מהם ההשלכות של לחיות עם קולוסטומי לתמיד?

מהם ההשלכות של לחיות עם קולוסטומי לתמיד?

בשל פרפורציה בניתוח לפני 3 חודשים נאלצו להתקין לי קולוסטומי. למעשה, רק לפני יומיים נסגר לי הפצע של הניתוח ועברתי סבל רב וגדול, כנראה אפילו מכפי יכולת הסיבולת שלי. כיום מתחילים לדבר על סגירת הקולוסטומי ועצם המחשבה על זה מחלחלת אותי. החלטתי שאני מוותרת על הניתוח ונשארת עם הקולוסטומי. לא שאני מאושרת איתה, בהחלט לא, היא מציקה, מטרידה ולא נוחה. אבל יש לי אותה וזהו. אני לא רוצה לעבור ניתוח נוסף. לדודה שלי יש קולוסטומי, בעקבות כריתת חלק גדול מהמעי, כבר 24 שנים והיא חיה עם זה. היא היתה, כמוני, בוחרת שלא להיות עם זה אבל זה קיים וזהו. מבחינה רפואית, אין לי שום בעיה איתה, למעט כאבים מהחתך שלדעתי יעברו עם הזמן. דודתי אומרת שגם העור מתרגל. מהם, בכל זאת, הסיכונים האפשריים, אם ישנם כאלה, בהחלטה שלי? כמה הם עומדים מול הניתוח? תודה.

קולוסטומיה קבועה

חלק מהחולים העוברים ניתוחים שבהם נשארת קולוסטומיה ( או אילאוסטומיה), נשארים לעיתים עם סטומה לכל החיים, מסיבות שונות. הסיבות יכולות להיות רפואיות למשל שלא ניתן לבצע חיבור מחדש בגלל פגיעה בסוגרים של פי הטבעת וחוסר יכולת לשלוט בצואה, או סיבות שהסיכון הניתוחי הוא גבוה מאוד ולא מוצדק לסכן את החולה בניתוח נוסף. ישנם גם חולים מעטים שלא מעוניינים בסגירת הסטומה למרות שקיימת אפשרות טכנית, ומחליטים להמשיך לחיות עם סטומה. מדובר יותר על איכות חיים ואם איכות החיים שלך סבירה ואת לא מעוניינת בניתוח נוסף, הסטומה עצמה לא מעמידה אותך בסיכון רפואי מיוחד. ניתן ללמוד לחיות חיים כמעט רגילים עם סטומה ולא לוותר על פעילויות שהתרגלת אליהן כמו פעילות גופנית, נסיעות לחו"ל וכדומה. בכל מקרה, במידה וקיימת אופציה כירורגית לניתוח סגירת סטומה, תוכלי לבצעו גם בעתיד כשתרגישה מספיק חזקה פיזית ונפשית. בברכה

למעלה