מהי שיטת MACKENZIE?

חבצלת3

New member
מהי שיטת MACKENZIE?

אני סובלת מכאבי גב תחתון עם הקרנה לרגליים כתוצאה מבלט דיסק L4/L5 L5/S1 ואורתופד המליץ לי על פיזיותרפיה בשיטת MACKENZIE. מישהו יכול להסביר לי על הפיזיותרפיה הזה? תודה רבה.

liorsh12

New member
נסי שם

http://www.physiotherapy.asn.au/apacd/infosheet/d24.htm זה יתן לך הסבר על השיטה... אם תרצי מידע נוסף אשמח לעזור.. ליאור

אפשר

מקנזי היא שיטה בפיזיותרפיה שפותחה לפני כמה עשורים על ידי ניו זילנדי חכם בשם , הפלא ופלא, מקנזי. במהלך השנים הוא גם שינה ועידכן על סמך מחקרים שונים. השיטה מבוססת על תנועות בכיוונים מסויימים (שנקבעים על סמך בדיקה) אותם יש לבצע מספר פעמים ביום. השיטה יעילה במיוחד בהתקפים חריפים על רקע בעיות בדיסק. אני עשיתי בזמנו את הקורס שלהם. מאז אני משתמשת בשיטה. לדעתי היא יעילה ונוחה מאוד. אחד היתרונות שהמטופל לא זקוק לטיפול אינטנסיבי של אחרים. השיטה, כמו כל שיטה רצינית, לא מתאימה לכולם.

חבצלת3

New member
תוכלי לומר לי איפה אפשר לעשות

את הקורס, כמה זמן הוא וכמה עולה? תודה !

קישקוש

New member
הממ.. קצת לא הבנת אותה.

נירית היא פיזיותרפיסטית שעשתה את הקורס כמטפלת, לא במטופלת. את הטיפול את יכולה לקבל במכון פיזיותרפיה אצל פיזיותרפיסט/ית שעבר את הקורס. את לא צריכה לקחת את הקורס כדי להחלים.. בהצלחה בכולופן! ושאלה לנירית- איפה יש מידע לגבי קורסים של מקנזי? בידיעון של העמותה לא ראיתי עד היום פרסומים..

מומלץ

שיטה מאוד אלגנטית. יש הרב תפיסות מוטעות לגבי השיטה. מקנזי זה לא רק תרגילי extension !!!

span26king

New member
אזהרה קטנה

השימוש בשיטה מתאים רק למי שמאובחן במדיוק כסובל מבעיות דיסקוגניות בלבד, לאנשים הסובלים מבעיה אחרות או לא מאובחנים כהלכה השיטה יכולה לגרום נזק.

Daniel Rovny

New member
Sfaety of the McKenzie method

A little correction: Although traditionally more successful in spinal problems related to disc dysfunction, the method, by defenition, is not only for disc problems. The "orthopedic" diagnosis has no relevance to the efficacy of the method. It is the proper MECHANICAL EVALUATION, performed by the experienced,credentialed therapist that will determine the patient's prognosis.With proper evaluation and re-assessment skills, other spinal related problems can be treated as well. One of the important things that are in the core of the method is the ability to treat safely, or avoid treating any mechanical diagnosis of th espine, however to be able to do so th etherapist has to be credentialed by the McKenzie institute and experienced using the method.!

למעלה