הי דניאל
התמצית שמופקת מהצמח אינה שונה מהצמח עצמו, היא ממצה את החומרים הפעילים שבו. לדוגמא: צמח הסימפיטום (הוא ענין פה כמה גולשים...) בעליו של הצמח קיימת כמות גדולה של חומר פעיל בשם אלנטואין. חומר זה הינו רגנרטור (מעודד התחדשות תאי העור) ואילו בשורשיו של הצמח בנוסף לאלנטואין ישנה כמות גדולה של מוצילגו (ריר) אשר עוזר ללחלח ולרכך. אם תיקח את השורשים ותניח אותם על העור, לא יצא מהם ריר... השריית השורשים (מומלץ לחתוך אותם קודם) בנוזל (בדרך כלל תערובת של מים, גליצרין ואלכוהול) תפרק את החומרים הפעילים שנמצאים בשורשים והם יהיו בתוך הנוזל. את התערובת יש לסחוט, את השורשים לזרוק לפח (כל החומרים הפעילים כבר יצאו והם עכשיו בנוזל) ובנוזל שהופק, הוא הטינקטורה, להשתמש. הצמחים הם שונים, בכל אחד חומרים פעילים אחרים (בדרך כלל מס' חומרים ולא אחד) ולכן השימוש בכל צמח יהיה שונה. ישנם צמחים שבחליטת העלים שלהם תוכל להפיק את המירב, ויש כאלו שחייב להפיק מהם טינקטורה או אקסטרק יבש על מנת "להוציא" את החומרים הפעילים מהצמח. אם תהיה לך שאלה ספציפית על צמח מסויים, אנסה לכוון אותך. לא תמיד אוכל לפרט מרשמים מדוייקים, זוהי פרנסתי ועל כן אני מתנצלת מראש. לגבי סבא שלך, אם יש בסביבתך עץ ברוש, תוכל לקטוף את הפירות (העיגולים הקשים שתמיד נדמה שחוץ מלזרוק אותם אחד על השני אין מה לעשות איתם...) ותשרה אותם בתוך אלכוהול נקי, אפילו וודקה או ארק בהם ריכוז האלכוהול הוא גבוה. שים בכלי מזכוכית, תן לנוזל לכסות את פירות הברוש למשך שבועיים שלושה ואז סנן את הנוזל דרך חיתול בד או מסננת צפופה. אחרי שיש לך בקבוק עם טיקטורה של ברוש, תוכל בכל פעם שתרצה לעסות את רגליו של סבא, להוסיף מהטינקטורה אל תוך קרם בסיסי (אם יש לך) או אפילו לתוך חמאת שיאה, או שמן דקלים אשר בעלי מרקם חמאתי. לא בתוך שמן נוזלי - זה לא יתחבר. תכין בכל פעם כמות קטנה לשימוש רגעי , זה לא יחזיק הרבה זמן ללא שימור. לא ניסיתי לשלב זאת בשמנים הללו, אני תמיד משתמשת בקרם כבסיס, אבל נסה וספר לי איך היה. במקרה וזה לא ילך, תוכל תמיד למרוח את רגליו בטינקטורה עצמה, ברוש הוא אסטרינג'נט יזק מאד. אם דווקא שמן מתאים לך כדי שתוכל לעסות את רגליו, שמן רוטה יכול להיות נפלא. לגבי אינפורמציה על תמציות, קשה לי להאמין שתמצא. תוכל למצוא אינפורמציה על הצמחים עצמם, את כל היתר לומדים במסגרת לימודי רפואת צמחים. שמחתי להיות לך לעזר. הילה