מהם מאפייני המושבות ?

• פותח הנושא Y@ir
  • פורסם בתאריך

Y@ir

New member
מהם מאפייני המושבות ?

הייתה את השאלה הזו בבגרות עכשיו

אין לי שמץ של מושג...

עשיתי את השאלה הזו גם וסם חרבשתי מה שחשבתי שאולי קשור..... הא...לא נורא!!! חוץ מזה איך היה לכולם??

Y@ir

New member
ביתר השאלה הכל אצלי טוב

אבל לאיזה סוג מושבה לאזעזל הם התכוונו ??? רשמתי שמושבה זה כמה אנשים שכל אחד עובד לפי יכולתו ומקבל לפי צרכיו זה נכון ??? כמה ציורים ציירתי בסוף
שפנים, פרחים, חתולים

krl

New member
מושבות פלחה ומושבות מטעים

אני רשמתי על מושבות הפלחה ומושבות המטעים ופירטתי על הגידולים וכו ...

Y@ir

New member
מה ???????????????

אני מדבר על שאלה 2 ב, 3 המילים הראשונות, מה רשמתם שם ?

אה.. אני כתבתי:

מושבה היא משק איכרים חקלאי על בסיס בעלות פרטית. לכל מושבה היה ספר עקרונות דמוקרטיים לניהול ולעזרה הדדית. התפיסה מאחורי המושבה: עבודה חקלאית עברית כבסיס לחברה חדשה וליהודי חדש- "החלוץ".
הגל הראשון ואיזה מושבות נבנו בו (פתח תקווה, גדרה, ראש פינה, זכרון יעקב, עקרון, יבנה, ראשל"צ) |8| הגל השני (עם תמצות של העלייה המבוהלת) והמושבות (בנימינה, רחובות, יבניאל, כפר סבא, הרטוב, כפר תבור). ובסוף- ההבדל בין המושבות לפני ואחרי שיטת העזרה של הברון רוטשילד (לפני- החקלאות הייתה כללית, אחרי- כל מושבה התמקדה בסוג אחד- מונוקולטורה). (בדקה התשעים אמרו לנו שצריך לכתוב את זה)

Y@ir

New member
למה לא לימדו אותנו את כל זה ???????

כמה נקודות יכולות להיות רק על הקטע הזה בסעיף הזה ? מה שרשמתי יתן לי חלק מהניקוד ?

krl

New member
מה זה ... יאבה

אותנו בכלל לא לימדו רבע ממה שאמרת ... אם דתבתי רק על סוגי המושבות.. פלחה ומטעים כתבתי שהיה ספר תקנון מחייב ודמוקרטיה שנפסקה עם תחילת תמיכת הברון ...

gilad44

New member
למה עשיתם את זה?????

זה היה שאלה נורא קשה ולא לימדו אותנו את זה אז אני העדפתי לעשות את השאלה השניה למה עשיתם שאלה שאתם לא יודעים?

נו טוב...

יש לי חלק תשובה כתבתי משהו שהייה ביצות וכאלה וכל מני לא היה לי מושג אז כתבתי שטויות....לא נורא!!

ifonly16

New member
מה?

אני פשוט תיארתי מה זה מושבה ז"א אומרת מה יש בה לא לימדו אותנו שום דבר על ספר חוקים

Y@ir

New member
גם אותנו לא לימדו כלום כזה

רשמתי שמושבה זה כמה אנשים שכל אחד עובד לפי יכולתו ומקבל לפי צרכיו זה נכון ??? בכל מקרה אני מאמין שזה גג איזה 3-4 נקודות ...

מאפייני מושבות

המושבות הוקמו על קרקע פרטית ביזמה פרטית להוציא מושבות שהוקמו ע"י הברון.כל אחד מהאיכרים היה בעל יחידת משק שעיבד בעצמו או בעזרת פועלים שכירים.משק המושבה נשען על ענף אחד לכן היה פגיע למשברים כלכליים.בדרך כלל הענף היה ענף מטעים.רוב מוסדות הציבור במושבות נבנו ע"י הברון רוטשילד.כאשר עברו המושבות לידי יק"א הם עברו מחסות הברון לניעול עצמי.הועד המקומי הוא שניהל את המושבות ואת מערכות הבריאות והחינוך.

h o n e y b e e

New member
יש! ../images/Emo13.gif כרגע גיליתי ש..

חצי תשובה נכונה!!! אתם יודעים אולי כמה יורידו לי על זה?

Y@ir

New member
רק על המושבות נראה לי שהמשקל של זה

משהו כמו 4 נקודות, חצי מזה זה2

h o n e y b e e

New member
פיווווו ../images/Emo13.gif

מזל... אני עשיתי את כל מחברת הבחינה.. אבל לא משני הצדדים. זה נחשב קצת? או הרבה?

Idan91

New member
רגע רגע..

אבל לא צריך להזכיר את יק"א, אחרי הכל, הם ירדו במיקוד.. נכון?

למעלה