מהם הסלטים מומלצים שלכם לארוחת על האש?

ido214

New member
מהם הסלטים מומלצים שלכם לארוחת על האש?

מלבד הקלסיקות של ירקות שרופים על המנגל, כרובית בטחינה, סלט קצוץ, כרוב.
על איזה סלטים אתם לא מוותרים בארוחת על האש?
 

yair_bar

New member
מנהל
עצם השאלה עשתה אותי רעב

משתדל בעל האש להצמד לפשוט: טחינה, סלט ירקות ומטבוחה.
&nbsp
אם יש אורחים מכובדים שם חצילים שלמים על האש - מוציא את החציל מהקליפה, מסנן ושם טחינה.
&nbsp
מעבר לזה יש סלט שאני אוהב להכין - כמה עגבניות עם המנגל, כמה בצלים על המנגל ופלפל חריף.
&nbsp
קולה הכל, מקלף וקוצץ עם סכין. מתבל במלח ומעט שמן זית. נותנים לעמוד שעתיים שכל הטעמים ייתפסו.
&nbsp
אפשר גם סלט כרוב לבן של פלאפליות:
1 כרוב לבן קצוץ
1 כף גדושה מלח
1/2 כוס חומץ
1/2 כוס שמן צמחי (תירס/סויה/חמניות)
1 כפית סוכר.
&nbsp
סוגרים הכל בכלי ומערבבים היטב. מעמידים יום ומנערים מפעם לפעם.
&nbsp
תענוג אמיתי
 

ido214

New member
מה שאמרת זה הכיוון שלי חוץ ממטבוחה

שאף פעם לא באמת הכנתי
ואולי גם כרובית בטחינה ועוד איזה סלט חסות ועגבניות שרי
חצילים עם לימון וטחינה
סלט מאשוויה של ירקות שרופים במנגל זה באמת מעולה
אולי נכין גם טאבולה טוב זה גם טעים
 
זה גם תלוי בסוג הבשר

שלום
קודם כל בקבוק יין אדום מצונן (לא בטמפ' החדר בקיץ ישראלי של 31 מע' C).
או בירה
. גם זה תלוי בבשר...
כמה שהבשר יותר איכותי (אנטקירוט, סינטה ופילה) ככה צריך להקפיד במה שליד.
על שלושת אילו אני אוהב רוטב פלפל - שמנת.
לא פלפל שחור אלה פלפל מדגסקר. (מגיע בצנצנת כמו חמוצים).
אם אין, לך על פלפל גרגרים צבעוני מעורב.
מבשלים 500 מ"ל שמנת לבישול עם 2 כפות חרדל דיז'ון וכף+ קוניאק או ברנדי,
עם הגרגרים, מביאים לרתיחה ומורידים מהאש.
הרוטב הזה מהווה סיבה לנגב עם בגט אפילו שזה ארוחת בשרים...
ע"י, מגישים ברוב הסטקיות בארה"ב תפ"א אפוי
עם חריץ למעלה ועל זה לפי הטעם:
חמאה ועירית, שמנת חמוצה )אני לא אוהב) או רוטב אלף האיים.
אפשר שעועית ירוקה או אפונה.
הסלטים בד"כ מתאימים יותר אם מכניסים קבב / שיפודים / נקניקיות לפיתה.
במידה ומכינים המבורגר הרעיון לחקות את המוצר הנמכר:
לחמנייה עגולה, חסה, עגבנייה וחמוצים. רוטב: מיונז, חרדל וקטשופ. גם הרוטב פלפל מתאים.

השאלה למה הסלטים?
אם למלא חוסר - מה שאוהבים.
אם להכניס לפיתה - סלט ירקות בסיסי עם הרבה שמן זית,
קצת חומוס וטחינה ואולי חמוצים.
אם לאכול ע"י הבשר - למה סלט?
סלט הוא בד"כ מנה ראשונה ולא תוספת.

בהצלחה ובתיאבון
 

TCHM

New member
מצטער מיכאל, התשובה לא לענין.

אתה שוב מנסה לשנות לאנשים הרגלי אכילה לפי השקפתך,
לא נכון לעשות כך, זה לא עוזר לשואל ששאל על סלטים, וזה
לא לענין לענות על רוטב.
 
הצעה דינה שאפשר לקבלה ואפשר שלא...

שלום
הכל עניין של טעם ושיקול דעת.
מצד שני, אולי יש בתשובה אפשרות חדשה של התנסות?
התשובה באה מתוך כוונה טובה.
&nbsp
&nbsp
 

TCHM

New member
לא אמרתי שזה לא מכוונה טובה...


אמרתי שזה כלל לא בכיוון לשאלה שנשאלה.
יכולת באותה נימה לכתוב על סו-וויד...גם לא לענין.
 

ido214

New member
אני מת על פלפל מדגסקר

אבל אף פעם לא הכנתי את הרוטב שמנת פלפלת איתו, רעיון מעולה, רק שלארוחה הספציפית הזאת זה לא רלוונטי כי רב הקהל לא מערבב חלב ובשר לצערי
מדובר על על האש משפחתי עם לא מעט ילדים אבל גם מבוגרים ויהיו גם אנטריקוט ופילה בין היתר.
אנסה להכין רוטב יין אדום לבשר האדום (בלי חמאה
).
ואולי גם קצת צ'ימיצ'ורי.
 
למעלה