מהי תחיית המתים?... resurrection of the dead

סויה 1

New member
מהי תחיית המתים?... resurrection of the dead

המושג קיים בדתות שונות,אמונות שונות ובתרבויות שונות. האם יש סיכוי ל-"חזון העצמות היבשות" כפי שחזה הנביא יחזקאל?...

TAINTED SAINT

New member
חוששני כי כל שיש לי לומר בנושא הוא...../images/Emo140.gif

שכל הרעיון הזה מופרע מיסודו,וכולו אך אשליה אומללה והונאה עצמית,שייך הוא לאותן הבטחות כגון "חיים שלאחר המוות,גן עדן-גיהנום,החטא ועונשו,חיי נצח,המשכיות לאחר המוות".צר לי יקירתי,אך כשאנחנו מתים,מסתיים הסיפור,בוכים קצת,רבים קצת על מה שהותרנו [נכסינו\חובותנו],מורידים אותנו לתוך בור חפור יפה,מכסים בעפר,מקריאים כמה תפילות,מספידים אותנו מספרים שקרים על "עד כמה צדיקים הינו", ומתפזרים.למי שיש משפחה,אז האומללים הולכים לסבול אחד את השני שבוע שלם יחדיו..."השבעה"... ומי שבבור נטמן ? ארוחה דשנה לתולעים ולרימות,לא יותר ולא פחות. הרעיון של שיבה מהמתים נועד לתת לנו תקווה שהמוות איננו סופי,ושתהיה לנו המשכיות. קשה לנו להשלים עם העובדה שנפסיק להתקיים...אנחנו ממציאים לעצמנו אשליות,משום שאנו נוטים לחשוב כי קיומנו אכן חשוב הוא עד מאוד... האמת היא [מרה או לא מרה],שכשאנחנו מתים נגמר הכל,אין "פרק ב'",אין כתובית "המשך יבוא"... חג שמח
TAINTED SAINT

רסקול

New member
חזון העצמות היבשות הוא מטאפורה

להתחדשות, ולא תיאור ממשי של תחיית המתים. אבל סבאט שלי וסבתא שלי, שני יידאלאך שלא האמינו באלוהים נקברו בהר הזיתים מול שער הרחמים בו יעבור המשיח, והם כמובן יצעדו כמו שני אדיוטים אחרים החמור שלו, שלא נדע. מי יאכיל אותם? מה נעשה עם כל הילדים שהם יביאו - כדו"א יקרוס לתוך עצמו מעודף משקל של מליארדי בני אדם. איך הם יצאו מהחורים? תגידי - ההוא שפיזרו אפרו בחלל, בים ובעוד מקום - איך הוא יחזור מהמתים? אני לכשעצמי יודע שאני נשמה שגולגלה במעגלי החיים ונכנסה בגופות רבות, אז.. מה יקרה לי כשכל הגופים האלה יתעוררו מן המוות? ושווה שתקראי את הספר המבריק הלז - עולם סוף של אופיר טושה-גפלה. שווה מחירו, שווה עמודיו המרובים. יש לך שלוש המלצות

סויה 1

New member
תחיית המתים-הרחבה ../images/Emo129.gif../images/Emo129.gif../images/Emo129.gif

תחיית המתים ביהדות הוא עקרון חשוב ומשמעותי ביותר.במקורות נאמר כי מי שלא מאמין ב"תחיית המתים" אין לו חלק בעולם הבא. תחיית המתים תבוא לאחר ביאת המשיח,כל הצדיקים יקומו לתחייה,ולא ימותו עוד.הגוף והנשמה יזכו לחיי נצחבעולם הבא. בתנך-מופיעה תחיית המתים כהבטחה אלוהית לעתיד של גאולה."ראו עתה,כי אני הוא....אני אמית ואחיה,מחצתי ואני ארפא,ואין מידי מציל"(שירת האזינו-דברים ל"ב ל"ט) מופיע גם בספר ישעיהו(כו,יט) ובספר דניאל(ב יב יג). המפורסם ביותר הוא כמובן -חזון העצמות היבשות...."כה אמר ה' לעצמות האלה.הנה אני מביא בכם רוח.... ונתתי בכם גידים והעלתי עליכם בשר וקרמתי עליכם עור ונתתי בכם רוח וחייתם" יש המפרשים את החיזיון כחזרה לארץ ישראל,לאחר חורבן בית המקדש הראשון וגלות בבל.ויש המדברים על הקמת מדינת ישראל שלאחר השואה,את תחיית המתים של הנביא יחזקאל. בנצרות-בספרות הדתית הנוצרית,קיימים הרבה תיאורים של "יום הדין",ותחיית המתים. לאחר 1000 שנים של"מלכות ישו" יגיע יום הדין,תפרוץ מלחמה בין הרשעים המסרבים להכיר באמת הנוצרית, לבין הצדיקים.הרשעים יונהגו ע"י השטן(האנטי כרייסט).מלחמה זו מכונה בנצרות מלחמת גוג ומגוג והקרב המכריע יערך במקום המכונה "ארמגדון" (שמו העברי של הר מגידו).בקרב זה יהרג השטן(האנטי כרייסט) ע"י ישו,ואז תתקיים "תחיית המתים" לפי האמונה הנוצרית. הצדיקים הטובים המאמינים בנצרות יזכו לגן עדן,ואילו הרשעים יצלו בגיהנום. באיסלם-(יאום אלקיאמה) ביום זה יקומו המתים מקברותיהם ויתיצבו מול האלוהים. יפתח ספר המכיל את כל תולדות האדם מלידתו ועד מותו.לאחר מכן יצעדו כולם מעל התהום ואש הגיהנום. הצדיקים יעברו בקלות לצד השני-שם נמצא גן העדן,בעוד הרשעים והכופרים יפלו ישר לגיהנום.

מאמינה בחיים אחרי המוות

בגלגול נשמות, מדריכים רוחניים. מאמינה בחלום שבו סבא שלי הגיח, רק כדי להרגיע אותי שהוא נמצא במקום טוב. מאמינה במדיומים ובתיקשור. לא מאמינה "בחזון העצמות היבשות" ובביאת המשיח!! אני אבדוק את הספר שרסקול המליץ, תודה

TAINTED SAINT

New member
ואני מאמין ב...../images/Emo140.gif../images/Emo212.gif../images/Emo141.gif

יקירתי,הנה מעט מה"אני מאמין" שלי,בלי מדריכים רוחניים לצערי... לפני 17 שנים הייתי "מדריך רוחני" בעצמי לסטודנטית אובדת דרך ונואשת לתשומת לב,מתמטיקה למדה,ורדופת רוחות היתה...ולא, אינני מתבדח כהרגלי הפעם,ארבעה חודשים תמימים הייתי "המדריך הרוחני" שלה,רבות למדה ממני...אם כי יותר בעניני הגוף מאשר בעניני הרוח,לבסוף נמאס לי ממנה ושסתי אותה בעולם בעזרת בעיטה ידידותית באחוריה...ואחוריים נהדרים היו לה...בזכותם סבלתי את נוכחותה בסביבתי...שנתיים מאוחר יותר,ערב נסיעתי ליפן,התקשרתי להפרד,והמטומטמת האשימה אותי בכך "שנבואותי לא התגשמו !"... לרגע עמדתי שם,אוחז בשפורפרת ותוהה אם הבנתי את שאמרה,אך היא לא הותירה אותי תוהה...סיפרה לי כי לאחר כל מפגש ביננו טרחה לכתוב במחברת את "נבואותי"...מסתבר שהאמינה באמונה שלמה וחסרת ספקות שכל היוצא מפי דברי אלוהים חיים הם... באמונה יוקדת וחסרת פשרות [ופסיכוטית להפליא]ישבה וכתבה בדבקות באותה מחברת במקום להתרכז בלימודיה האוניברסיטאים, לדבריה כל כמה ימים פתחה את "מחברת הנבואות" ושיננה אותן ! ! ! לאחר שנתיים נזכרה לחשוב על כך שאולי בסופו של דבר "הייתי נביא שקר".... קיסרית אהובה שלי,במקום כל שהוא,נמצאת מחברת שלמה המכילה בתוכה את "הבשורה לפי ___________",לא פעם תהיתי אם יום אחד,בעוד דורות,לאחר מלחמה גרעינית,אותה מחברת תתגלה ותהווה את הבסיס לדת חדשה..... אם כן,חושבני כי המאמינים יהנו מהמון חופש מיני...מחרות מוחלטת,ועוד כמה וכמה דברים שכנראה אמרתי כשאני בגלופין ומרוכז באחוריה הנהדרים...או יותר נכון,נעוץ בהם... מצטער יקירתי,נשמות לא מתגלגלות,ביאה טובה תמיד,תלויה בהתאמה בין המשתתפים בפולחן,וכן,אם נגענו בכך.... לאמונה ולדת יש משמעות משנית,את יודעת היכן נמצאת העוצמה האמיתית ? העוצמה האמיתית נמצאת בפולחן עצמו יקירתי,דת איננה בעלת כוחות כל שהם,וכי למה חשבת שהיהדות שרדה זמן כה ארוך ? ולמה הנצרות הקאתולית הרבה יותר מענינת מזרמים חדשים בנצרות כגון הפרוטסטאנטים,הלותראנים,ורבים אחרים ? הכל ענין של פולחן יקירתי...ללא הפולחן אין לאמונה עתיד אמיתי ולא עומק מיסטי... טלי את הפולחן מהדת,והדת איננה...ללא מזבח ונרות,תפילות על ברכיים כואבות,נרות,קטורת ומחוות מסתוריות,כל דת הינה אוסף של מיתוסים,פילוסופיה בגרוש או שניים,אוסף של אמונות טפלות,ונסיון לשלוט בהמונים הבורים בעזרת איומים מקפיאי דם והבטחות מטופשות... לכן דתות פאגניות מסוימות קוסמות לרבים עד ימנו אנו,הפולחן יקירתי,הריקוד בעירום ביער האפל,הדם הניגר על המזבח המאולתר, רעם התופים הקדמון...מחול הלהבות.... אשמח לחלוק עמך עוד,אך אני מאמין שהפיצה שאמי אפתה מתקררת.... חג שמח שלך TAINTED SAINT

בטח יהיה תחיית המתים ואלוקים יעשה מקום לכולם

למה ככה כתוב בתורה רסקול ולא כמו שאתה והקדוש מיתלכלכים על אלוקים כל הזמן
מה שכתוב בתורתנו הקדושה זה לא אמונות טפלות אחי אל תיתלכלכך סתם על מה שאתה לא מבין למה זה מסובך לך אולי להבין הכי טוב תלך אצל רב ויסביר לך הכל לאט ובסבלנות ותיראה איך ישכנע אותך להאמין אני ינסה לדבר עם הרב בבסיס ניראה אולי תקבל אישור לעשות איתנו שבת בבסיס ותיראה איך זה יפתח לך את הנשמה ואת ההבנה חב"לז אחי
ביי

TAINTED SAINT

New member
אנא אל תנסה להגדיר לאלברט את המושג "מציאות"..

נסיון שכזה עלול להשאירך פעור פה ונבוך עד מאוד מול ההסבר וההגדרה שלו ל"מציאות".... אל תשכח שישנה עד היום קבוצה המתקראת FLAT EARTH SOCIETY ..... http://www.alaska.net/~clund/e_djublonskopf/Flatearthsociety.htm http://theflatearthsociety.org/forum// תהנו... TAINTED SAINT

למעלה