מהי שליטה מנטלית?

BeSweet

New member
מהי שליטה מנטלית?

יש לה הגדרה?
איך היא באה לידי ביטוי ?
אני יכולה לנחש
אבל אשמח לשמוע מנסיונכם ודעתכם
תודה

A לוןA

New member
כל אחד מגדיר אותה אחרת

בעיני, כל בדסמ מחייב שליטה מנטלית, גם אם זה סשן-סטוץ, עדיין מתקיימת מסירת שליטה, ומסירת (וקבלת) שליטה היא עניין מנטלי, בראש/ ובראשונה.
&nbsp
אבל שליטה מנטלית במובן שאת מתכוונת אליו מתקיימת לדעתי כשהנשלט מרגיש את השולט לא רק בפן הפיזי, אלא גם בפן המנטלי. כשהוא מתחיל לרצות לשרת לא רק בגלל שזו "הגדרת התפקיד"- אלא כי הוא באמת רוצה לשמח את השולט שלו. כשגם כשהשולט שלו לא לידו, הוא עוצר לפני פעולה וחושב- "מה הוא היה אומר לי לעשות במצב כזה?"
כשאלו מתקיימים- החלה השליטה המנטלית

BeSweet

New member
אני מבינה

את המושגים
רק תוהה איך זה בא לידי ביטוי בפועל
הרי אין זה מספיק שהנשלט רוצה להתמסר וחושב "מנטלית"
תארת כאן את התנהלות הנשלט
ואיך אצל שולט באה לידי ביטוי אותה שליטה מנטלית?

A לוןA

New member
מהצד השני זה ההופכי

אם השולט מנסה להבין מה גורם לנשלט לפעול, להביא אותו למקום שתואר לעיל- הוא מפעיל את השליטה המנטלית שלו.

BeSweet

New member

האם באמת זה השולט שמפעיל את המנגנון הזה ומוביל את הנשלט במובן הנפשי
כי פיזית זה הרבה יותר קל לתפיסה
אך מנטלית זה נראה לי קצת יותר מורכב (מי מפעיל את מי?)
בכל מקרה נתת לי קצה חוט למחשבה

Tranquility40

New member
רצון הנשלט

אלון, אני חושב שהמילה "רצון" מאוד בעייתית בכל עניין השליטה וזאת משום שרצון קיים ברמות שונות. לדוגמה - כשאדם מצטרף לקבוצה מסויימת (דיאטה, עישון או ספורט) הוא רוצה שאנשים יעזרו לו לעשות מה שהוא רוצה באופן כללי אך לא רוצה באותו הרגע. אדם בעל התמכרות לסגריות למשל, רוצה ולא רוצה לעשן בו זמנית.
כך גם בעולם ה BDSM. לעתים הנשלט רוצה ולא רוצה להיות נשלט בו זמנית ובדיסוננס הזה טמון הקסם. גם השולט רוצה דברים מנוגדים - מצד אחד לחבק ולאהוב ומצד שני להכות ולהשפיל.
&nbsp
לענייננו - אני רואה שליטה מנטלית כסוג של חקר כשהשולט מנחה את הנשלט להכיר בפחדיו, ספקותיו וחולשותיו. כשלהבדיל משליטה פיזית, הנשלט לא רק "ישחק" אלא ממש יחיה את הדבר - הרגש של איבוד העצמי. כשהנשלט פותח את נפשו וחולשותיו כדי לתת לשולט להיכנס לנפשו.
כמובן שהדבר מחייב אמון ובטחון מוחלט בשולט (ושולט שראוי לבטחון הזה).
הדבר מתחבר לדבריך שעל הנשלט לעשות את הדברים מעצם רצונו לרצות את הנשלט, תוך כדי שהוא מצמצם במידת האפשר ספקנות טבעית (כמובן שפה הקושי הגדול).
&nbsp
לשאלה אך הדברים מתקיימים במעשה. אפשר לתת כמה דוגמאות:
יצירת אי נוחות אמתית או פחד אמתי כמו משחקי סכין, דרישה להפעיל מצלמה פתוחה מול הנשלט כשהוא בעבודה והשולט יכול לראותו כל רגע או למשל לקיחת הנשלט העוצם את עיניו למקום ציבורי למחצה וחצי מוסתר כשהנשלט לא באמת יודע במדויק היכן הוא. כיסוי עיניו והפשטתו באופן חלקי לאט-לאט (כמובן שכל חושיו של הנשלט צועקים לו להוריד את כיסוי העיניים ולכסות את עצמו).
&nbsp
כל הדברים הללו אמורים להוביל להעברת האחריות לידי הנשלט והרפיית מחסומים.

A לוןA

New member
המממ....

בקשר לדיסוננס- אצלי לא קיים דיסוננס כזה, בין להצליף ללחבק. הם שניהם "כלים" בארגז הכלים בו אני משתמש כדי לגעת, לחרמן, לחבר ולשלוט.
בקשר ליצירת פחד- בלי ספק פחד וחשש הם כלים נוספים בארגז הכלים הנ"ל. אני מעדיף להשתמש בהם כמה שפחות, לפחות בצורתם ה"אמיתית".
אלו כלים מסוכנים שיכולים לגרום נזק אמיתי, ואני לא בעניין כדי להזיק (והם גם מחרמנים נורא...)
אם אני משתמש בכלים האלו, זה רק לאחר שאני מכיר את הנשלטת היטב מחד, ויכול להיות שם בשבילה, פיזית ונפשית, בימים שאחרי.

Tranquility40

New member
היכרות עם הנשלט

אני חושב שהשורה התחתונה שלך היא שאם אתה מכיר את הנשלטת היטב, אין דיסוננס. אתה יכול להשפיל ולכבד, להכות וללטף, למשוך בשיערה ולנשקה בו זמנית, ליצור מתח ולחבק.
לצערנו יש שולטים שמחליטים לתרגל פעילות בידיאסאמית לפני שהם מרגישים בנוח עם הנשלט כדי לשלוט בכל מרחב הספקטרום הנ"ל ואז הם מתעסקים רק בצד הקשה (השפלה, אלימות ושליטה) ובלי לאזן ברוך, אהבה, דאגה ומסירות. הרי הרבה יותר קל לתת סטירה מאשר ליצור חיבור וחיבה.

A לוןA

New member
יש אנשים שזה מתאים להן

יש שולטים שמתאים להם להיות קרים ואכזריים, ונשלטות שאם תחבק אותן יחשבו שאתה ונילי וירד להן ממך לגמרי.
העולם מורכב ומלאאאא גוונים (מי שיגיד של אפור יקבל 50 הצלפות מהשוט החדש).

DogsPCI

New member
של חום-סגלגל ;). וזה הכי קר ואכזרי, לחבק וללטף את מי שזה

לא עושה לה טוב ;).

ואללה נשלטות מפונקות אלה. הכל צריך להעשות - לפי רצונן
.

ExLibris499

New member
מוקדם

לי - 10 בבוקר (אבל תודה שרואים שהשתדלתי. רבע שעה זה איחור אופנתי!)
ובכלל, משרדי מנהלים מפחידים אותי....

ExLibris499

New member
רשע מרושע

חשבתי שה - "פחד" מונח מובטל בארגז הכלים שלך.

השרשור הזה העלה לי שאלה בנוגע לנשלטת מסוג "BRAT". אולי אני אנסח את זה מאוחר יותר לפוסט של ממש......

ExLibris499

New member
כשאני קמה בבוקר

רטובה ובוחרת את החוטיני השחור למרות שבפועל זה יום שבת ואין מצב שהוא יראה אותו היום.
כשאני בוחרת להתחיל ספר חדש בתחום מסוים כי אני יודעת שזה תחום עניין שלו וזה יעניין אותו.
כשאני יוצאת לצהריים ואני בוחרת מנה מתוך ידיעה שאם הוא היה שם הוא היה בוחר בה
ואפילו בדברים הכבדים יותר -
הצורך לגרום לו לחייך
הרצון לדעת שהוא מסופק
וגאה
ולפעמים, אפילו אוהב.
זאת שליטה מנטלית שלו. עליי. ולא תמיד הוא גרם לה להשתרש ביודעין. לפעמים, הוא פשוט עושה הכל באופן כל כך נכון ואמיתי, שזה פשוט קורה.
אגב, זה תהליך. ולמרות מה שאלון ענה, אני לא מאמינה בשום שליטה מנטלית בסשן-סטוץ.

BeSweet

New member
תודה

אני בהחלט מתחברת למה שתארת וחוויתי זאת כשהייתי במערכת יחסים שכזאת
רק לא התייחסתי אז להגדרות של שליטה מנטלית (גם הוא לא)

אני לא בעניין של סטוצים בכלל וסשן סטוץ בפרט בלי קשר למנטליות או בעצם יש קשר לכן אני לא בעניין:)

Tranquility40

New member
"התאהבותיס נפוצה"

נשמע כמו סימפטומים של התאהבות במערכת יחסים וונילית - שזה כמובן לא סותר ואף קשור, אבל עדיין אין זו שליטה מוחית בהקשר הבידיאסאמי.
התיאורים שנתת רק מראים שאת מאוהבת. כשאתה מאוהב (קל לי יותר בלשון זכר) אתה חושב על אהובתך יום וליל. היא נמצאת אתך כל דקה למרות שהיא לא באמת לידך. אתה רוצה להביט בה, לראות אותה מאושרת וקורנת. העצב שלה הוא העצב שלך. כשיש בטלוויזיה תוכנית האהובה עליה אתה תחייך לעצמך. וכו'...
אפשר לומר שזה בסיס יציב לשליטה מוחית במערכת בידיאסאמית, ואכן כדי להשיג שליטה מוחית את אכן צריכה להיות שלו. אבל אפשר להשיג שליטה מוחית גם בלי התאהבות ובסשן. הכל תלוי כמה בני הזוג פתוחים זה לזה וכמה הנשלט מוכן להנמיך את חומותיו, לכבות את ספקנותו ולקבל את העובדה שמישהו אחר שולט ברצונותיו ובתחושותיו.

ExLibris499

New member
שליטה ואהבה

הם מושגים מאוד אמורפיים בעיניי. ויכול להיות שהם גם נושקים וחופפים במקומות מסוימים.
היכולת והבחירה שלא להכניס את הדברים להגדרות, זה כיף.
אתה יכול לקרוא לזה התאהבות, אם זה מה שזה, בעינייך.
בעיניי, זה חלק מאוד מהותי בשליטה. זה חלק מאוד מהותי בנשלטת שאני ובמה שאני מביאה למערכת.

לא כל נשלט מצליח, יכול ורוצה להוריד חומות ולכבות ספקנות בפני כל שולט. וזה בכלל לא קשור לרמת הפתיחות ביניהם.
אגב, שליטה מוחית אפשר להשיג גם בהיפנוזה, גם ע"י התניות חיוביות/שליליות וכו' וכו' אבל משום מה, לא נראה לי שבשליטה כזו עסקינן. לפיכך, "השליטה המוחית" שאנחנו מדברים עליה חייבת להימסר ע"י הנשלט, גם אם לא באופן ממש מודע, ואם זה כך, זה בהכרח תהליך אינדיווידואלי, ככה שזה לא מופרך בכלל לחשוב שלהתאהבות יש מקום שם.

למעלה