מהנדס וריפיקציה/דיזיין

יוספוס4

New member
היי, כסטודנט להנדסת חשמל שרוצה להשתלב בתעשייה קיבלתי הצעה מאינטל למשרת סטודנט כמנהדס וריפיקציה, רציתי לדעת אם התפקיד יוכל לעזור לי בהמשך לעבור למשרת פיתוח של ממש ולכתיבת קודים בשפות תיאור חומרה? בעיקרון הבנתי שוריפיקציה זה תחום שבו מפתחים סביבת בדיקה לציפים, השאלה אם מעבר מפה לפיתוח של ממש אפשרי/ריאלי?
תודה רבה

וריפיקציה זה משרת פיתוח של ממש, בפרט אתה תשתמש בעבודתך בשפות לתיאור חומרה (רוב התעשיה עובדת או בsystem verilog או ב specman). מעבר לזה, וריפיקציה תפקידה לוודא שהרכיב מבצע מבחינה לוגית את כל מה שהוא אמור לעשות בצורה תקינה, לא נדיר שסביבת הוריפיקציה מורכבת יותר מהרכיב אותו היא באה לבדוק.

יוספוס4

New member
וריפיקציה זה משרת פיתוח של ממש, בפרט אתה תשתמש בעבודתך בשפות לתיאור חומרה (רוב התעשיה עובדת או בsystem verilog או ב specman). מעבר לזה, וריפיקציה תפקידה לוודא שהרכיב מבצע מבחינה לוגית את כל מה שהוא אמור לעשות בצורה תקינה, לא נדיר שסביבת הוריפיקציה מורכבת יותר מהרכיב אותו היא באה לבדוק.
קודם כל תודה על התגובה! לגבי משמעות המילה "פיתוח", במהלך התואר ביצעתי פרוייקט VHDL ומאוד אהבתי את כתיבת הקוד בחומרה ובהתחלה רציתי מאוד ללכת למשרת logic design. הבנתי מהתגובה שלך שאלו תחומים מאוד דומים, זאת אומרת שבמידה וארצה בעתיד לעבור לכתיבת קוד מאפס בשפת תיאור חומרה ולא וריפיקציה של קוד קיים, זה יהיה מעבר אפשרי וקל יחסית מבחינה מקצועית/מערכתית?

התחומים אכן דומים מבחינת כלים, לכל אחד דגשים משלו (או אם לצטט חבר שהסביר פעם למה הוא מעדיף וריפיקציה על דיזיין: "כל מה שהם עושים כל היום זה לממש מכונות מצבים"). לגבי מעבר, עשוי להיות תלוי במדיניות של הארגון הספציפי שאתה נמצא בו ככה שאין לי תשובה מוסמכת לתת לך - מה שכן, כרגע אתה מדבר על משרת סטודנט, יהיה לך זמן לעשות שינויים בעתיד במידה ותחליט ללכת לכיוון אחר (מה עוד שמבחינת היצע משרות לסטודנטים אין טעם להנעל על תחום נורא צר אלא אם אתה מוצף בהצעות עבודה) .

יוספוס4

New member
התחומים אכן דומים מבחינת כלים, לכל אחד דגשים משלו (או אם לצטט חבר שהסביר פעם למה הוא מעדיף וריפיקציה על דיזיין: "כל מה שהם עושים כל היום זה לממש מכונות מצבים"). לגבי מעבר, עשוי להיות תלוי במדיניות של הארגון הספציפי שאתה נמצא בו ככה שאין לי תשובה מוסמכת לתת לך - מה שכן, כרגע אתה מדבר על משרת סטודנט, יהיה לך זמן לעשות שינויים בעתיד במידה ותחליט ללכת לכיוון אחר (מה עוד שמבחינת היצע משרות לסטודנטים אין טעם להנעל על תחום נורא צר אלא אם אתה מוצף בהצעות עבודה) .
תודה רבה!

למעלה