מהם יסודות הזוהר?

מוטי32

New member
מהם יסודות הזוהר?

האם הזוהר הושפע מן הדתות הזרות ליהדות? האם הכת האגנוסטית האלילית השפיעה על מכולם אומרים שרשב"י כתב אותו אבל כשאני קורא אותו אני רואה שם מושגים פילוסופיים שלא יכול להיות שרשב"י או התנאים אמרו אותם איך זה? גם מוזכרים שם אמוראים ותנאים מאוחרים שדיברו עם רשב"י איך זה יכול להיות? גם איך זה יכול להיות שהספר הזה לא היה ביד האמוראים והגאונים וכי הם לא ידעו סודות התורה? והלא כל מי שעוסק בתורה לשמה זוכה לסודות? איך בכלל אנחנו מקבלים את הספר הזה כאילו שהוא חז"ל ובאמת אין לנו עליו שום מסורת מחז"ל? גם הלשון שבו אינה לשון חז"ל בכלל בטח שלא לשון תנאים ובטח שלא מהתנאים שבארץ ישראל ובודאי לא לשון האמוראים איך זה יתכן? הרי לשונו היא כמו לשון ספר התיקונין החדשים של הרמח"ל ? האם ייתכן שאיזה מקובל אמיתי כתב את חכמת הקבלה שבידו בשם חז"ל אבל האמת היא שחז"ל לא אמרו זאת ממש אלא שידעו את עיקרי הדברים? יש לי עוד שאלות.אבל לעת עתה אלו טעונות אצלי הבהרה . אודה לכל מי שיעזור לי להגיע לחקר האמתחברו?

00000000000

New member
תלוי,

תלוי לפי מי... אם תשאל מקובלים, הם כנראה יסבירו שהמושגים שכתובים שם אינם המושגים שחשבת שהם, שיתכן שהספר נכתב בתקוםה יותר מאוחרת על פי דברים שעברו במסורת בבעל פה בשמו של רשב"י ואחרים (ולכן גם הלשון עשויה להיות שונה) ואת החומר הם יכולים לשייך לאנשים שכתבו אותם בהתחלה - על פי רוח הדברים, ושלמעשה כל התלמוד נכתב על פי העקרונות הללו, שהחומר נשמר בסודיות מכיוון שזהו ידע שלא כדאי שיהיה לכל אחד ושממילא אי אפשר להשתמש בו גלובלית בצורה מדעית (כי הטכנולוגיה של היום עדיין לא היתה קיימת אז). וכמובן שיש גם את הצד הזה של הדברים...

למעלה