מהם האלים המנחים שלכם?

taroboy

New member
מהם האלים המנחים שלכם?

או האל,האלה.. אם יש תכתבו איזה ולמה^^ אני אתחיל..האל המנחה שלי זה רע,אני פשוט משך אותי יותר מכולם,והוא עוצמתי...שמש זהאנרגיה עצומה. אני מרגיש ממש טוב איתו.

T i a

New member
דיון קודם ../images/Emo26.gif לינק

http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/forumpage.asp?forum=337&firstmsg=45

הכוונה לאל אשר למאמין בו

יש קשר אישי וקרוב. "אל פטרון", שאותו/איתו המאמין עובד יותר מאשר אלים אחרים, אם בשל הזדהות עם תכונותיו של האל, עיסוק בתחום הקשור לתחום עליו אחראי האל וכן הלאה. כך למשל, אחד מהאלים המנחים שלי, כך אני רואה, הוא אסקלפיוס, אל הרפואה, מאחר ואני עוסק בתחום הקשור לעולם הרפואה.

Bastat

New member
"אל פטרון"

בתרגום חופשי בספרדית זה - "ה-בוס" לא מבינה את הקשר ?

patron מקורו, אטימולוגית, ב-pater

כלומר, אבא. מערכת היחסים היא יותר כמו של אב ובן (תלוי באלוהות, כמובן), מאשר יחסי בוס ופועל.

gwizard

New member
תוספת קטנה

מדבריו של אילן ניתן להסיק כי אל פטרון זה משהו קבוע, אך בפועל זה לא כך. היום את יכולה להתחבר להיות לאל רפואה ומחר לאלת המוות. זה משתנה לפי נסיבות חייך ובעיקר לפי ההרגשה הפנימית שלך לגבי מה את צריכה ברגע נתון. אצלי, לדוגמה, האל הפטרון היה זאוס כי הייתי צריך איכויות של מנהיגות בחיי (קשור לעבודה, משפחה ובכלל מצב בחיי), אך היום אני יותר מתחבר להקאטה - אלת המאגיה והטרנספורמציה. כמובן שבשבילי, זאוס תמיד ישאר "אבא" לא משנה מה. היחסים עם האל הפטרון יכולים להיות מרוחקים קצת בהתחלה, אך עם הזמן אתם לומדים להכיר אחד את השניה ובונים יחסי אהבה ואמון הדדי. לא שונה כל כך ממערכת יחסים עם בן זוג.

אני מסכים שאל פטרון הוא לא קבוע

אבל כמו שציינת בעצמך, היחסים עם האל הפטרון הראשון הם מיוחדים.

אונתן

New member
שאלה...

אני יודע שזה כי אני פשוט לא מצליח להתנער מהמונוטאיזם (חחח אמר האטאיסט) אבל... אתם לא זקוקים לקצת יציבות או נאמנות לאל פטרון או לקבוצה קבוע? כי ממה שקראתי כמו שאתה בוחר את האל הוא צריך לתת לך ...אז להשתמש בהם ולעבור לבא ...זה לא כזה נתפס בי.... כמובן שזה תפיסה שאל הוא "אל" לא אנרגיה או אמונה דומה

gwizard

New member
תשובה

לא רק אתה בוחר את האל, אלא גם האל בוחר בך. לרוב זה יותר החלק של "בוחר בך". לגבי עניין הנאמנות, אני פוליטאיסט רך, זאת אומרת אני מאמין כי כל האלים הם אל אחד וכל האלות הן אלה אחת. כמו כן, אני מאמין כי בסופו של דבר הכל מצתמצם לאחד שאני קורה לו "המקור". כך שלפי תפיסה זו אני בעצם בוחר להסתכל על אותו האל מזווית אחרת.

ההגמון

New member
מוזר.

אתה וויקאני ואני פגאני קלטי, אך מקריאת ההודעות שלך (בכלל, לא רק זאת) אני רואה שהתפיסה שלנו את הדת ואת האלים דומה להפליא. סתם רציתי לציין.

gwizard

New member
לא מוזר בכלל

השורשים הם אותם השורשים. רק השמות המודרניים השתנו קצת.

Wing Chan

New member
זה לא בגלל שלוויקה יש נטייה

להשאיל דברים מכן ומשם לצורכיה?

למעלה