מהי עמדתכם לגבי דבש?

Eclipsed 0

New member
אני לא אוכלת דבש.

משערת שיהיו עוד אחריי שיכתבו הכל על תעשיית הדבש...

goldy27

New member
לא יודע אם בכלל כדאי להתעסק עם זה

ברור שיש סוג של ניצול של הדבורים בתעשיית הדבש אבל, בינינו, מימדי הניצול של הדבורים לא מגיעות למימדי הניצול של הפרות והתרנגולות, שהוא הרבה יותר קשה ומסיבי. הפגיעה בפרות ובתרנגולות היא משהו שצריך לתת עליו את הדעת יותר ויש להשקיע יותר במאבק נגדו. בפורום זכויות בע"ח בנענע היה דיון שנמשך כמה ימים תמימים בנושא הדבש, שלא התקדם לשום מקום. אז חבר´ה, עם כל הכבוד לדבורים, יש לנו את המאבק בפיטום האווזים לפנינו וכדאי לנו להשקיע בו יותר אנרגיות.

avidadon

New member
בתור צמחוני לא אידיאליסט

דווקא הדבש לא מגעיל אותי.. גם כשאני חושב על זה שהוא מונפק איך שהוא בעזרת חרק מעופף..

orot1

New member
דבש בריא מאוד

בכל בוקר אני לוקחת כפית דבש. הוא טוב לזיכרון, וכן גם מחזק. רופא השיניים אמר שהוא לא הורס א השיניים כי הוא מתמוסס בפה ואמת מאז שהתחלתי להתמיד באכילת דבש אני מרגישה הרבה יותר טוב.

דדי שי

New member
כתבה בנושא ממגזין אנונימוס

מתוך מגזין האינטרנט לזכויות בעלי-חיים

vegi force 1980

New member
דבש

דבש זה המזון שדל הדבורים הן מייצרות אותו כדיי שיהיה להן מה לאכול לדעתי אני לא צריך לקחת להן את האוכל כמו שאני לא צריך לקחת את החלב של הפרה שנועד בעצם לצאצאים שלה מה גם שמתערבים להן בחיים ושמים אותן בכוורות מיוחדות ולא כדרך הטבע ובשביל לקחת להן את הדבש ממלאים את הכוורת בעשן ומבריחים את הדבורים וזאת פגיעה אני גם ככה שונא את הטעם של הדבש אבל גם אם הייתי אוהב לא הייתי אוכל את זה..... פעם אחרונה שאכלתי הייתה בפברואר בחורף עשיתי תה עם דבש כי הייתי חולה וזה היה במצקום לקחת אנטיביוטיקה....אבל זה לא יקרה יותר...

אני בכלל לא יודעת על דבורים

אין לי שמץ של מושג על תנאי גידולם וכו´ . אבל בעיקרון אני בכלל לא אוכלת דבש (חוצמזה אני שונאת דבש) אבל עם אני יראה איזה מאכל שאני אוהבת וכתוב עליו ברכיבים דבש אז לא תיהיה לי בעיה לאכול. נ.ב. יש למישהו חומר על דבורים כדי שאני ידע קצת יותר??????

lifegirl

New member
למה דבש אינו טבעוני....

באתר שלנו, ניתן למצוא מאמר (באנגלית, מצטערת)- שמסביר בדיוק למה דבש אינו טבעוני. אני, כמובן, לא מתחייבת על נכונות הדברים. ובכל אופן, כיוון שאף אחד לא המציא לי מידע שסותר את זה- אני לא אוכלת דבש (במיוחד לאור העובדה שקל כ"כ להסתדר בלי דבש. יחי הסילאן!)

למעלה