מהם חובותיו המוסריות של האדם?

הנחת המצוא אינה מבוססת

למה יש חובות מוסריות ? אבל נגיד שכן יש כזה דבר (וכמובן שאשמח אם תסבירי איך הגעת למסקנה שכזו). החובה המוסרית היחידה שאני יכול לחשוב עליה היא שעל האדם להיות מוסרי . דיי דומה לתשובה "אלף משאלות.." שכזו , אך זה הדבר היחידי שאני יכול לחשוב עליו והוא סגור הרמטית מכל הצדדים. חובה זו שונה משאר החובות (שאינן "מוסריות") בכך שולא היא , אין בעצם מוסר . כלומר, על האדם(חובתו) להיות מוסרי כדי שתוכל להיות לו חובה מוסרית כלשהי (זו מאין לולאה שכזו שחוזרת על עצמה) שהיא בעצם היותו מוסרי. חובות אחרות, אם קיימות - אני מניח שמקורן במנעים ביולוגיים שנכפו עלינו, כאשר הם לא מבחירתנו(כמו לאכול , לשתות , לגדול בחברה וכו') ד.א יכול להיווצר הרושם שהחובה המוסרית שלנו היא להיות בחיים , בין השאר כדי להמשיך להיות מוסריים. אני חושב שקוו מחשבה זה מוטעה שכן כללי המוסר, אלו שלפחות אני מכיר, לא יחשיבו התאבדות כמעשה בלתי מוסרי.

בארבאבא

New member
אתה לא חושב שכאדם יש לך חובות מוסריות?

גם אם הן לא כתובות.. אני לעומתך לא רואה את הישארותנו בחיים כחובה מוסרית, אני רואה יותר עזרה לאדם גוסס כחובה מוסרית.

:-\ אצטט

"שהחובה המוסרית שלנו היא להיות בחיים , בין השאר כדי להמשיך להיות מוסריים. אני חושב שקוו מחשבה זה מוטעה שכן כללי המוסר, אלו שלפחות אני מכיר, לא יחשיבו התאבדות כמעשה בלתי מוסרי." גם אני כתבתי שלהישאר בחיים הוא לאו דווקא מעשה "מוסרי". ולא, מוסר עבורי הוא חלק מהתניה חברתית, בטח לא משהו שאנחנו נולדים איתו ומחויבים לו. אלא שיותר מזה, גדולתו הוא שהוא מבחירה חופשית ולא דבר כפוי.

aviel931

New member
אם לא חובה להישאר בחים

למה לעזור לאדם גוסס להישאר בחים, הרי ממילא אח"כ הוא יסבול[נכות וכו']

aviel931

New member
כל אחד מגדיר את זה לעצמו

אולי החובה היא לבחור לעצמך תורת מוסר, ע"פ תנהג. אין לאדם זכות לחיב את כל האנושות בחוקים מסוימים כי הם מוצאים חן בעיניו...

השאלה היא מי קובע את המוסר

אם זה האדם אז כל אדם צריך לקבוע לעצמו,אבל אם זה מי משעל האדם-אלוקים,הרי שהוא כבר אמר לנו ויש לנו ספר חוקים ומוסר,התנ"ך והתגלגלות פירושיו.

למעלה