מהם זכויותיה של יולדת שלישיה בחו"ל

dudol

New member
מהם זכויותיה של יולדת שלישיה בחו"ל

שלום רב, אשתי ואני נשואים כחמש שנים ולפני כשנה וחצי יצאתי למקסיקו סיטי כשליחים מטעם הקהילה היהודית. לאחרונה, לאחר טיפולי פוריות שעשינו בחו"ל, אשתי נכנסה להריון ואנו מצפים לשלישייה. במשך כל תקופת שהותנו בחו"ל - דאגנו להסדיר את כל תשלומי לביטוח הלאומי באמצעות הוראת קבע וביטוח בריאות אנו מבוטחים באופן פרטי. ברצוני לשאול: האם אנו זכאים למענק לידה על לידת שלישיה גם אם הלידה עצמה מתרחשת בחו"ל? האם אנו זכאים לקצבת ילדים לאחר הלידה למרות שאנו מתגוררים (זמנית - כמובן) בחו"ל? האם העובדה שרק השנה המעסיק שלנו נחשב לישראלי ועד עתה שולמה לנו משכורת מהקהילה היהודית משנה עובדות אלו לאור העובדה שההפרשות לביטוח הלאומי לא נפסקו מאז יציאתנו? ומהם בכלל זכויותנו המלאות לאחר לידת השלישיה. תודה מראש

Boston Guy

New member
עד כמה שאני מבין, היום כבר אין

זכות לקצבת ילדים, מענק לידה ושאר הטבות אם אינך גר בארץ. היו כאלה שקיבלו מענקי לידה וקצבת ילדים בעבר, אבל באיזהשהוא שלב בשנתיים האחרונות הביטוח הלאומי שם לזה סוף - הרבה אנשים קיבלו מכתבים ש"לא מגיע לכם כי אתם לא גרים בישראל". מכיוון שאינך גר בארץ כבר יותר משנה, סביר שהם כבר יודעים שאתה בחו"ל (המחשבים שלהם מקושרים ישירות למשטרת הגבולות... הם יודעים שיצאת מהארץ עוד לפני שהספקת לעשות BOARDING למטוס). אני חושב שהיוצא מן הכלל היחיד הוא אם אתם נחשבים לשליחי מדינה - כלומר נמצאים על "דרכון שרות" (דרכון דיפלומטי) ועובדים של ממשלת ישראל.

17205

New member
לא ממש מדויק

לגבי קצבת ילדים - כמו בכל דבר במדינה "שלנו" יש חוק, יש תקנות, ויש פרושים של פקידים ממשלתיים. החוק מגדיר יציאה ארעית. על פי התקנות מגיע באם נשלחת על ידי מעסיק ישראלי (לא כתוב שליח דיפלומטי).

למעלה