מהן שיטות הטיפול בחרדה?

• פותח הנושא ל4m
  • פורסם בתאריך

ל4m

New member
מהן שיטות הטיפול בחרדה?

שלום בני אובחן בכיתה ב כלקויי למידה, ובכיתה ד כאשר באנו לאבחן בעיות קשב וריכוז נאמר לנו שבעיות החרדה שלו מקשות על קבלת תשובות חד משמעיות. האם אתם מכירים שיטות לטיפול בבעיות חרדה? האם אתם יכולים להמליץ על דרכים? האם אתם יכולים להמליץ על אנשים, כדאי שיהיו באיזור ב"ש. תודה

יונה שו

New member
מכירה באזור ההוא

ביבליותרפיסטית מ ע ו ל ה שיכולה לטפל, לדעתי, גם בענייני חרדה. צריך לבדוק האם זה מתאים לו.

יונה שו

New member
ביבליותרפיה, מהי ?

ביבליותרפיה – טיפול באמצעות ספרות (כמו שיש טיפול בתנועה, או באמנות, כך יש טיפול בספרות). איך יודעים אם אדם מתאים לטיפול כזה – קודם כל אם יודעים שסיפורים הוא אוהב או שעושים עליו רושם, מתלהב, או אוהב לשמוע או לספר בעצמו. את הטיפול צריך לעשות, כמובן, אדם שעבר הכשרה מיוחדת לכך. תוכלי למצוא כאן הסבר רחב יותר וכולל יותר, וגם באתר הזה...

דליה.ד

New member
הפרעות חרדה

כאשר את אומרת הפרעת חרדה האם הוסבר לכם מה זה? האם דיברו על ocd או על בעיה אחרת? האם הופניתם לפסיכיאטר ילדים? מערבר לתמיכה רגשית שהיא חשובה ללא ספק אני ממליצה לך לפנות ל"מרכז טל" שמסייע לילדים עם בעיות חרדה בבאר שבע. ש שם צוות שמסייע לילדים ולהורים (יש גם קבוצות תמיכה, שיחות טיפוליות וכו'). הבעיה היא זמן המתנה ארוך כ-3 חודשים בערך, אבל ההמתנה כדאית והם מ צ ו י נ י ם! אם אתם זקוקים לתמיכה רגשית, אוכל להמליץ לך על מקום בבאר שבע (רק במסרים). בנוסף תוכלי למצוא כאן פורומים שמתמחים בהפרעות חרדה ושווה לבקר אצלם.

ל4m

New member
תחילה תודה רבה

שוב דליה תודה רבה על התשובה העמוקה. לא הוסבר לנו מה זה אבח קראתי כאן על חרדה, ועניתי על השאלות שנרשמו, אבל כמובן אינני מאבחנת, אני אמא. לא הופננו לפסיכיאטר, ולא דיברו עימנו על ocd. האם עלי לגשת לפסיכיאטר או לפסיכולוג של מרכז טל כדי לאבחן חרדה? בכיתה ב' כאשר נעשה לילד איבחון דידקטי היא בקשה לטפל באימפולסיביות, ועכשיו דיברו עימנו על חרדה (אני יודעת שבני חרד מכל מני דברים ) פסיכולוגית בית הספר יחסה את זה ללקות הלמידה שלו, ועכשיו אחרי קריאה מרובה אני מניחה שהיכולות שלו נפגמות ,"מן הסתם", בגלל בעיות חרדה. בעניין העברת מסרים איני מצליחה לפתוח את המסרים הנשלחים לי אינני מבינה מדוע. מהו הפורום המתמחה בבעיות חרדה? שוב תודה

ראשית יש פורום 'הפרעות חרדה'. שנית,

אני לא בטוח שהם מתמצאים בהפרעות חרדה הקשורות לליקויי למידה וריכוז. האם תוכלי לתאר קצת את החרדות? ממה הוא חרד? באיזו סיטואציה? עד כמה הפחד שולט בו? באיזה גיל זה הופיע? האם אפשר להצביע על אירוע רפואי שהחרדות הופיעו אחריו (דלקת אוזנים, דלקת קרום המח? יתכן, אגב שהחרדות לא קשורים לליקויי הלמידה. יש חרדות ויש חרדות.

ל4m

New member
סליחה על התגובה המאוחרת

שלום עידו שאלתה הרבר שאלות בנושא אני לא אוכל לפרט כאן לדעתי הדבר עמוק, אבל הלכתי עם בני לפסיכולוג עקב שאלותיך, על מנת לנסות לבדוק מה המקור או האם מדובר בחרדה או דבר אחר. האם אתה מכיר דרך נוספת לבחון את הבעיה, או שיטות טיפול חלופיות אשמח לקבל תגובתך תודה

ל4m

New member
אילו פרטים אתה צריך?

אתה מתכוון לתשובה על השאלות ששאלת במסר הקודם?

למעלה