מהן האפשרויות

השואלת

New member
מהן האפשרויות

העומדות בפני נפגע בתאונת עבודה בפרט להגשת תביעה להכרה בנכות למל``ל? האם הוכרו נכויות פלסטיות במל``ל (צלקת גדולה ומכוערת בכתף)? האם ניתן לתבוע את המעביד באופן פרטני פרט לתביעה במל``ל? האם ניתן להגיש תביעה ברשלנות רפואית כנגד ביה``ח במקרה של חשד לרשלנות? תודה גייז.

שלום לשואלת. מזמן לא נפגשנו.

נכויות פלסטיות מוכרות בהחלט. לפי סעיף 75 לתוספת לתקנות הביטוח הלאומי (קביעת דרגת נכות לנפגעי עבודה), צלקת מכערת - מקנה נכות, גם אם היא לא כואבת ולא רגישה ולא דביקה. אם משהו מהתנאים הנוספים מתקיים - ברור שייתכן שהנכות גבוהה יותר מהנכות הבסיסית של צלקת (10%). חוק הביטוח הלאומי איננו יוצר ייחוד עילה, ולכן ברור שניתן לתבוע את המעביד (ואת חברת הביטוח שלו) על כל הנזקים (מזה יש לקזז את מה שהמל``ל משלם, אבל בתביעה נגד המעביד יש להוכיח רשלנות. אין גם כל מניעה מהגשת תביעה נגד ביה``ח במקרה של רשלנות רפואית בטיפול בנפגע עבודה. ותמסרי ללקוח שיהיה בריא. וגם את.

השואלת

New member
צרור תודות לך יוסאריאן :cool:

כרגיל-תמיד אפשר לסמוך עליך. באמת תודה. בריאותי טובה מאוד פרט לעובדה המצערת שהשמנתי קלות.כנראה מרוב ישיבה. מקווה שגם שלך . B-)

השואלת

New member
שאלת הבהרה למומחה יוסאריאן

האם יש לתבוע את המעביד לאחר סיום ההליכים במל``ל , וזאת בהנחה שישנם נזקים נוספים אשר לא הגיעו לכדי פיצוי במל``ל? אם כן - כיצד ניתן להוכיח זאת? תודה.

שוב לא בדיוק הבנתי.

אפשר לתבוע את המעביד גם לפני סיום ההליכים עם המל``ל ואפשר גם לחכות. מעשית, קל יותר לכמת את הנזקים לאחר שברור בדיוק כמה כסף הגיע ועתיד להגיע מהמל``ל, אבל גם אם ההליכים עם המל``ל עוד לא הסתיימו אפשר לעשות את זה. למעשה, הבעיה להראות כמה כסף התובע יקבל מהמל``ל היא בעיה של המעביד (או של חברת הביטוח שלו), כי התובע זכאי לפיצוי על כל נזקיו המוכחים, ואם המעביד רוצה להראות שיש לקזז את מה שהתובע יקבל מהמל``ל - עליו נטל ההוכחה (לדעתי).

לא בדיוק הבנתי ...

את מקווה שגם אני השמנתי? או שאת מקווה שהשמנתי קלות? או שאת מקווה שההשמנה שלי היא מרוב ישיבה? או שאת מקווה שההשמנה הקלה שלך היא גם בגלל ישיבה שלי?

למעלה