מהי ערכה של מילה

קסנדרה*

New member
מהי ערכה של מילה

הציטוט הבא, מדברי סופר המדע הבדיוני האמריקאי קורט וונגוט: "אני הייתי פעם סופר עני וכתבתי יוצא מן הכלל, אבל מאז שאני עושה כסף אני מוציא זבל, מפני שתשמע: כל מילה שלי שווה 5,000 דולר. תחשוב רגע: נניח שאני כותב "אמא באה הביתה ומצאה את הילד ישן עמוק". אני מוחק את המילה עמוק - הלכו 5,000 דולר" (מתוך "העיר" 15.05.92, מתוך ראיון עם יורם קניוק.) מהו ערכה של מילה... למחוק או לא למחוק ?

אמממ

נכון שלהיות סופרר זו קריירה ופרנסה אבל אני [ואולי בתמימות מה] מאמינה, שאדם שיוצר אומנות לא צריך לחשוב על הכסף שירוויח ממנה בסופו של דבר אלא אם מלכתחילה הוא יוצר למען רווח ואז כמובן שיש לשקול כלפרט ומילה. במקרה הראשון, חשיבות הכסף היא זניחה והתרומה לתרבות, חברה וסיפוק עצמי הם הרווח הגדול של הכותב.

קסנדרה*

New member
כוכבית חביבה אפשר גם אחרת

מספר שנים לא קטן, עסקתי באמנות לפרנסתי, עשיתי דברים יפים ואהבתי מה שעשיתי, וזה עד היום מפאר בתי כנסיות, מבני ציבור אחרים ועוד, אבל כן, הפרנסה הייתה קודמת, ואם לא הייה רווח לצידו של העיסוק, הייתי מחפשת פרנסה אחרת. וברגע שהיה לי קשה(פיזית) לעסוק בתחום, חיפשתי מקור פרנסה אחר ללא היסוס. גם היום אני כותבת בהנאה גמורה, אבל כשאני מסיימת אני כבר חושבת איפה אני יכולה לפרסם, כי יש על זה תגמול, כמו שאת נוכחת בעצמך, בפורום אני יכולה שלא לפרסם חודשים ארוכים, החשיפה פחות מעניינת אותי. ולגבי ביקורות ששיר זקוק להן, השירים שלי זוכים לביקורות לפני שנולדו
שבת שלום קסנדרה

למעלה