מהם שיקולי המיסוי להשקעה בקרנות ריט?

Reem88

Well-known member

מצגת חברה ריט 1- 30.6.24​

1723620923918.png

החוק קובע שמכיוון שקרן ריט היא תחליף להשקעה ישירה בנדל"ן, מיסוי הרווחים יתבסס על מקור ההכנסה שממנו הופק הרווח. כך למשל, המס על רווח ממכירת נדל"ן יהיה 25% (מס שבח), בעוד שהמס על רווח משכירות אמור לנוע בין 30%–48% (השיעור הרגיל הקבוע בחוק).

למיטב הבנתי רק לכאלה שמשלמים קצת מס הכנסה באישי כדאי להשקיע בקרנות האלה, האם אני צודק?

נערך לאחרונה ב:

משקיע88

Well-known member
לדעתי גוף מוסדי שפטור ממס עשוי למצוא עניין במכשיר. כי אם הוא משקיע במניות של חברת נדלן החברה משלמת מסים, והוא לא יכול להימנע מכך. לעומת זאת ריט איננו משלם מסים, וגופים פטורים שמשקיעים בו נהנים מכך. פרטי שחייב במס איננו נהנה כאן מיתרון מיסוי.

משקיע88

Well-known member
רשימת הניכויים במקור אכן מראה שקופת גמל או קרן נאמנות פטורה שמחזיקות ביחידות ריט נמנעות מתשלום מס שהיו משלמות בעל כורחן אם במקום זאת היו מחזיקות במניות של חברה רגילה שמשלמת מסים. לגבי יחידים אני רואה בעיקר חסרונות.

Reem88

Well-known member
אני רואה שהמס דווקא יורד בהדרגה ועכשיו זה 25% מס כמו מס דיבידנד רגיל של חברה רגילה.

משקיע88

Well-known member
עיקר תשלומי הדיבידנד לפרטיים ממוסה כמו חברה רגילה. אבל בהתחשב בעלויות הגבוהות של הניהול זו נחמה פורתא. המשקיע המוסדי לעומת זאת מקבל מעקף על מס החברות שמשלמות חברות רגילות, ולכן יש לו תועלת ממבנה של ריט.

tby1

Active member
אפשר להחזיק כמובן בחשבונות פטורים ממס

למעלה