מהי עבורך העצמה ( empowerment )

מהי עבורך העצמה ( empowerment )

אחת השאלות המהותיות, ויחד עם זאת יכולה להיות חמקמקה לעתים, היא השאלה מהי העצמה אני יכול להציע התעסקות בהגדרות שונות, לעזור במיקוד תשומת הלב להיבטים שונים, לחומרים וגישות שונים, אבל אני מציע לעזוב את ההתייחסויות הכלליות. נראה לי נכון יותר לשתף ולהתייחס ממקום אישי ככל שניתן, שיתוף שיעזור להתקרב ללב העניין. יום טוב, אמיר דרור

העצמה והגשמת החלומות שלנו.

מהי העצמה? קבלת עוצמה. העצמה (empowerment) יכולה לדוגמה להתחיל במתן תשובות לשאלות מעצימות. כגון אלו שנמצאות בקישור המצורף. בהפיכת כל בעייה לשאלה חיובית. או בנשימה. או בטיול בפרק. או באלפי דרכים אחרות. אתמול הזמנתי את Dream Minder - תוכנה מדהימה שמעצימה אותי לזכור את חלומותי ולהגשים אותם. בדקתי הרבה פתרונות בעבר ותוכנה זו נראית מצויינת, במיוחד לאנשים שיושבים הרבה שעות ביום מול מחשב. בברכת עבודה שמחה, אמנון

העצמה עבורי

זיהוי משאבים אישיים, תוך פיתוח היכולת להשתמש בהם ולמצותם לצורך צמיחה, גדילה ובין היתר על מנת להתגבר על משברים. אסתייע בבמה זו להודיע, כי בימים אלו תופס תאוצה מייזם חברתי, שמאפשר באופן ייחודי תהליך צמיחה והעצמה של הפרט בתוך הקהילה. לפרטים: בקרו באתר קהילת סינקופה. תודה.

sheda0ktana

New member
מילת החודש, העצמה.

יש לי בעיה עם המילה הזו, ולא רק בגלל שהיא הפכה אופנתית וכולם פתאום מעצימים את כולם. איפה שהוא בתוך המושג "העצמה" אני מוצאת פרדוקס מסויים, שמונע מהמילה להגשים את עצמה. במינוח המקובל, "העצמה" פירושה לתת למישהו כלים לבניית עצמה אישית (פחות או יותר, נניח). עצם זה שצריך *לתת* את הכלים האלה למישהו, כבר פוגע במידה מסויימת בעצמה האישית שאמורה להבנות, כיוון שתהליך ה"ניסוי ותהיה" שכרוך במציאת הכלים הללו הוא חלק חשוב ולא מבוטל גם מתהליך הלימוד וגם מעצמתם של הכלים שנבנים, וכבר אמרו חז"ל - אין חכם כבעל נסיון. פה הפרדוקס שאני מוצאת במינוח הזה, העצמה, וזו הסיבה שאני לא ממש מחבבת אותו. אישית אני מעדיפה להמשיך להשתמש במונח "אוטואמנציפציה", שהוא אמנם משהו אחר לגמרי, אבל בסופו של דבר גם פה מדובר בתהליך שבסופו האדם אחראי לגורלו ושולט במציאות של חייו, רק בלי ה"פטרון" ש"מעצים" אותו. זו דעתי
קרן

למעלה