מהלך המשחק - היכונו!

מהלך המשחק - היכונו!

רק שתדעו מבעוד מועד מול מה נצטרך להתמודד, ושלא תגידו שלא אמרתי לכם. מעבר למלחמה המתמדת שתתרחש באית´ילן (המרחב בין גונדור ומורדדור), שתתפוס מקום של "לחם ושעשועים" לאנשים הצבעוניים שבאים לנופף בחרבות מעץ, עיקר המלחמה בין הצד הלבן לאפל הוא מלחמה מוראלית על נפשות הדמויות במשחק. בעל העיין הפקוחה תמיד (והאוזן הצמודה למכשיר-קשר) יושב לו במעמקי מורדור, מביט בכל המתרחש, ומאתר לו קורבנות נחמדים לזמן לשרותו. הרגת? רצחת? עינית שבויים? שדדת? גנבת? ...שיקרת? - הרי לך עוד נקודת זכות להתחבב על השר האפל, אדון השקרים (שמקבל דיווחים באל-חוט מכל מי שסיים בממלכת המתים, ומכל המסטרים שמסתובבים עם מכשיר קשר). צברת מספיק נקודות זכות? זכית בביקור חמים ומלבב של נזגול אחד או שניים. וכל מי שקרא על מפלצות באתר המשחק, יודע כמה התנגדות צריך לספק לנזגול אחד, וכמה זה מזיז לו את השערות בביצים. ונחשו מה? גם מדינות צוברות נקודות זכות... גם הרג במלחמה נחשב. לא בחרב תיפול מורדור. השחיזו את ציפרני ה-Role-Play! היכונו לעימות של טיעונים ולתחרות על נשמות טועות. ככל שמאפילות יותר נשמות, כך מתארך לו הצל, וכוחו של השר האפל מאמיר ונשגב. אם אתם יושבים שאננים - אם סומכים אתם שהשחקנים יסמכו על העלילה שבספר, אתם עושים טעות חמורה. אספר בקצרה, שקיימים ברוסית כל כך הרבה ספרי המשך לשר הטבעות (לדוגמא: הר האש מקיא את הטבעת מפני שלא יכול היה לה, כי נשמתו שת סאורון המאייר החזק ביותר כלואה בה, והכל מתחיל מההתחלה. הפעם האופל מנצח) וקיימים אפילו גרסאות נגטיב שנכתבו ברוסית (לדוגמא, לא נראה לכם שהעלפים הם גזענים הארים ותו לא? אחת הדמויות הבולטות בתרבות המשחק ברוסיה, הקרוייה בפי מעריציה ניינה, שכתבה את הסילמריליון בצורה שמראה שמנווה הוא העריץ, ושמלקור הוא ה"בלתי-מובן"). הדרך לליבו של ההמון - הבידור. פולקלור ומוסיקה. תיזכרו את משפט הראשון ב- אתר-המשחק!

סילבן

New member
אבל יש שירים!!!

הרי אוריאל אופק ז"ל המוכשר, תרגם את כל השירים של שר הטבעות, ובחרוזים. יש שירים גם ב-"הוביט" (שתי גרסאות התרגום) ואפ איני טועה אז אפילו ספר השירים "עץ ועלה" של טולקין תורגם לעברית. איפה החסר?

סילבן

New member
וכמו שאומר

יהורם גאון, בפרסומת לרשת ג´: "זה לא צריך מוסיקה, זה שר לבד"!

יש עוד ויותר ממה שתעלה על הדעת

לא מדובר בשירים הכתובים של טולקין, אלא בשירים מודרנים המולחנים על גיטרה מפוחית וחליל. ישנם המוני שירים רוסיים השגורים בין השחקנים הרוסיים. שירים שנולדו בחיקה של קהילת השחקנים עוד ברוסייה, ואף כאן בארץ. על שרים אלו, מתווספים שירי תעמולה שנכתבים במיוחד למשחק הזה (כמו המונים שנכתבו במיוחד למשחקים קודמים, ושרדו מאז). המשימה: לעבות את שירי התעמולה הלבנה, כנגד התעמולה השחורה של מרדור.

סילבן

New member
אבל

אין לשכוח ששר הטבעות מסופר מנקודת המבט "הלבנה", כהגדרתך. לפיכך, ניתן לראות בכל השירים בו כשירי תעמולה לבנה (הן ברוחם, והן בתוכן חלקם). חושבני שיהא זה יותר פשוט לנסות ולהלחינם מאשר ליצור שירים חדשים, מבלי להמעיט ביכולת היצירה של משתתפי המשחק. אישית איני רואה כל פסול בשירים מחורזים, אין הכרח בכלי נגיה על מנת לבצעם, וזהו יתרון עצום בעבור העדות הלוחמניות והאפלות יורת שבנו.

כמובן!

טוב הדבר. אין ספק. לחנים לשירים הקיימים יוסיפו גם הם. אך בא במידה, יש צורך במשהו מודרני, קליל, סלוגנים שיתפסו בקלות, ומי יודע? אולי אף לדורי-דורות. אני מציע שתתחילו להרקיד עטים על מגרשי נייר, או ש"נרקוד" כולנו לצלילי מקצב-חותרים, של צבא שחור על אוניות לבנות בדרך לכיבוש ולינור... אויה, יבנה, איהו אור העצים? אלברת´ גילתוניאל, מציתת-הכוכבים, מנווה אצילי, ראשון לבני אלים, התשקוטו עת מחרף אתכם בן שחור? הנחנו רוח, מוזת-מלל בעיטור לשור שירה, להקים חומה ל נוגנים!

gilnathuring

New member
אך זכרו!

אף מעשיו האפלים ביותר של מלקור וכל ניסיונותיו נעשו לתפארת יצירתו של אילובטר! החושך לא ינצח כי הוא חלק מהאור ותלוי בו! (חוץ מזה האלפים הרבה יותר יפים! :0)) כשם שנפל מורגות´ כך יפול משרתו, החושך לא מפחיד את הקונדי שנולדו עוד לפני בוא השמש. זהו סאורון שצריך לפחד! הוא ישלם על מעשיו הנפשעים! -גיל-גלן

דוגמאות למופת

המנון הנמלים האפורים - מילים (HTML) המנון הנמלים האפורים - לחן (MP3)

סילבן

New member
הערת הגהה

מהאזנה מדוקדת לשיר עולה כי הזמר הוגה כ-"אלרו" את הכתוב במלים כ-"ארו". מה נכון?

עוד דוגמאות

הארץ התיכונה - MP3 נומי, נומינור - MP3 לכל דוגמאות(so-far) : מילים ולחן - אלי בר יהלום.

Varkong

New member
פולקלור ומוזיקה - דונלנד בתעמולה

גם דונלנד, כמובן מצטרפת לתעמולה נגד האופל - רוהאן. וזהוא השיר הראשון בסדרה:

Varkong

New member
ועכשיו, אני אפילו אתן לכם לינק נכון

תכנסו - תלחצו על הלינק היחיד באתר ותורידו את השיר.

Hest

New member
אתר של דונלנד

באתר של דונלנד נפתח עמוד תרבות. בו תוכלו להוריד את השירים ולמצוא את המילים שלהם. שימו לב, אנו רק מתחילים בנושא זה, צפו לעוד!

Teoden of Rohan

New member
אם אינך חכם במעשים ../images/Emo47.gif

לכבוד ראש השבט הברברי - אנא תקרא את ספר שר הטבעות ואז תקבע מי מאיתנו הינו הצד האפל כאן אם איני מופיע בדברי תעמולה פוליטית אז לדעתי אין אני חושב שישנו צורך פוליטי בהשגחתכם אך בפעמים הבודדות שהחיילים החלשים שלי התאמנו בהוצאת גופותיכים הנרקבות לא שרדת את 10 הדקות הראשונות של הקרב. צפוי לכם גורל של עם חלש - להכנע ולדרוש שלום של כניעה או למות בשנת המשחק הראשונה. ראה בזאת התראה אחרונה לפני ג´נוסייד מלא לעמכם המאורר רחמים. באם תרכין את בירכך לפניי ביום שישי הקרוב, אשקול באם לחוס על חייך או .למוסרם להקרבת למען אלינו היחיד באמה. אתה מחוייב בזאת על חוצפתך במס שנתי (דו שעתי במשחק) של כסף השווה ל5 מטבעות רוהאניות. במידה ולא תעש זאת, מציע אני תאודן בנו של תנגל מלך רוהאן שתעמיד ביום השישי הקרוב את החיילך הטוב ביותר מול כל אחד מאבירי עפ"י בחירתך (גם נשות החייל) על כך מברך אותך אני במיתה מהירה או ללא כאב כציווה לנו באמה-הצייד הגדול על החתום ביום זה שנת..... תאודן בן תנגל - מלך ריסטאניה-מוסטנגרים.

מודרניזציה.

לצערנו(?), אנו חיים בעולם מודרני. מציות בקבוקי פלסטיק שעוני-יד דסקיות-צבאיות נעלי-ספורט/פלדיום עטים מדי-חאקי פנסי כיס פלאפונים אלה, ועוד, נחשבים לאבזור ממוצע של כל אחד, כשהוא יוצא לקמפינג. אולם, במשחקנו זה, נודה לכם מאד אם תמצאו דרך להימנע מכל אלה ומכל דומיהם, ואם אי אפש להימנע - לפחות להצניע. אש? תביאו גפרורים. פנסי כיס? עששיות! (25 ש"ח בשוק הפשפשים) פלאפונים? בההה, הצחקתם אותי... אם כל כך קשה לכם להיפרד מהם - תצניעו אותם, כמו שהייתם מצניעים סנדביץ של חזיר עם גבינה באמצע שכונת מאה-שערים. זה ממש הורס לבוא לעולם פנטסיה, ולגלות איך כולם מדליקים לעצמם לאקי-סטרייק ב´זיפו´. תסמכו על שיירות המסחר של אסגרות´ שיביאו לכם טבק משובח מהוביטון

Ranger One

New member
תראה...

אני הוביט ,רק תגיד תודה שאני לא בונה מקדונלדס באמצע הוביטון. המממ... יש לזה מספיק פוטנציאל.... תגידו ,אפשר לבנות סניף של מזון מהיר באמצע הוביטון?

למעלה