מהם החסרונות בהשכרה דירה לאריטראים וכו

אכן 22

New member
מהם החסרונות בהשכרה דירה לאריטראים וכו

בפ"ת למשל,בליית ברירה, באזור שהם שוהים בהם.אודה לתשובה מפורטת

שמשטרת הגירה יכולה לבוא

לקחת אותם כל רגע ואז אתה נשאר בלי כסף ובלי דיירים? סבתא שלי גרה בבניין של 6 דירות. בדירה אחת היא גרה, בשאר ה- 4 דירות גרו ישראלים שונים. בדירה מעליה גרו כמה מסודן ואריתראה כמה שנים. כשסבתא שלי נפלה בבית והמטפלת לא הצליחה להרים אותה לבד, הסודנים והאריתראים היו היחידים שבאו לעזור, כל שאר הדיירים היהודים הציוניים הרחמנים שהמטפלת דפקה להם בדלת וביקשה עזרה- התחמקו ולא רצו לבוא. הם עזרו לה עוד בכמה דברים אחר כך, כמו להזיז מכונת כביסה וארון.

לצד השיקול החשוב שעוגי הזכירה

להשכיר דירה בכללי לאנשים חסרי מעמד יציב בארץ יכול להיות בעייתי גם אם מדובר בעובדים חוקיים. זה לא משהו גורף, אבל מדובר בסיכון לעומת השכרה לישראלים.
&nbsp
אם מדובר בעובדים חוקיים, אפשר להסתייע במעסיק שלהם, או בארגון שבו הם רשומים ולקיים את החוזה מולו עם ערבות והתחייבות שלו ששכ"ד והחשבונות ישולמו ולא יגרמו נזקים לנכס. לפני שיקפצו אנשים שיטענו לגזענות - גם במקרים של ישראלים טהורים מומלץ תמיד לקחת ערבויות כולל צ'קים פתוחים לפקודת הרשויות - מה שהאריתראים לא יוכלו לספק, ובתרחיש בו הם יעלמו וישאירו את הדירה ריקה וחשבונות לשלם, כדאי שיהיה לך אמצעי ביטחון לכל מצב שהוא.
&nbsp
&nbsp

אכן 22

New member
במחשבה שניה, אם משלמים מראש ויש בטחונות לחשבונות שלהם לשלם

אז לא יהיה אסון מבחינתי אם יסלקו אותם.. ולהיפך הם יתנהגו 'בהתאם' אם יידעו שאני יכול גם חלילה להלשין עליהם להגירה. הלא כן?!

זה נשמע כמו משחק מלוכלך

מה גם שאם את משכירה להם דירה בידיעה שהם לא חוקיים, זה הופך אותך לשותפה לדבר עבירה (אני לא סגורה מה אומר החוק באופן חד משמעי, אבל להעסיק מהגר לא חוקי זאת עבירה, אז לתת לו מחסה לא נשמע שונה בהרבה).
&nbsp
אני לא הייתי חוששת מהתנהגות "לא בהתאם", אלא מדברים אחרים כמו שציינו. כאמור - אם מדובר בעובדים חוקיים, את יכולה לעשות את החוזה מול המעסיקים שלהם ולדרוש ערבויות. כבר היו מקרים רבים של ישראלים שברחו לשוכרים והשאירו חובות ובלאגנים, השכרת דירה זה סיכון ואין מה להקל ראש באף מקרה, ועל אחת כמה וכמה כשמדובר במישהו שאין אפשרות להעביר את החשבונות על שמו.
&nbsp
&nbsp

למעלה