מהנדס מכונות מעוניין לעבור לאוסטרליה

bernoulli1

New member
מהנדס מכונות מעוניין לעבור לאוסטרליה

שלום לכולם,

שמחתי לגלות שיש פורום חי ופעיל בנושא אוסטרליה וניו זילנד :)
אני מהנדס מכונות (בוגר תואר ראשון), בן 29 עם שנת ניסיון אחת.
אני ובת זוגתי (אין ילדים) מעוניינים לעבור לאוסטרליה ומחפשים "אפיק" מעבר.

מקריאה בפורום הבנתי שהניסיון המקצועי המועט שלי לא מהווה איזשהו יתרון והסיכויים שלי למצוא עבודה במקצוע נמוכים.
אני מעוניין לבחון גם את האפשרות להמשיך לתארים גבוהים (תואר שני/ ישיר לדוקטורט). האם מישהו יודע מה הם תנאי הקבלה לתארים גבוהים? האם קיימים מסלולי דוקטורט ישיר ללא תואר שני ? האם קיימות מלגות קיום המספיקות כדי לקיים חיים סבירים ?
במידה ומישהו מכיר את עולם האקדמיה, ובפרט את תחומי הנדסת המכונות אשמח אם ישפוך לי קצת אור על הנושא.

אשמח גם לשמוע בכלל על מצבם של מהנדסי המכונות באוסטרליה מבחינת היצע תעסוקה/שכר/תנאים ובכלל, כל פריט מידע שיכול לעזור לי בהגשמת המטרה :)

המון תודה!

Caput femoris

New member
בנושא הלימודים

(אין לי ממש מושג לגבי שאר השאלות).
בעקרון לא מקבלים סטודנטים לדוקטורט בלי תואר שני. רוב הסטודנטים מתקבלים אחרי שסיימו תואר בשם Honours (שזה שנת מחקר בסיום התואר הראשון) או אחרי תואר שני עם מרכיב מחקרי חזק (סטייל תואר שני עם תזה בישראל, למרות שבאוסטרליה תואר שני הוא פחות תובעני).
הפתרון הוא להתחיל בתואר שני מחקרי (MPhil) ואז אחרי שנה יש אפשרות לשדרג את התואר לדוקטורט. זו קומבינה די מקובלת (אני למשל עשיתי את זה) וגם נוחה לשני הצדדים, כי אם העסק לא עובד אפשר לסיים את ה MPhil תוך שנה וחצי-שנתיים ולהמשיך בחיים. לי למשל היתה סטודנטית ל MPhil עם כוונה להמשיך לדוקטורט אבל אחרי שנה ומשהו החלטנו להיפרד כידידים. היא תקבל תואר ואני לא צריך להחזיק אותה יותר.
הויזה ל MPhil זהה לזו של דוקטורט רק שהיא ניתנת רק לשנתיים. כמובן שאם ממשיכים לדוקטורט צריך להוציא ויזה חדשה אבל הבירוקרטיה לא מסובכת.
לגבי מלגות - זה בינך לבין המנחה. בעיקרון מלגה היא בסביבות 25-30 אלף דולר לשנה, שזה סכום מספיק למחייה צנועה מאוד בסידני או צנועה בשאר אוסטרליה. זוגתך תוכל לעבוד משרה מלאה.

bernoulli1

New member
תודה רבה על המענה, מספר שאלות ברשותך

מתשובתך אני מבין שאתה חבר סגל במוסד אקדמי (?).
האם יש לך המלצה למוסדות שכדאי להתמקד בהם (בתחום של הנדסת מכונות מבחינת יוקרת המוסד, תקציבים, איזור גיאוגרפי וכו' וכו') ?
האם לגיל יש איזשהו פקטור מהבחינה הזאת?

האם יש לך דעה אודות הסיכוי להשתלב בתעשיה המקומית לאחר סיום תואר שני/דוקטורט באוסטרליה?

ובכלל, איך מתחילים להתניע תהליך כזה ?

המון תודה על העזרה!

Caput femoris

New member
תשובות

>>>האם יש לך המלצה למוסדות שכדאי להתמקד בהם (בתחום של הנדסת מכונות מבחינת יוקרת המוסד, תקציבים, איזור גיאוגרפי וכו' וכו') ?
לא ממש. יש 8 אוניברסיטאות ״יוקרתיות״ (בעיני עצמן בעיקר) אבל מה שבאמת חשוב זה למצוא מנחה שיכול ורוצה להציע לך דוקטורט בתחום שמעניין אותך ואתה חושב שאתה יכול לעבוד איתו (לאישיות יש משמעות, בין דברים חשובים אחרים). גם למחלקה ולאיכות/מיקוד שלה יש חשיבות לא קטנה, ובכל מקרה גדולה יותר מאשר הדירוג של האוניברסיטה.
>>> האם לגיל יש איזשהו פקטור מהבחינה הזאת?
לא.
>>>האם יש לך דעה אודות הסיכוי להשתלב בתעשיה המקומית לאחר סיום תואר שני/דוקטורט באוסטרליה?
כאמור אני לא מהנדס ואין לי מושג. מה שכן - לפחות תיאורטית זה משפר לך את הסיכוי לקבל ויזת תושבות (PR) בסיום הלימודים.
>>>ובכלל, איך מתחילים להתניע תהליך כזה ?
כאן. כדאי גם להריץ חיפוש בפורום - היו עוד דיונים עם לא מעט מידע מהשנים האחרונות.

בהצלחה!

bernoulli1

New member
תודה רבה על המידע החיוני

האם לדעתך יש טעם בשלב התחלתי זה לפנות באופן ישיר אל חוקרים רלוונטיים?

Monash

New member
Re:

On the other hand , if your English is very very good and you believe that you score a high score in the English test, it may be worthwhile considering applying for migration and than looking into study.
Just a hint

YS

Monash

New member
Yes

In Theory engineers do not need work experience for assessment

so:
age = 30
Bachelor = 15
English (Top score) = 20

Total = 65
Base score is 60

Possible and was done before on numerous times, but not easy

YS

bernoulli1

New member
מותר לשאול מה היתרון במהלך הזה?

אינני בקיא ברזי ההגירה עדיין..

Monash

New member
Re:

In Short: You are considered as a local and it give you many benefits including public health, cheaper education, education loans, access toi scholarship, full working rights and other vegtables.

bernoulli1

New member
שאלה בנושא

האם במקרה כזה אצטרך להשתמש בשירותים של סוכן הגירה לצורך מילוי הטפסים וכל הבירוקרטיה ?

אני מודע לעלויות הגבוהות של השירותים האלו ומדובר בסכומים שבעייתי בשבילי לגייס כרגע. חלק מהמחשבה לרילוקיישן בדרך האקדמית היה כדי לנסות למזער עלויות.

תודה מראש

ANZ1

New member
בדיוק הפוך

שאלת בהתחלה על הגירה דרך לימודים לתואר שני,
שזאת דרך מצוינת להגירה, אבל מאד מאד (אפשר להוסיף עוד כמה מאד) יקרה.
שכר לימוד לסטודנטים זרים (אם ראית) מדובר על עשרות אלפי דולרים לשנה, וצריך להוסיף עוד כסף למחייה כי לא באמת תעבוד תוך כדי.
איך אתה חושב להגיע ללמוד לתואר שני אם אין לך עשרות אלפי דולרים (בקלות אפשר לחשב שצריך 100 אלף).
דווקא האופציה של בקשת תושבות והגירה זה הדרך הכי זולה, גם אם תשלם לסוכן זה יצא רק חלק קטנטן מהאפשרות שלסטודנט זר.
אתה תגיע בתור תושב, עם זכויות של תושב, עם שכר לימוד של תושב (חצי מסטודנט זר).
השאלה אם לקחת סוכן או לא, תלויה כמה אתה מוכן להשקיע לבד ללמוד את החומר, מה רמת הסיכוי של קבל הויזה, יש מקרים כמו ויזת משפחה או סטודנט שהתהליך מאד פשוט כי את הדבר העיקרי יש לך מקודם,
אבל אם אני מבין נכון במקרה שלך זה מקרה גבולי, דווקא שימוש בסוכן (יקר) יצא הכי זול, כי הוא יכול לתת לך טיפים קטנים שיכולים להכריע את הכף בן קבלת תושבות להשארות בישראל.

אגב, לשאול סוכן הגירה אם צריך סוכן הגירה (כמו שכרגע עשית) זה כמו לשאול רב אם יש אלוהים.

bernoulli1

New member
אם קראת את ההודעה הראשונה שלי,

שאלתי " האם קיימות מלגות קיום המספיקות כדי לקיים חיים סבירים?" וזו אחת הסיבות להתעניינות במסלול ישיר לדוקטרט.
בדיוק כמו שכאן בארץ חלק מהמסטרנטים/דוקטורנטים מקבלים מלגות קיום.

ANZ1

New member
אני מבין שלא קראת את התשובה שקיבלת

כי נכתב לך שאתה צריך תואר שני כדי להתקבל לדוקטורט,
מה הטעם בכל שאר השאלות אם התעלמת מהתשובה שקיבלת ?
אתה תצטרך לפחות שנת לימודים אחת, מבדיקה קצרה שכר הלימוד לסטודנטים זרים בתואר שני בהנדסה באוניברסיטת סידני או מלבורן זה כ 36-38 אלף דולר - רק שכר הלימוד.
ולא תקבל מלגת קיום לתואר שני, רק לדוקטורט.
ויש סיכוי שתצטרך שנתיים, מה תעשה אם לא יקבלו אותך אחרי שנה אחת ?
תעזוב ותחזור לישראל ? אחרי שזרקת המון כסף.
אולי לא הבנת מה שכתבו לך.
אגב כסף, דוקטורנטים מקומיים מקבלים יותר מלגות מאשר זרים, עוד סיבה למה להתחיל עם הגירה לפני הלימודים.

Javali

New member
מילגות לתואר שני

יש מילגות קיום לתואר שני לסטודנטים זרים.
&nbsp
מילגות כאלו (כמו מילגות לדוקטורט) הן תחרותיות מאוד. בלי פרסומים בכתבי עת מובילים הסיכוי לקבל מלגה כזו אפסי.

ANZ1

New member
"בלי פרסומים בכתבי עת מובילים הסיכוי לקבל מלגה כזו אפסי"

ובוגר תואר ראשון אמור לכתוב פרסום בכתב עת מוביל, איך ?

Caput femoris

New member
ברור שאם יש אפשרות להגיע כבר עם PR

זה עדיף עשרות מונים.
לגבי מלגות תואר שני - המלגות לתואר שני (מחקרי) ש Javali הן באמת מאוד מאוד קשות להשגה, בעיקר באוניברסיטאות הגדולות.
מצד שני חבר באוניברסיטה קטנה יותר (ומצוינת) סיפר לי שהוא מקבל fee waiver על כל סטודנט שהוא מביא. מרגע שלא צריך לשלם שכ״ל (שזה סעיף ההוצאה הכי גדול) יכול המנחה לשלם את המלגה מתקציב המחקר שלו, לפחות עד שהסטודנט מתארגן על מלגה משלו. למיטב ידיעתי ״קל״ יותר (למרות שזה אף פעם לא קל) לקבל IPRS למיניהן מחוץ ל G8. הרבה אנשים לא מוכנים בכלל לשמוע על זה וחבל כי יש מוסדות טובים מאוד מחוץ לקליקה (UTS, MQ בסידני למשל).
חוץ מזה אם אתה בא עם בן זוג יש פחות לחץ כי בן הזוג יכול לעבוד חוקית תחת הויזה שלך. המשפט האחרון נכון גם לתואר שני לא מחקרי.

למעלה