מהם ההוצאות ראשוניות כשעוברים ?

roz האחת

New member
מהם ההוצאות ראשוניות כשעוברים ?

אנחנו מתחילים להתארגן לאט לאט ואוספים כל שקל לקראת המעבר שיקרה עוד שנה , שנה וחצי , יש לי מספר שאלות : מהם ההוצאות הראשוניות שנצטרך להוציא ? שכר דירה ? ביגוד ? ביטוחים ?( וזאת בכדי לדעת כמה כסץ נצטרך להביא איתנו ) ולאחר שהוצאנו את הוצאות הראשוניות , כמה נצטרך פלוס מינוס להוציא כל חודש (אני יודעת שזה אינדיבידואלי ולשמיים אין גבול , אבל מה המינימום הבסיסי ? ( כי אנחנו מניחים שנהיה מובטלים כחצי שנה לפחות ) אנחנו מדברים על זוג ושני ילדים ( הבן יסיים פה כיתה ב , ועל ילדה שתעבור בין גיל 4.5 ל 5 ). שאלה נוספת היא , האם כדאי להעביר מישראל במכולה את כל הרהיטים בבית או שכדאי לא לקחת כלום בהתחלה , כי הדירות השכורות מרוהטות ? איך זה עובד ? תודה לעונים ......ושבת שלום .

כדי לשרוד חצי שנה בלי עבודה, תצטרכו כ 30,000

דולר כלומר כ 120,000 ש"ח. מזה כשליש עבור קניית רכב משומש וביטוחו. לא ממש אפשר להסתדר בלי רכב אפילו בעיר גדולה כשיש ילדים. למטה בקישור ישנו סקר הוצאות המשפחה בויניפג, אני לא ממש בטוח שאתם צריכים להוציא כל מה שברשימה (בוודאי לא לשלם מיסים ולחסוך לפנסיה), כדאי מאד להעביר מכולה אם הריהוט שלכם, טוב במיוחד, יפה ומעוצב. אם הריהוט הוא זול סטנדרטי ופשוט ואתם מוכנים לקנות או לקבל ריהוט יד שנייה לא כדאי לשלוח קונטיינר. דירות שכורות אינן מרוהטות, אבל יש בהם את כל מכשירי החשמל הגדולים שאותם ממילא לא מעבירים.

roz האחת

New member
תודה על התשובה

אנחנו מדברים על ריהוט יקר . אז איך זה עובד ? כמה זמן לפני הנסיעה אנחנו צריכים לקפל מפה את הריהוט ולשלוח לשם ? אנחנו מגיעים , שוכרים דירה לא מרוהטת ומתי משחררים את הציוד ? איך זה הולך ? על מה ישנים בינתיים ? כי הדירות השכורות לא מרוהטות אמרת.. כמה בערך עולה לשלוח קונטינר סטנדרטי ? טלויזיות , DVD ומחשבים אני מניחה אז שגם צריך להעביר , נכון ? תודה .

קודם כל אני ממליץ לקבל הצעת מחיר גם מ VASM

קונטיינר מישראל לכאן עולה כ 4000 דולר, ומשך הזמן מאריזה עד פריקה עד 8 שבועות. אם יש לכם איפוא להיות בלי ריהוט בארץ אז אפשר לשלוח 8 שבועות לפני. לרוב האנשים זה לא מתאפשר, הם שולחים שבועיים עד חודש לפני וגרים כמה שבועות בארץ אצל קרובים, אני מחזיק ללקוחות בטורונטו מלאי של מזרונים, כסאות ושולחנות מתקפלים כדי להשאיל חינם למשפחות ששוכרות דירות דרכי, ואנשים נאלצים לישון על מזרונים על הרצפה עד שקונים ציוד או שהקונטיינר מגיע. לא נעים אבל גם לא נורא. אפשר גם לקנות או לקבל ציוד יד שנייה במחסני צדקה למיניהם. מקרר, מכונת כביסה, מייבש כביסה, תנור אפייה וכיריים יש בדירה וכלולים במחיר השכירות כך שזה מקל. אני לא ממליץ להביא טלויזיה ו DVD מ 3 סיבות: 1. שיטת השידור כאן היא NTSC בעוד שבישראל ואירופה עובדים ב פאל. 2. החשמל כאן הוא 110 וולט ולא מתאים. 3. המכשירים האלה כאן לא יקרים. מחשבים בהחלט הייתי מביא אם הם חדשים, חזקים, ויש להם ספק כח שניתן להעברה ל 110 . מסכים מהסוג הרגיל לא הייתי מביא כלל, אלא אם כן יש מספיק מקום בקונטיינר והמסך עובד על 110 וולט

roz האחת

New member
ולמה העברת לי סקר הוצאות בויניפג ?../images/Emo13.gif

כאשר אנחנו מתכננים להגיע לטורונטו ?

אני מניח מגורים על ה TTC בטורונטו

מגורים: 900 דולר כולל חימום חשמל ומים מזון ומכולת 300 תחבורה: 200 תקשורת 200 שונות: 500 1900 דולר לחודש, שהם 11,400 דולר לחצי שנה, אני גם מניח שיחיד יכול בקלות להתחיל לעבוד מייד בעבודה זמנית (לא חסרות כאלה), במקביל לאולפן לאנגלית ולחיפוש עבודה כך שמי שמגיע עם כ 7000 דולר יכול לשרוד בקלות. למיטב ידיעתי רן פורסט מצליח לחיות בפחות, והוא לא נראה לי סובל מתת תזונה, ויש לו גם רכב פרטי דו גלגלי בנוסף לנסיעה בסאבווי.

NorthernStar

New member
תחבורה ציבורית ב200?????

אני לא אוציא מעל ל100 דולר בחודש, בין אם מדובר בtokens או ב-monthly pass. ואגב, 7000 דולר לא יספיקו להשרדות לnewcomers. אל תשכח שדירות מגיעות ריקות ויש לצייד ולרהט אותן, ומדובר בלפחות כמה אלפי דולרים בהוצאה מיידית. מניסיון. הגעתי עם הרבה יותר מ7000, והיה דחוק מאוד|סדגש. לולא מצאתי עבודה בדרך נס, הייתי בבעיה.|

מסכימה דווקא עם המושבניק לגבי התחבורה

גם אם רוב הזמן לוקחים סאבווי/אוטובוסים צריך לקחת בחשבון שמידי פעם צריך לקחת מונית (מאוחר בלילה/דברים כבדים/סאבוי תקוע וכו')

NorthernStar

New member
בשלוש השנים שאני כאן,

יצא לי לקחת מונית בדיוק שש פעמים. ארבע פעמים לפירסון וחזרה ועוד פעמים מבילוי ממש מאוחר (יש סבוויי עד 1:30, בNew Year's Eve עד 2:30). כאמור, הוצאות הנסיעה שלי לעולם לא יעלו על 100 דולר בחודש.

TrigATUSA

New member
5000 לחודש נשמע המון

לכמה אנשים זה אמור להספיק? במצב שער החליפין חשבתי שמשהו כמו 2500 יכול להספיק אם מצטצמים לשני אנשים?

כניראה שלא קראת את השאלה והתשובה

מדובר במשפחה עם שני ילדים, שצריכה דירת 3 חדרי שינה, ותצטרך לקנות רכב מההתחלה, וההוצאות האלה כוללות את הרכישה. דירת חדר שינה אחדת וזוג שלא חייב רכב כי אפשר לנסוע בסאבווי זה סיפור אחר לגמרי. אפשר לשרוד עם 1500-2000 דולר בלי שום בעיה.

למעלה