מהן דרכי ההדבקה של חיידקים עמידים בבתי"ח?

מהן דרכי ההדבקה של חיידקים עמידים בבתי"ח?

שלום רב, אני סטודנט המבצע את הכשרתו המעשית בעבודה סוציאלית במרכז שיקומי גריאטרי בו יש מחלקות שיקום וסיעודיות. אחד המטופלים נמצא בחדר בידוד , כאשר הצוות הפרא-רפואי עוטה על עצמו אמצעי הגנה מרובים. ברקע- יש לי אסטמה וריניטיס , וכן נטייה לזיהומים בדרכי הנשימה העליונות בחורף. האם כדאי לשוחח עם הרופא הבכיר אודות מחלת המטופל או להסתפק רק בהגנות של הצוות הפרא-רפואי? [חלוק ומסיכה]. יש לציין כי טרם בוצעה בדיקה וחיסון שלנו [כסטודנטים] . אנחנו לא מבצעים פעולות פולשניות, והובהר לי כי במטופל זה לא לגעת בכלל. למרות שאיני בקבוצת הסיכון [מבחינת גיל] האם מומלץ לבקש מרופאת המשפחה חיסון לדלקת ריאות הנפוצה בבי"ח? [דלקת ריאות אחרונה לפני 12 ש' כסיבוך של התקף אסטמה ממושך, בילדות היו התקפי אסטמה עם חום באמצע ההתקף שאובחנו כברונכיטיס/ דלקת ריאות. האם כדאי לבקש החיסון? עם מי כדאי להתייעץ בנושא- עם רופאת המשפחה בקהילה או עם הרופא הבכיר במחלקה?

חיידקים עמידים

דרך ההדבקה הוא במגע ישיר. הצוות כאן איננו מגן על עצמו אלא מנסה למנוע את ההדבקה לחולים אחרים בו הוא מטפל לכן כל זה איננו רלונטי לך. אם אתה אסטמתי כדאי להיות מחוסן לדלקתראות ובכל מקרה לשפעת.

למעלה