מהן ההנחיות לחקלאים (רפתנים) ?

מקפיצה את השאלה שלושת השואלים נמצאים באותה סיטואציה -העבודה מתפרסת על מקום רחב מאוד ואי אפשר להיצמד למיגונית כל הזמן, כי אז אי אפשר לעבוד. מה לגבי אלה שמסרבים לעבוד במצב חירום, האם לא יקבלו שכר על כל הזמן הזה?

thewhiteknight

New member
מהן ההנחיות לחקלאים (רפתנים) ?

שלום, אני מעוניין לברר מהן ההנחיות לחקלאים המחוייבים להימצא מחוץ למרחב מוגן, כמו רפתנים שצריכים ללכת לחלוב פרות, לטפל בעגלים וכו' ?

גם אני רפתנית שמטפלת בעגלים

אני גרה בקיבוץ צמוד לשדרות ואני עובדת עם היונקים. אצלי בעבודה יש איזור ממוגן אך איני מגיעה אליו, גם בריצת ספרינט מהירה. אני לא עובדת כבר מתחילת המלחמה כי בעבר חוויתי קאסם שנפל לידי ואיני מוכנה לספוג זאת שוב. האם אני אקבל שכר על הימים שבהם אני נעדרת מהעבודה בעקבות הלחימה? מי קובע אם לשלם לי או לא? וכמה מהשכר אני אקבל?

דנה oz

New member
הנחיות לחקלאים

שלום, לצערי בשלב זה אין לי תשובה. הנהלת הפורום בודקת את הנושא, וברגע שתהיה תשובה, נפרסם אותה בפורום. בברכה, דנה, אתר עוז

דנה oz

New member
הנחיות לחקלאים- עדכון

ממשרד החקלאות ומפיקוד העורף נמסר לנו כי הם מבינים היטב את הצורך בתחזוקה שוטפת של הרפת, אך מדגישים כי במטרה לשמור על חיי אדם, יש לפעול בהתאם להנחיות פיקוד העורף ואין לשהות במקומות שמהם לא ניתן להגיע למרחב מוגן בזמן שקבע פיקוד העורף, גם אם מדובר בצורכי עבודה דחופים. לגבי תשלום שכר לעובדים, ממשרד התמ"ת נמסר כי צוותי העבודה של משרד האוצר, התמ"ת, ההסתדרות ולשכת התאום של הארגונים הכלכליים הגיעו להסכם עקרוני לפצות את העובדים שעקב הוראות של כוחות הביטחון לא הגיעו לעבודה. בהמשך יוחלט על אופן הפיצוי ותימסר הודעה. כאשר יתפרסם מידע נוסף ופרטני יותר נעלה אותו לאתר עוז. בברכה, צוות אתר עוז.

למעלה