מהלכי אקורדים בסולם מינורי

brotherwolf

New member
מהלכי אקורדים בסולם מינורי

מישהו יכול לתת כמה דוגמאות למהלכי אקורדים בסולם מינוורי? למשל Am? בסולם מז'ורי יש את ה I-IV-V ו ii-V-I. יש משהו דומה במינורי או שאני פשוט "ממיר" את האקורדים יחסית למודוס האיולי? תודה

אילת441

New member
בדיוק למדנו השבוע...

מהלך במינור של VII-III-I כשהשביעית היא מז'ורית ולא מוקטנת (כלומר בלי הגבהה של הטון המוביל), ומהלך נוסף של I-VII-I כשפה השביעית היא כן מוקטנת.

SHEX

New member
כעקרון אין יותר מדי הבדל../images/Emo95.gif

לרוב כל מהלך שתעשה במזז'ור, יישמע יפה גם במינור, פשוט יהיה לו גוון שונה לגמרי, לרוב מיוחד יותר. מהלך שאני אישית מאוד ממליץ עליו, למרות שהוא לא בדיוק מהלך, זה שימוש בטרצה פיקרדית בסוף הקטע. כשאתה מגיע בסיום לדרגה הראשונה, הרבה פעמים יפה מאוד לעשות את הראשונה כאקורד מז'ור, וזה יוצר אפקט מיוחד ויפה. מהלך נוסף שיפה להשתמש בו זה סיום מדומה - I-IV-V-VI - לנגן את הדרגה השישית (מז'ורית) במקום ראשונה, המהלך הזה עובד יפה גם במז'ור וגם במינור.

brotherwolf

New member
משהו לא מסתדר לי..

אם אני מנגן על סולם מינורי/מודוס איולי כאשר ברקע יש אקורדים מז'ורים, זה ישמע דיי נורא...לא?

SHEX

New member
אקורדים מז'וריים הם חלק מהסולם../images/Emo95.gif

בסולם מינורי טבעי, הדרגה השלישית, הדרגה השישית והדרגה השביעית הן מאז'וריות (נהוג גם את הדרגה החמישית לנגן במז'ור, לצורך מתח מוגבר ע"י טון מוביל לטוניקה). בקשר לטרצה פיקרדית - שזה האקורד המז'ורי היחידי שלא קשור לסולם - זה נשמע יפה...

brotherwolf

New member
אהה אוקיי

עכשיו זה מסתדר לי (יותר נוח לי פשוט לחשוב במובן של סולם מזורי. אז יוצא שהדרגה השלישית למשל של סולם מינורי טבעי היא הדרגה הראשונה של המז'ורי) המון תודה! :)

SHEX

New member
אכן כן..../images/Emo95.gif

רק שים לב שזה לא תמיד ככה... דרגה חמישית של מינורי היא שלישית של מז'ורי - שתיהן מינוריות. אבל בסולם מינורי נהוג, כמו שכתבתי, להפוך את הדרגה החמישית למז'ורית כדי ליצור טון מוביל.. אז רק חשוב לזכור שזה לא תמיד מקביל לגמרי לסולם מז'ורי...

brotherwolf

New member
../images/Emo41.gifנצל"ש../images/Emo41.gif של עצמי -איך להמשיך מעבר לסולמות?

אני צריך להתייעץ עם משהו... למדתי לבד במשך שנתיים-שלוש מתוך אוסף ספרים שמצאתי ואני יכול מתוכם ללמוד את הסולמות השימושיים (בעיקר בג'אז) אבל אני רוצה ללכת יותר בכוון של כתיבת מוזיקה והלחנה. האם מורה לגיטרה ממוצע יכול לספק את הסחורה או שעלי ללכת לבי"ס למוזיקה בשביל ללמוד דברים יותר רציניים? תודה לעונים

SHEX

New member
אי אפשר להכליל..../images/Emo95.gif

אני בטוח שיש מורים לגיטרה שיש להם את הידע בשביל לעזור לך במה שתרצה וכאלה שלא... הכל תלוי במי המורה שלך..

Shards

New member
אני אישית

לא הייתי ממליץ לך ללמוד קומפוזיציה אצל מורה לגיטרה. סולמות בסיסיים אפשר ללמוד אצל מורה לגיטרה אבל זה לא מה שיהפוך אותך למלחין. אם אתה רוצה להכנס לנושא באופן רציני - תלמד בצורה מסודרת. לאו דווקא ביצפר למוסיקה, אבל לפחות מורה להלחנה. אם תרצה צור קשר ואשמח להפנות אותך לכזה. עומרי.

למעלה