מהם שלושת הדברים

_גלית_

New member
מהם שלושת הדברים

שקניתם, או קיבלתם (חדש או משומש) אחרי הלידה
, שאתם מרגישים שעזרו לכם באופן משמעותי לעבור את החודשים הראשונים בשלום
אצלנו:
. עגלת טריו 2002 של צ´יקו שקנינו.
. טרמפולינה משומשת שקיבלנו ממהמשפחה. בהתחלה היא הלכה איתנו לכל מקום ותומר עד היום נרגע ולפעמים נרדם בעזרתה.
. מנשא "תינוכיס" שקבלנו מתנה מחברה, עזר להרגיע בגזים, וגם היום מרגיע ברגעי מצוקה
ותומר הולך לישון בלילה רק כשהוא נרדם בתוכו

אצלינו זה ככה....

עריסה ששכרנו לארבעה חודשים שק שינה מפלנל לתינוק שקיבלנו מתנה מייבש כביסה...שבלעדיו לא הייתי עומדת בקצת הכביסות...

אצלנו זה ..

הקלטת של בייבי מוצרט שקיבלנו, שעד היום (לא מההתחלה) משמשת לי כבייבי סיטר מצויין כשאני חייבת דקה לעצמי, מייבש הכביסה שמציל אותי, והטיולון שקניתי אחרי הרבה חודשים על עגלה במשקל כבד (ונציה) שהפכה כל יציאה מהבית לבד לסיוט..

אצלנו

נדנדה חשמלית מתנדנת לבד ומשמיעה מוזיקה קלטת של בייבי מוצארט וכמובן- גליקול והרבה

anat30g

New member
3 גלגלי ההצלה

האמת שאצל כל ילד היה משהו אחר שהציל... אצל הגדול זה היה כיסא האמבטיה של דפני - אז לא היו אמבטיות מעוצבות שמכילות כיסא בילדאין באמבטיה - והכיסא של דפני שמשחרר את הידיים לרחוץ את התינוק פשוט הציל אותי... השתמשתי בו עם כל 4 הילדים שלי. אצל שירלי ההצלה היתה של הנדנדה החשמלית... שהרגיעה אותה. אצל התאומים שני כיסאות טרמפולינה חשמליים - הילדים ישבו בהם, ישנו בהם, נרגעו בהם, אכלו בהם, צפו בטלויזיה מתוכם... הכיסאות היו הצלה רצינית במקה של דלקת אוזנים שאז לילד קשה לישון במאוזן - הגבהה מקלה על הכאב - ושינה בכיסאות פשוט עשתה לנו את הלילות קלים יותר. ענת

mom&shaked

New member
3 הדברים שעזרו לי

נדנדה חשמלית - ממש אחלה, מאוד מומלץ, בלילות קשים במיוחד שקד היה נרדם על הנדנדה. מוצץ
, אין לי מושג מה הייתי עושה בלי זה. משאבה לשאיבת חלב אם - לא הצלחתי להניק את שקד ובחודש הראשון שאבתי והוא אכל את החלב שלי מבקבוק. היה לי חשוב להזין אותו בהתחלה מהחלב שלי בגלל כל הקולסטרום, אני יודעת שהנוזל החשוב הזה יוצא רק בימים הראשונים, אבל המשכתי עד כמה שיכולתי (זה מאוד קשה לשאוב ולהאכיל...)

אצלינו שלושת הדברים היו:

בגדים ראשונים של פגים שלא הינו מוכנים לזה. קיבלנו בהשאלה מחברה וזה היה ממש הצלה!
מנשא OTSBH ואח"כ התינוכיס
כסא נדנדה

דיאנה1

New member
תינוכיס, טאמי טאב, סלסע

התינוכיס - כמו אצלך, הצלה בזמן כאבי הבטן, אמצעי להרדמה והרגעה וגם איפשר צעידה נמרצת ברגל כדי להתאוורר קצת ולנשום אוויר. טאמי טאב - אמבטיה לתינוקות בצורת דלי - איפשרה לו ולנו לעבור את האמבטיות בהנאה מהתחלה, ממש מהרגע שהטבור נפל, בלי שהיינו צריכים לעבור את שלב הצרחות באמבטיה שזכרנו מהגדולה. סלסע - הבסיס עם הגלגלים לסלקל - איפשר להעביר אותו מהאוטו החוצה ובחזרה בלי להעיר אותו כשהוא ישן, ובלי להסחב עם עגלה ליציאות קצרות.

_גלית_

New member
דיאנה, בקשר לטאמי טאב

גם לנו יש, והיא באמת נהדרת
. שתי שאלות: מה הקשר לטבור
ועד איזה גיל השתמשתם בה

דיאנה1

New member
הי גלית, איזה כיף לפגוש עוד משתמשי

טאמי טאב מרוצים, חוץ מהדברים המשותפים האחרים בינינו כמובן... הקשר לטבור הוא שאמרו לנו לא להרטיב את איזור הטבור לאחר הלידה עד שהגלד נופל, כדי שיתיבש ויפול יותר מהר. אני יודעת שיש כמה אסכולות בעניין, והמיילדת שלי, שהגיעה באנגליה, אמרה לי ששם אין את ההגבלה הזו ואת הילדים שלה היא מתכוונת לרחוץ מההתחלה. אנחנו החלטנו ללכת על הצד הבטוח ולא להרטיב את איזור הטבור, ולכן בעצם נהיה בלתי אפשרי לרחוץ אותו בטאמי טאב, כי הבטן שקועה עמוק בתוך הדלי. ניסינו לרחוץ אותו באמבטיית תינוקות רגילה, שבה שוכבים על הגב והבטן למעלה, כך שהטבור לא נרטב אם נזהרים. הצרחות הרעידו את כל הבניין. מיהרנו להוציא אותו ועד שהטבור נפל פשוט ניקינו אותו עם מטלית רטובה על מגבת גדולה. אחרי שהטבור נפל רחצנו אותו בטאמי טאב, וזה פשוט היה לא יאומן: הוא נהנה מכל רגע! היה רגוע ושקט ומרוצה, ומחה רק כשהוצאנו אותו. איזה הבדל מהאמבטיה הרגילה. השתמשנו בטאמי טאב גם כדי להרגיע התקפים של כאבי בטן בתקופה הראשונה, הוא היה נכנס לשם ומיד נרגע ומפסיק לבכות. הפסקנו לרחוץ אותו בטאמי טאב כשהוא התחיל לעמוד שם, לפני כמה חודשים. מאז בעלי רוחץ אותו באמבטיה רגילה עם הדפני. אבל אני עדיין רוחצת אותו בטאמי טאב כשאני צריכה לרחוץ אותו לבד. זה הרבה יותר נוח.

_גלית_

New member
דיאנה ../images/Emo20.gif

אני לא שמעתי על הסיפור של הטבור גם לא בתינוקיה... בכל מקרה אנחנו רוחצים את תומר מהתחלה בטאמי טאב ואכן, גם אנחנו והוא מבסוטים עד הגג, מכל הסיבות שציינת
. (לכל מי שמעוניין, אפשר לראות בזה בהחלט
) כמובן שהיו כמה תגובות מצחיקות, למשל של ההורים שלי ששאלו: "אתם רוצים שניתן לכם את האמבטיה שיש אצלנו?..."
, מיותר לציין שסרבנו בנימוס. (טוב, הם די רגילים לשגעונות שלנו..) כרגע אנחנו מתלבטים מתי להעביר אותו לאמבטיה הגדולה עם הדפני, זה עובד טוב? בסך הכל תומר עדיין יושב בטאמי טאב ונהנה מאוד, אז אנחנו לא ממהרים
(היו לו כמה נסיונות לעשות קפיצת ראש אחורה שנכשלו לשמחתי...
)

דיאנה1

New member
לדעתי, כל עוד מסתדר לכם בטאמי,

לא כדאי לעבור. לי מאד לא נוח עם הדפני באמבטיה הגדולה, הגב שלי נשבר מההתכופפויות. הבעיה בטאמי היא חפיפת הראש, איך לשטוף לו את השיער, כי אי אפשר להטביל לו את הראש במים בלי להכניס את הפרצוף שלו... ומאחר ודילגנו על שעורי הבריכה זה קצת בלתי אפשרי. יש לנו פתרון אחר בימים האחרונים, כשבעלי קצת סובל מהגב: אמבטיות משותפות שלי ושלו, כך אפשר לרחוץ אותו היטב ובקלות מכל הכוונים ולחפוף לו את הראש (אני מושיבה אותו עם הגב אלי וקוראת לו, והוא מסתכל אחורה ומכניס מעצמו את כל השיער למים... מתוק מאד). בעלי מכניס לי אותו לאמבטיה ומוציא אותו.

_גלית_

New member
שיטה לשטיפת הראש בטאמי ../images/Emo28.gif

גם אני רוחצת את תומר לבד בטאמי טאב, השיטה זה פשוט לקחת מים עם היד ולעשות כמה שטיפות ראשוניות (כשבכל מקרה הראש נמצא קצת מחוץ לשוליים - כשהם קצת יותר גדולים) ואת הפיניש, עם מים מכוס ששופכים בעדינות על הראש כדי לא להבהיל, ואת החלק התחתון של השערות עם היד מלמטה... דרך אגב, לתומר יש עד היום מעט שערות מאז שהוא נולד ורק בחלק התחתון של הראש מעל העורף יש לו די הרבה, ולכן השערות האלה נקראות "גרבוזים" ע"ש יאיר גרבוז...
כמו כן הסנטרים הכפולים שלו נקראים "בייגונים" ע"ש בייגה שוחט...
כמובן שהדבר נעשה מתוך הערכה וכבוד לשני אנשי הציבור (בלי להעליב
...

../images/Emo101.gif../images/Emo101.gif../images/Emo101.gif אצלנו...

נדנדה חשמלית שמאוד עזרה לליאם להרגע בזמן מתקפות הגזים.
טרמפולינה שקיבלנו משומשת במצב טוב...
ועוד דבר שלא קנינו ולא קיבלנו : אופר שעוזרת להציל את המצב... (ככה זה כשיש שניים)

שלושה מי יודע?

הקנגורו חורף/קיץ שהיה של ספיר פעלולון קשת מתקפל לתיק שקיבלנו לברית העובדה שהוציאו לי את הצינורות שאני אוכל לתפקד כאמא נורמלית ואני חייבת להוסיף בכנות: וגם כל הכסף שקיבלנו לברית. בלי זה היינו במצב מאוווווווד גרוע.

iris & ben

New member
ה-3 שלנו:

סימילק איזומיל-הציל את בן מגזים ואותי מלהתאבד... מוצץ חיתולי טטרא

ושלנו...../images/Emo101.gif../images/Emo101.gif../images/Emo101.gif

בגדולה שלנו היו:
חמתי היקרה שאצלה גרנו
כמובן שהעביר את הלילות הראשונים בהרבה שקט יחסי...
אמבט אנטומי (לא דפני) שבהתחלה הילדה הייתה בשכיבה והידיים היו פנויות, וכשהחלה לשבת פשוט, הפכנו לה את צד הישיבה... אצל הקטנה היו:
ידע מוקדם (עשינו סטאז´ עם הגדולה)
הרבה אהבה וחום
כל הדברים המשומשים (והטובים) שנשארו מהגדולה... עכשיו השלישי בדרך, נראה מה יהיה לנו לעזר איתו (בכ"ז בן ראשון)

למעלה