מהם הדרישות לקצונה?

palmino

New member
מהם הדרישות לקצונה?

למשל קב"א ,ביררתי ואמרו לי שיש לי, קב"א -52 , אני מיועד כבר אז אני לא דואג איפה ישימו אותי, השאלה אם זאת קב"א קצונה ,ולא יהיה לי בעיה לצאת לקצונה עם קב"א כזאת. ועוד שאלה: אם זאת קב"א קצונה ונגיד שזה המינימום לקצונה יש הבדל משמעותי בן הקב"א הזאת לקב"א 53 ו-קב"א 54? תודה מראש

טל עדתו

New member
לא ממש הבנתי אותך

אתה ממש לא ברור. אבל המינמום קב"א שדרוש לקצונה הוא 52.

palmino

New member
הסבר

אני מיועד הכוונה שאני עברתי גיבוש ואני מתגייס לנח"ל מוצנח אז אני לא דואג בקשר לאיפה שיתקעו אותי בצבא. שאלתי היתה מהי המינימום של הקב"א לקצונה? (בביררתי והקב"א שלי 52) ואם יש הבדל גדול בין קב"א 52 קב"א 53 וקב"א 54 זאת אומרת אם כולם מתאימים לקצונה ,אז מהי בעצם העדיפות? ככל שיש לך קב"א לקצונה יותר גבוהה ככה סיכוייך להתקבל לקורס קצינים יותר גבוהה? את בטוחה מתאיים אחוז ש-52 זו קב"א קצונה? כי היו כאלה שאמרו שזה מתחיל מ-53

טל עדתו

New member
אז הנה תשובות

1. אין הבדל כל כך גדול בין קב"א 52 ל53. אבל בין 52 או 53 לקב"א 54 יש הבדל - 54 זה המינימום קב"א להרבה קורסים מובחרים כגון קורס טיס, חמ"ן תלפיות וכ´ו. 2. אני בטוחה במיליון ואחד % שהקב"א הדרוש לקצונה הוא 52 לפחות. 3. בעקרון לא רק הקב"א קובע אם תצא לקק"צ או לא...אם יש לך את הקב"א הזה ואתה רוצה אז או שמציעים לך את זה... או שאתה מבקש (הכוונה לקורס קצינים לבקש) ומשלב זה זה עובר למפקד שלך שבתכל´ס הוא יקבע אם לא להוציא אותך לקק"צ או לא. שיהיה לך בהצלחה בנח"ל. גיוס נעים. טל.

palmino

New member
תודה רבה :)

אגב מתי את מתגייסת?. ולאן? אני מתגייס בנובמבר

one1

New member
שאלה נוספת,

מה יש במבחני קצונה? הם קשים? מה הדרישות ? שאלה נוספת: למישהו יש מספר אחר של בקו"ם תל השומר? לי יש 7376000, זה פשוט לא עונה... תודה

טל עדתו

New member
אז ככה...

אני מתגייסת בנובמבר 19 ללוחמת אב"כ בהנדסה קרבית. מה יש במחבנים לקצונה? אין לי מושג. סליחה. ואין לי מספרים של הלשכת גיוס בתל השומר, אני בלשכת גיוס בירושלים, אבל אתה יכול לחפש את המספרים באתר עולים על מדים, וגם אם אני לא טועה יש באתר הזה איפשהו את המספרים. טל.

למעלה