקח את מה שהכי טוב מכל סוג אומנות לחימה ומחבר הכל לאומנות לחימה אחת מושלמת שמערבת גם הפלות גם קרקע גם עמידה פשוט הכל mma ברור שבסוג כזה של אומנות לחימה "מושלמת" יהיה קשה להתקדם הרבה בגלל מספר הטכניקות והנסיון העצום שצריך לרכוש כדי להתמחות בסוג כזה של אומנות לחימה מלאה.. תחשוב על זה ככה שני אנשים שצריכים לתת הכל פשוט ממה שיש בתוכם ולא רק מה שהם מתמחים בו לפי דעתי זה הרבה יותר יפה קרב אולטימטיבי באמת....

razcoren666

New member
אחי, לא מסכים איתך בכלל..

זאב אחי, אל תעלב אבל אני ממש ממש לא מסכים איתך, ולדעתי אתה מספס את הנקודה הכי חשובה בMMA. הדבר שלדעתי הופך את הMMA לענף הספורט הכי "אמיתי" הוא שהוא הענף שהכי מיתבסס על האדם עצמו ולא על שום מרכיבים אחרים. לא על הקבוצה, ולא על הנעליים שלך, לא על המחבט טניס שלך, לא על הרכב ולא על הסוס. שני אנשים שכל מה שיש להם, אלו הכישורים הגופניים המנטליים והנפשיים שלהם,שמגיעים לפעמים לשיא היכולת שלהם בקרב,ונותנים את הכל כדי להראות בשביל לנצח. ואני ממש לא מבין איפה ניכנס פה המזל?? מתי ראית קרב שהוכרע ע"י מזל?? (אלא אם אתה קורא מזל, לשופטים יפניים) הדבר הכי יפה לראות לדעתי, הוא דווקא אייך לוחם אמיתי מתמודד עם מצבים שחורגים מהGAMEPLAN המקורי, כאשר צריך להיתמודד עם מצב בלתי-צפוי. דווקא קרב כמו פדור-פוג'יטה מאוד אהבתי, כי ראית אייך לוחם כמו פדור סופג מכה ענקית, מאבד לכמה רגעי את השליטה, ובצורה פשוט מדהימה מנצח את הקרב. לדעתי שום מזל לא מעורב פה, רק שכל ולב של הלוחם. ובקשר לסגנונות המקוריים, אתה כמובן צודק שכבר כמעט ולא מגיעים לוחמים מסגנונות שונים "כדי לראות איזה סיגנון טוב יותר" אבל זאת היתה רק ההתחלה שהפרומוטרים של הענף מכרו אותו ככה, לא סתם קוראים לMMA ככה. Mixed Martial Arts.

AmitNHB

New member
זה פשוט לא נכון סטטיסטית.

אם מזל היה מרכיב כה חשוב, לא היית רואה מתחרים כמו סילבה ופידור שמנצחים 95 אחוז מהקרבות שלהם. מזל הוא מרכיב, כמו בכל ספורט, אבל כישרון הוא מרכיב גדול פי עשר,אם לא יותר.

AmitNHB

New member
אני מקווה מאוד ש MMA לעולם לא יהיה

ספורט אולימפי. אישית, אני אוהב MMA, כי אני רוצה לראות קרב של מכות ובריחים\חניקות, ולא קרב הפלות כמו ג'ודו או קרב של אני לא יודע מה כמו בטאקוואנדו בצורה האולימפית שלהם. אני לא רואה שום קשר בין המנצח בקרב ג'ודו אולימפי בין שני ג'ודוקאים, או מנצח בקרב טאקוואנדו אולימפי בין שני לוחמי טאקוואנדו, למי שהיה מנצח בין השניים בקרב רחוב. נכון שהדבר אינו נכון במאת האחוזים גם ב MMA (בכל זאת, צריך להראות את זה בטלויזיה), אבל זה לפחות נכון ברב המקרים.

broccoli

New member
לדעתי - MMA זה 100% ספורט

יש חוקים, יש שיפוט ודרכים מקובלות לקבוע מנצח, והכי חשוב - כדי להצליח בספורט צריך להיות אתלט בכל רמ"ח האיברים, להתאמן על טכניקה ויכולות גופניות. כדי להגיע לטופ צריך להצליח מול הרבה יריבים טובים - וזה בד"כ אומר בלי חורים גדולים בטכניקה הגנתית, ויכולת ליישם התקפות נגד יריבים שונים. ב-1993 ה-UFC היה אירוע שהתיימר לבדוק "מי לוקח את מי" - א"ל מול א"ל. היום זה אתלט מול אתלט - ומי שמזניח אספקט של הקרב לוקח סיכון. מה יעשה מתאגרף שלא מסוגל לענות על מכות לגוף? מה יעשה מתאגרף תאילנדי שלא טוב בקלינצ' ולא מיומן בלהימנע ממנו? אם נשווה איגרוף חובבני למקצועני - בחובנני יש משמעות פחותה בהרבה לעוצמת המכות (מגן ראש, חוקי ניקוד), העיקר הוא הניקוד. באגרוף מקצועני עוצמת המכה, ויכולת המתאגרף לספוג אותה, רלוונטיות הרבה יותר. האם ה"ברוטליות" הזו הופכת איגרוף מקצועני לפחות ספורטיבי? התשובה שלי - חד משמעית לא.

AmitNHB

New member
מה השאלה בכלל ?

אין שום קשר בין כמות החוקים לבין האם משהו הוא ספורט או לא. כל עוד ברור מה צריך לעשות בכדי לנצח, זה ספורט בדיוק כמו שריצת 100 מטר היא ספורט ומשחק של דוקים זה ספורט. לא כל ספורט חייב להיות כרוך בעבודה פיסית, דרך אגב, אם כי ברור, שכאן ישנה עבודה כזו. דרך אגב, היום בניגוד לראשית ה UFC, יש חוקים ברורים מאוד בדיוק כמו באיגרוף.

למעלה