מהם הלקחים מן הסרטון הזה ?

AmitNHB

New member
מהם הלקחים מן הסרטון הזה ?

לא לעלות לקרב MMA ללא אימון מספק בכל האספקטים האפשריים של הקרב, ובואדי לא עם כזו נחיתות במשקל.

mikiz123

New member
יווו מה זה מה קרה לו שם??? הוא-

הוא השתגע על הריצפה מה זה מה בדיוק קרה לו לא הבנתי???

איך שהוא עשה את הקפיצה....

הראשונה בתחילת הסיבוב הבנתי שהולך להיות משהו רע כאן.... הוא בכלל לא היה רגוע.... מה גם דפקו לו את הראש בריצפה.... יניב

razcoren666

New member
אם אני לא טועה,

הוא נפצע קשה בעמוד השידרה. העלתי את הסירטון הזה לפה לפני בערך חודשיים, ושם גם ראו אייך לוקחים אותו מהזירה קשור חזק לאלונקה. גם לא בא מוכן, וגם לפחות למראית עיין, היריב שלו עלה עם יתרון משקל ברור.

zoti

New member
כשאין לך מושג מה אתה עושה

ואתה עולה לקרב MMA עם ידע בטאייקוואנדו בלבד ומכניס את עצמך למצבים מסוכנים, התוצאה יכולה להיות פציעה חמורה. הוא עלה לקרב נגד מתאבק ועשה טעות חמורה בזה שהחזיק את הראש שלו על הקרקע. ברגע שהמתאבק הרים אותו באויר הוא היה חייב לעזוב את הראש שלו.

toy s0ldier

New member
רואים שהוא לא מבין כלום בגרפלינג

הדבר האחרון שאנחנו עושים על הקרקע זה headlock רק בן אדם מאוד לא מנוסה בגרפלינג יעשה את זה קיצר מה אני יגיד לכם מקווה שהוא בסדר ומקווה שילמד לקח מזה

razcoren666

New member
בואו לא נפריז..

לא חסרים מיקרים של גרפלרים מעולים, שלא רצו לוותר על סיכוי לחניקה/בריח, ובגלל זה "אכלו אותה" עם SLAM. אני לא חושב שמישהו פה יכול לקרוא לריקרדו ארונה, לוחם לא מיומן, אבל גם הוא הפסיד בKO לRAMPAGE בגלל שלא רצה לוותר על המשולש. להגיד שבגלל שהוא לא עזב את הראש הוא חסר מיומנות זה פשוט לא נכון.

zoti

New member
להחזיק את הראש בHEAD LOCK

כשאתה למטה זה חוסר מיומנות וחוסר ידע. אתה לא מרוויח כלום בזה כי אתה רק מחזיק את היריב מעליך ולא מנסה לצאת מהמצב.

toy s0ldier

New member
רז תקשיב

תלך פשוט לשיעור נסיון ב bjj ותתפוס מישהו בheadlock יראו לך מספיק דברים שיסבירו לך מדוע זה לא טוב לעשות את זה גם בלי slams זה מצב לא טוב לתופס ולא לנתפס

razcoren666

New member
טוב..

אני יודע שאין ממש יתרון ב"בריח" הזה, זה לא מה שאמרתי, פשוט גם גרפלרים ברמות הכי גבוהות לפעמים טועים בזה שהם מיתעקשים להשאיר בריח/חניקה כשהיריב שלהם מתחיל להיתרומם, וזה לא ממש מראה על טכניקה לקוייה.

משה קיץ

New member
רז כשאתה אומר"שאין ממש יתרון "בבריח

הזה"...אתה טועה ובגדול.לא רק שאין יתרון זוהי טעות טכנית חמורה ביותר,וכמו שכבר אמרו לך מספיק שיעור נסיון אחד בbjj כדי להבין למה זו טעות.

razcoren666

New member
בסדר..

אתם קצת מפספסים את הנקודה. הדבר הראשון שאמרתי הוא שהוא בא לא מוכן לקרב, הנקודה היתה שמישהו ציין שהוא היה צריך מייד לעזוב את הראש, ואני אמרתי שלא כ"כ קל ופשוט ללוחם לדעת מתי לעזוב בריח.

אולי "מציקים" לך בגלל שזו

טעות מתחילים הכי בנאלית ביקום (התפיסה של הראש, הכוונה). אתה עדיין הפרשן המעודף עלי לMMA!

משה קיץ

New member
אם הוא היה מיומן היה עוזב מיד את

האחיזה הזאת וסביר שגם לא היה נכנס אליה. אני מבין מה אתה מנסה לומר ,אך זה יותר מתאים לארונה/ג'קסון וגם אז ארונה עשה טעות.

RoyceG

New member
שמע, יש הבדל לבין מה שאתה אומר לבין

המיקרה עם הטמבל המקפץ, מלא הפוזה הזה שנימצא בסרטון הזה.

AmitNHB

New member
מסכים.

יש לנתח כל מצב לגופו. המקרה הזה לא קרוב למה שהיה עם ארונה וג'קסון. הבחור התחיל בטעות עוד על הקרקע, כאשר התעקשותו לשמור על נעילת הראש גרמה לו להפנות את הגב ליריבו עוד לפני שהרים והטיח אותו. למרות זאת, גם ארונה עשה טעות כאשר לא ויתר על הנעילה שכבר היה באויר ובדרך לחטוף את ההטלה של החיים שלו. אני יודע שהוא מתרץ את ההפסד, בכך שהוא חטף נגיחה מג'קסון באויר, אבל ההילוך החוזר מוכיח אחרת...

razcoren666

New member
דווקא לא כ"כ מסכים..

לדעתי אם תסתכל בהילוך חוזר, תוכל לראות שרוב הנזק שניגרם לארונה היה בגלל הנגיחה מג'קסון. אחד הדברים שהכי הצחיקו אותי, זה שבאס או רונלו אומר מייד אחרי שהקרב ניגמר, שלג'קסון יש מזל גדול מאוד שהוא הצליח להטיל ככה את ארונה כי יש לו חתך גדול מעל העיין,שהיה עלול להפריע לו,בעוד שהחתך הזה ניגרם בגלל ההטלה, כשהוא נגח בארונה. אולי נגח לא ממש מדויק, כי הוא לא הניע את הראש בכוונה כלפיו, אבל בסופו של דבר הפגיעה של המצח שלו בראש של ארונה, היא שהכריעה ולא הפגיעה של ארונה בריצפה.

למעלה