מהי שיטת ה-ABA

קרני12

New member
מהי שיטת ה-ABA

אשמח לקבל הפניות לקישורים על שיטה זו. האם שמעתם על הקשר שבין החיסון המשולש שנעשה בגיל שנה לבין אוטיזם?

לי יש שני ילדים שנפגעו מחיסונים

היי קרני, למרות הויכוח התיאורטי בנושא השפעת החיסונים יש לי שתי הוכחות בבית אצל ילדי שניזוקו מהחיסונים. הראשון אוטיסט והשני גבוה יותר בספקטרום כיון שחיכינו עד גיל 13 חודשים ללא חיסונים כדי לראות התפתחות שפה ותקשורת ואחרי החיסון הכל התהפך. אנחנו עובדים בשיטת ABA יותר גמישה עם התייחסות לרגשות וצרכים של הילד ומתן מקום לבחירה שלו. זה מאד מוצלח לדעתי. ABA פשוט מפרקת את המשימות המורכבות לפרטים קטנים וברורים הניתנים ללמידה בקלות ומאפשרת בהמשך הבנה ולמידה מורכבת. חשוב להתארגן להתחיל כמה שיותר מוקדם בגיל כי יש הרבה ללמוד.

ריקי 04

New member
תקראי את הספר "השמיעי קולך"

של קתרין מוריס (תורגם ע"י עמותת טומי וניתן לרכישה ב"סטימצקי"). אני מבינה שיש לך ילד קטן, ABA זאת היום מהשיטות המובילות בעולם בטיפול בילדים אוטיסטים (והיחידה שנחקרת מדעית) , בשנה וחצי האחרונות אלו"ט דוחפים אותה חזק, הקימו ומקימים גנים המטפלים בשיטה הנ"ל. אם אכן בנך בן 2-3, אני ממליצה בחום לפנות לאלו"ט ולברר על הגנים הנ"ל (ניתן כמובן גם להקים תוכנית בייתית, אך יש לדעת מראש שמדובר בעלויות של למעלה מ-10,000 ש"ח בחודש). בהצלחה הערה: מומלץ להתעלם ממצאי המחקר של לובאס מראשית שנות השבעים, ושהראה 47% של ילדים ש"יצאו מזה" בזכות השיטה. היום כבר מדובר רק על 20%, שמגיעים לרמת תפקוד של "זר לא יבחין", כלומר משתלבים בחברה. מה שכן צריך לקחת בחשבון (לזכות השיטה כמובן) הוא שכמעט כל הילדים מתקדמים, ובאופן משמעותי מאד מאד, אבל - כל אחד "ביחס לעצמו".

גיליזיו

New member
אודות

הרבה ניתן לומר על ABA,וקשה לסכם זאת בפסקה אחת. ישנם מחקרים רבים התומכים ומוכיחים את יעילות השיטה,שזה כבר יותר ממה ששיטות אחרות מציעות.ישנם אוסף סיפורים אישיים שמספרים על הצלחות שנותנות תקווה.וישנם אנשי מקצוע רבים שמוכנים לתת סיוע קונקרטי בשטח. אם יש לך שאלות ממוקדות יותר אשמח לסייע,כסטודנטית בעלת תואר ראשון וכמטפלת בעלת ניסיון[email protected] גילי.

למעלה