מהם 10 הצדיקים?

yaacov90

New member
מהם 10 הצדיקים?

אחים שלי יש לי שאלה, אני לא יודע אם זה קשור לפורום אבל אני לא יודע איפה לשאול, אז ככה: מהם עשרת הצדיקים שנבטח להם גן עדן בעודם בחיים? ( מחגיגה בסנוקר למי שלא מכיר)! אנא ענו לי במהרה, ותודה לכל העוזרים!

mgb

New member
בבקשה (4 או 6 או 7 ולא 10):

בס"ד ת"ר שלשה הטעימן הקב"ה בעולם הזה מעין העולם הבא אלו הן אברהם יצחק ויעקב אברהם.. שלשה לא שלט בהן יצר הרע אלו הן אברהם יצחק ויעקב דכתיב ויש אומרים אף דוד דכתיב ששה לא שלט בהן מלאך המות ואלו הן אברהם יצחק ויעקב משה אהרן ומרים שבעה לא שלט בהן רמה ותולעה ואלו הן אברהם יצחק ויעקב משה אהרן ומרים ובנימין בן יעקב וי"א אף דוד ארבעה מתו בעטיו של נחש ואלו הן בנימין בן יעקב ועמרם אבי משה וישי אבי דוד וכלאב בן דוד לי זכור גם על : שרח בת אשר ויהושע בן לוי לא זכור לי כעת המקור בברכה

asaf2000

New member
מתוך שו"ת באתר "מוריה"

בילקוט שמעוני יחזקאל - פרק כח - רמז שסז "שלשה עשר הם שלא טעמו טעם מיתה אלו הם, חנוך, ואליעזר עבד אברהם, ומתושלח, וחירם מלך צור, ועבד מלך הכושי, ובתיה בת פרעה, וסרח בת אשר, ושלשה בני קרח, ואליהו ז"ל, ומשיח, ור’ יהושע בן לוי. תשעה נכנסו בחיים לגן עדן, חנוך, אליהו ז"ל, ומשיח, ואליעזר, ועבד מלך הכושי, וחירם מלך צור, ויעבץ בן בנו של ר’ יהודה הנשיא, וסרח בת אשר, ובתיה בת פרעה, ויש אומרים הוצא חירם והכנס תחתיו ר’ יהושע בן לוי". (הרב שמואל אליהו)

mgb

New member
../images/Emo70.gif../images/Emo127.gifיישר כוחך ר' אסף../images/Emo70.gif

למעלה