מהלך הרמוני אהוב במיוחד...

fireballgames

New member
מהלך הרמוני אהוב במיוחד...

מעניין אותי להתחיל שרשור של מהלכים הרמונים מוצלחים במיוחד. אני אתחיל: ראשונה מאז'ור לרביעית מינור. יש שיר של רדיוהד בשם WORRYWORT שמחזיק כל השיר על אקורד מז'ור ובסוף השיר עובר לכמה תיבות לאקורד IVm. האפקט הזה עושה לי צמרמורת כל פעם מחדש... זהו. מה איתכם? יונתן

loomer4

New member
בהחלט מהלך אהוב

יש אותו גם בהתחלה של ליידיבירד ויארדבירד סוויט, ששם בכלל יש יופי של הרמוניה. מהלך הרמוני אהוב במיוחד אצלי זה כנראה ראשונה מינור, רביעית מאז'ור, שאת המהלך הזה יש באינספור שירי Fאנק ובכל קטע אפשרי של סנטנה, אין כמו ג'אם סשן על המהלך הזה
. מהלך נוסף אהוב במיוחד הוא ראשונה מאז'ור שישית מינור (ספטקורד כמובן, כשזה משולש זה פחות נוגע אליי), דיאטוני, פשוט ומקסים.

dombi7

New member
כמו שנאמר אין חדש תחת השמש

המהלך של ראשונה אל תוך רביעית מינורית היה אחד המהלכים המפורסמים ביותר של רחמנינוב. בהרבה מיצירותיו הוא אהב לעשות את זה. זה ממש מרתק אותי כל פעם לראות עד כמה המוזיקה של ימינו מוציאה כל כך הרבה מהמוזיקה הקלאסית ועדיין מתכחשת לה. המהלך הכי מפורסם שהיה בתקופת הבארוק, היה לסיים את הפרק על חמישית והפרק שאח"כ היה ממשיך על סולם אחר... ואת זה היו עושים דרך : מראשונה שבדרך כלל הייתה מינורית, לרביעית (שהיא גם מינורית) ומסיימים על חמישית מז'ורית כמובן, בגלל הצליל המוביל. זה ממש מהלך שעשו אותו אלפי פעמים כמעט בכל יצירה ובכל פרק. מהלך נוסף שאהוב על הרבה מלחינים הוא לעשות קדנצה מדומה של חמישית שלא מובילה לראושנה אלא לשישית. הואיל ושישית מאוד קורבה לראשונה, רק הבסיס שלה גדול בטון מהחמישית של הראשונה, זה ממש גורם להרבה התרגשות כשעושים את זה טוב.

SHEX

New member
הזכרת לי שיר../images/Emo95.gif

שאני מכור להרמוניה שלו. אני יכול לשבת ולאלתר שעות על הרצף אקורדים הזה.. C--Fm--Bb--Eb--Ab--G7/B--C

למעלה