מהם דרכי הטיפול האפשריות?

יוני1616

New member
מהם דרכי הטיפול האפשריות?

שלום. אני מדריך בתנועת נוער. יש לי חניך בן 15, שכבר מההתחלה הקשר ביני ובינו הוא לא קשר של מדריך וחניך בסניף אלא יותר מחוצה לו- כיוון שהוא אדם מופנם וסגור. הוא נער נפלא, אני מת עליו, הוא גאון, יש לו דעות אידיאולוגיות מכאן ועד הודעה חדשה, אבל יש לו בעיה שקשה לו בחיים מסיבות אלו או אחרות (שאני לא כל כך יודע מהן). קשה לו מאד מבחינה חברתית, אבל על פני השטח קשה לו מאד בחיים בכלל. נראה כאילו הוא איבד את החשק, את הלהט שבחיים. בשנה שעברה הוא פספס הרבה מאד שיעורים, ועכשיו בחופש הוא מתעורר בצהריים- לדעתי פשוט מפני שהוא לא רואה טעם לקום. השבוע אימו התקשרה אלי ובקשה שאפנה אליו בהצעה שילך לפסיכולוג, כיוון שהיא ואביו לא הצליחו לשכנעו. היא אמרה שהיא רוצה שיטופל בעניין החברתי, והיא מקווה שזה שורש הבעיה ולכן כל השאר יפתר ממילא. השאלה היא- מה בדיוק הפסיכולוג יעשה איתו? אני רוצה לדעת ה-כ-ל על מה אני הולך להציע לו. האם זה "שיחות ספה" כמו בסרטים? אני לא מבין בזה הרבה. בבקשה תעזרו לי, אני נפגש איתו בימים הקרובים. איך אני מדבר איתו? מה אומר לו? תודה, ושבת שלום!
 

slee4

New member
היי...

בתור אחת שראתה כבר 2 פסיכולוגים הרשה לי לייעץ לך. אני בת 15 ועברתי בדיוק את אותה הבעייה. זה נחשב קצת לדיכאון למרות שאני עברתי את זה בצורה של דיכאון קיצוני,אני יכולה להגיד שזה אחד הדברים הכי קשים שנער בגיל ההתבגרות יכול לעבור. קצת על טיפול פסיכולוגי: זה לא ממש כמו שרואים בסרטים...זה יותר להבין ממה הבעיה נגרמה ולהגיע לשורש שלה. מצד שני זה גם פורק מבחינה נפשית ואפילו מעלה קצת את הביטחון שאתה יודע שיש מישהו שרוצה להקשיב לך. אבל טיפול פסיכולוגי לא תמיד מתאים לכולם...יש אנשים סגורים מאוד שקשה להם להפתח לאנשים זרים, אבל מצד שני יש אנשים שקל להם להפתח מול אנשים זרים. זה מאוד תלוי בבן אדם. קודם כל תעשה את זה בדרך עקיפה ולא ישירה . תנסה להראות לו שאכן יש בינייכם קשר טוב והוא יכול להפתח מולך בכל מצב (כמובן אם זה בסדר מבחינתך). אל תנסה לרמוז לו או להגיד לו שיש לו בעיה כי אז זה יוריד לו מהביטחון העצמי. תגיד לו שהרבה נערים ונערות בגילו עוברים תקופה כזו ושאפשר לצאת מזה. מקווה שעזרתי...
 
טיפול

היי, נשמע שעוברת עליו תקופה קשה ושהוא מאוד יוכל להעזר בטיפול. כתבת שקשה לו מבחינה חברתית ושקשה לו בחיים בכלל. ממה שאתה מספר, זה נשמע שאולי הוא סובל מדכאון. בכל מקרה, נורא חשוב שהוא יפנה לאיש מקצוע שיוכל להעריך ממה בהעיה נובעת ואיך ניתן לטפל. יש כל מיני סוגים של טיפול שיכולים לעזור. יש טיפול דינאמי, שזה טיפול פסיכולוגי שמתבסס בעיקר על שיחות, ובו מדברים על הקשיים ומנסים להבין ממה הם נובעים. יש טיפול קוגניטיבי-התנהגותי, שבו מלמדים טכניקות התמודדות. זה טיפול שיכול לעזור במצבים של חרדה, דכאון... זה סוג טיפול יותר ממוקד מטיפול דינאמי, שעובד בעיקר על הורדת סימפטומים ושיפור התפקוד. יש טיפולים שמלמדים מיומנויות חברתיות. יש טיפולים תרופתיים, שיכולים מאוד לעזור במצבי דכאון, חרדה ועוד. מה הפסיכולוג יעשה, תלוי בעצם באיזה סוג של טיפול זה. נורא חשוב שהמטפל (פסיכולוג או פסיכיאטר) יבין ממה הוא סובל, ואז יוכל להמליץ לו על הטיפול המתאים. ספרת שאמו פנתה אליך ובקשה שתדבר איתו על פסיכולוג, כי היא ואביו לא הצליחו לשכנע אותו. אני חושבת שזה שיש לכם קשר טוב זה נורא חשוב ויכול מאוד לעזור בלשכנע אותו לפנות לעזרה. כשאתה מדבר אריתו, תנסה להבין למה הוא לא רוצה לפנות לטיפול. האם הוא חושב שזה בושה, האם הוא חושב שפסיכולוג לא יוכל לעזור, או שאולי הוא מרגיש שהוא אדם סגור ולא יוכל להפתח... יכולות להיות הרבה סיבות. ברגע שתדע למה הוא לא רוצה טיפול, תוכל גם לדעת יותר מה להגיד כדי לשכנע אותו. אתה יכול להגיד לו, למשל, שהרבה אנשים, ילדים נוער ומבוגרים, פונים לטיפול. שיש המון בני נוער שסובלים מדברים דומים ופונים לעזרה. שזה נורא טוב וחשוב לפנות למישהו שידע איך לעזור, כי חבל לסבול כשאפשר לעשות שיהיה אחרת. אתה יכול להגיד לו שיש כל מיני סוגים של טיפולים, ואפשר למצוא טיפול שהוא ירגיש איתו טוב. הכי חשוב זה פשוט להקשיב לו, להבין מה עובר עליו, לשדר לו שאכפת לך, שאתה שם בשבילו. ואז אפשר לדבר על זה שיש דרך לטפל ולעזור, ולראות איך הוא יגיב. לגבי הטיפול עצמו, אתה יודע אם ההורים יודעים למי לפנות או שהם צריכים עזרה עם זה?
 
למעלה