מהם תפקידיה של יועצת חינוכית

loooly

New member
מהם תפקידיה של יועצת חינוכית

שלום! אני בת 36, לומדת היום בהסבה מקצועית לתעודת הוראה בחינוך מיוחד, אבל כבר חושבת על ההמשך.. יש לי רקע בעבודה חינוכית בלתי פורמאלית ובעוד תחומי חינוך הקרובים לפורמאלי אבל לא כל כך פשוט לי עם מערכת החינוך כפי שהיא היום ואני חוששת מעט מעבודה שניתן לעשות רק מתוך המערכת. אני אוהבת ילדים ויכולה מאד לראות את עצמי בתמיכה פרטנית וגם בהוראה פרטנית.. אני רואה את עצמי עובדת על התפר שבין הוראה - חינוך - וטיפול ובעיקר ילדים. אני מתלבטת על המשך לימודים לתואר שני בייעוץ חינוכי, הייתי רוצה להבין טוב יותר מה יכולה לעשות יועצת חינוכית. האם היא יכולה לעבוד גם מחוץ לבי"ס או שהיא מוגבלת רק לעבודה בתוך המערכת? האם משכורתה זהה למשכורת של מורה? האם זהו תחום שניתן להמשיכו כתחום טיפולי (בגיל יותר מבוגר אולי כבר לא ארצה להיות בתוך המערכת..) אני מתלבטת בין יעוץ חינוכי לבין טיפול באמנות, אך כיוון שאין לי רקע באמנות אני יודעת שלימודים בתחום יקחו לי גם שנים ארוכות יותר וגם הרבה יותר השקעה בזמן ובכסף שכרגע אין לי ממש ומלבד זאת אני אמא וחושבת להרחיב את המשפחה.. מצד שני אני רוצה לאפשר לעצמי בעתיד עבודה מעניינת, שמקדמת ילדים ולא שוחקת אותי, ומתאימה ככל האפשר להיותי אם - כלומר אפשרות לעבוד בחצי משרה או משרת אם, אך גם ניתן להרוויח ממנה קצת כדי לא לחיות במצוקה כלכלית. יש לי תואר ראשון במדעי החברה והרוח (קורסים בעיקר בחינוך פסיכולוגיה וסוציולוגיה) ותהיה לי תעודת הוראה בחינוך מיוחד. האם יש תחומים נוספים שניתן ללמוד לתואר שני למשל קלינאות תקשורת (לתואר שני), ריפוי בעיסוק (חינוכי) ביבליותרפיה? תואר שני בעבודה סוציאלית.. אני גרה בצפון - עוד נקודה שיש להתחשב בה.. חשוב לי שזה יהיה תואר שני בשביל דירוג השכר ואני מעדיפה תואר שני בכל מקרה אבל אולי יש לך רעיונות שאינם תואר שני וניתן ללמוד אותם בשנתיים לערך המאפשרים לי לעשות את מה שכתבתי פה.. אני מרגישה שאני מבוגרת מידי בשביל להחליט החלטה שלא מתאימה ולשנות שוב.. וגם מבוגרת מידי בשביל להכנס למסלול לימודים ארוך לכן חשוב לי מאד לדעת את מגוון האפשרויות ומה טמון בחובן.. המון המון תודה! יום טוב!

יועצת חינוכית

הי, אני מבינה שאת לומדת עכשיו חינוך מיוחד. האם אינך מעוניינת להשתלב כמורה לחינוך מיוחד? לגבי ייעוץ חינוכי- יועצת חינוכית עובדת בבית הספר עבודה מערכתית הכוללת עבודה עם הילדים, המורים , ההורים ורשויות הרווחה וגורמי חוץ כמו קציני ביקור סדיר. עם תואר שני בייעוץ חינוכי וניסיון בעבודה אפשר ללמוד טיפול משפחתי וזוגי למשל או ללמוד הנחיית קבוצות ותוכלי לשלב את העבודה בייעוץ עם החינוך המיוחד כמובן.את תגיעי עם מטען ידע רחב ומעמיק וזה יאפשר לך לעשות עבודתך נאמנה. אני מאמינה שצריך לעשות השלמות אך לא נראה לי שהמון. זה משהו שתצטרכי לברר בחוגים. גם לגבי שאלתך על קלינאות תקשורת, ריפוי בעיסוק, טיפול באומנות ועבודה סוציאלית- כדאי שתרימי טלפון לחוג ותבררי אחד על אחד בכמה השלמות מדובר. כל התחומים אליהם את נמשכת הם טיפוליים ולכן חינוך מיוחד הוא מקום מצוין להתחיל בו. להתחיל לעבוד, לראות איך את מרגישה. חלק מהתחומים שציינת מטפלים גם באוכלוסיה רגילה וגם זו שאלה- האם את מעוניינת לעבוד רק עם אנשים מוגבלים? עם איזה מוגבלות היית רוצה לעבוד? אם לא היו לך שום מגבלות, איזה עתיד היית רוצה ליצור עבור עצמך? בהצלחה! אילת לבנון

למעלה