מהם ההבדלים בין רואה חשבון

מורון

New member
מהם ההבדלים בין רואה חשבון

לבין יועץ מס? מתי צריך לפנות לאחד ומתי לשני? מה סוג השירות שנותן כל אחד?

ההבדל העיקרי

הוא שרואה חשבון מוסמך לטפל בחברות ויועץ מס לא. אם אתה לא חברה, שני בעלי המקצוע יכולים לשרת אותך טוב באותה המידה. בשני המקצועות יש בעלי מקצוע מעולים ופחות טובים. תבחר את זה שיותר נראה לך בלי קשר לתעודה התלויה לו על הקיר

שאלת הבהרה חשובה

ועורך דין שעוסק במיסוי - מה הבדל אז? אני מבין שהוא "גובר" על יועץ מס כי אני מניח שהוא מוסמך לייצג גם חברות..... השאלה מה מעמדו של עו"ד המתמחה במיסים בתחום מול רואה חשבון?

הבהרה:

מי בקיא יותר בתחום המסוי? רואה חשבון או עורך דין שמתמחה בתחום.... ממי כדאי לפנות על מנת לקבל פתרון יצירתי לסוגיית המיסוי?

הענין הוא שזה מאוד תלוי

יועץ מס לכאורה יודע פחות מהאחרים רואה חשבון ועו"ד שניהם אמורים לדעת באותה רמה כאשר כל אחד יודע גם דברים שהשני לא אמור לדעת אבל, זה תלוי מי האדם. אני מכיר יועצי מס שמכניסים לכיס הקטן רואי חשבון ועורכי דין מאוד מכובדים וידועים. הכל תלוי איזה בן אדם אתה- כמה אתה מקפיד ללמוד ולהתעדכן, כמה יש לך ראש יצירתי וכד'. לסיכום- תבחר את האיש שנראה לך, שהמליצו לך עליו ולא על פי תעודות... אגב, לניהול השוטף (להבדיל מפתרון יצירתי לבעיה נקודתית) אתה צריך חשבונאי: יועץ מס או רואה חשבון ולא עו"ד אשר אינו אמור לנהל את הספרים של הלקוחות.

למעלה