מהנדס תוכנה מובטל מזה שנה

guyovel

New member
מהנדס תוכנה מובטל מזה שנה

04-Jul-04 הצגת מועמדות למשרה שלום רב: שמי גיא יובל, אני בחור בן 32, מתגורר בקריית מוצקין. בהשכלתי אני מהנדס תוכנה, בוגר של מכללת אורט בראודה בכרמיאל, משרתי האחרונה הייתה בתחום של מערכות מידע בחברת טאוור סמיקונדקטור, משך זמן של כשלוש שנים. מאז אוגוסט 2003 איני עובד עקב פיטוריי, בעקבות קיצוצי כוח אדם בחברה, ומאז אני מחפש משרה חלופית, ללא הצלחה עד כה. תהליך חיפוש העבודה נעשה על ידי, לאורך כל השנה, ברמה זהה, החיפוש הוא מבחינתי בכל הארץ מתוך כוונה לשנות מקום מגורים בהתאם למיקום מציאת המשרה. תהליך חיפוש העבודה כלל מענה למודעות דרושים בעיתונות (יש לציין כי לא חסרות מודעות דרושים בתחום הנדסת תוכנה), רישום אצל עשרות חברות כוח אדם והשמה בכל רחבי המדינה, סיור פיזי באזורי תעשייה בארץ ומתן קורות חיים במסירה ידנית לארגונים. לרוע מזלי לאחר שנה של חיפוש קדחתני, אני יכול רק לומר, שאיני יכול לציין מועמדות אחת רצינית שיצאה לי מכל התהליך הנ"ל. ברוב מכריע של המקרים איני נענה כלל, ולעיתים מסוימות מאד אני זוכה לקבל מכתב בנוסח קבוע המבשר לי שפרטיי ישמרו אחר כבוד במאגר הנתונים של הארגון. גם כאשר הוזמנתי לראיונות בחברות, מדובר היה בראיון כללי מאד, בו לא נשאלתי כמעט שום שאלה מקצועית, אשר יכלה לתת אינדיקציה על יכולותיי, הראיון על פי רוב היה הכרות כללית ביותר ושטחית, מעבר מהיר על קורות החיים ולקראת סיום נאמר לי כי זהו תחילת תהליך בו נבדקים מועמדים רבים ואם אעבור אותו אוזמן לראיונות נוספים. לאחר שנה, אומר, כל הראיונות הכלליים הללו הסתיימו בכך שחיכיתי עד בוש להזמנה לראיון נוסף, דבר שלא קרה אף פעם. פה המקום לספר קצת עלי ועל ההיסטוריה ההשכלתית שלי והתעסוקתית שלי. את לימודיי התיכוניים העברתי בבית ספר תיכוני מקצועי, בשם בסמ"ת בחיפה במגמת מכונות, בשנת 1990, סיימתי את 12 שנות לימוד עם תעודת בגרות מלאה. עוד לפני שירותי הצבאי למדתי במסגרת אותו בית הספר לתואר הנדסאי מכונות, במסגרת עתודה טכנולוגית. בסיום הלימודים התגייסתי ושירותי הצבאי עבר עלי בחיל הים, כאיש צוות בספינת טילים. לאחר השירות, עבדתי כשנתיים בתחום מכונות, בהרכבות מכניות ועיבוד שבבי ממוחשב, במקביל שיפרתי את ציוניי, ובין השנים 1996 ל 2000, למדתי במכללת אורט בראודה, בכרמיאל, לתואר מהנדס תוכנה. תוך כדי לימודיי עבדתי כשנתיים בחברת נטויזן, בתפקיד של תמיכה טכנית, שנתיים נוספות העברתי בתור איש פיתוח תוכנה בחברה בשם ASTEA, המתמחה במתן פתרונות תוכנה לתחום שירות הלקוחות, עבודתי בחברה כללה פיתוח תוכנה בסביבות POWER BUILDER , וסביבת WEB בטכנולוגיות של MICROSOFT . לאחר סיום לימודיי מצאתי עבודה חדשה, עבודתי עד לפיטוריי, כפי שציינתי בחברת טאוור סמיקונדקטור, במחלקת מערכות מידע. במסגרת תפקידי בחברה הייתי חלק מצוות שתכנן ויישם מערכות תוכנה לשימוש של מהנדסים בחברה, כמו כן עסקתי בפיתוח מערכות אוטומציה למכונות בקו הייצור של החברה. עבודותיי בחברה התבססו על הכרות טובה עם בסיסי נותנים, שפת שאילתות SQL , תכנות ב POWER BUILDER , תכנות בויזואל בייסיק, שפת C, עבודה עם POWER DESIGNER ככלי לפיתוח מערכי נתונים יחסיים, יכולת ניסוח וכתיבה של מסמכי תכן תוכנה. כמו כן העבודה הצריכה יחסי אנוש טובים מכיוון שהקבוצה לה השתייכתי הנה קבוצה רוחבית בארגון ותומכת למעשה בארגון כולו בכל מה שקשור למערך המחשוב. ברצוני לציין, שמן הרגע שבו לא הייתי זכאי לדמי ביטוח אבטלה, חיפשתי עבודה בכל תחום אחר, ולאו דווקא בתחום התוכנה, כגון משרת הנדסאות מכונות, פקידות, שירות לקוחות וכולי. בתהליך חיפוש זה נחלתי הצלחות לא מעטות בכל מה שקשור להגעה לראיונות ואולם בעייתי פה הייתה שלא הצלחתי לשכנע שאני מוכן לזנוח את תוארי כמהנדס תוכנה ולעבוד בכל דבר, נחשדתי באופן קבוע כמי שימשיך לחפש משרת מהנדס ולכן בעצם לא קבלתי הזדמנות לעבוד בתחום אחר. נכון להיום אני ממשיך לשלוח קורות חיים בהיקפים של כמה עשרות בשבוע, תגובות כמעט ואין ואני נמצא על סף ייאוש מכיוון שאני לא יודע כבר מה לחשוב ואיך להמשיך. הרקע למכתב זה הוא הצעה שעל פיה אני מוכן לחזור לעבודה כמעט בכל מחיר ובכל תנאי, לכן אני מעונין להציע את עצמי למשרה בתחום התוכנה, המכונות או שילוב בין השניים על פי צרכי הארגון, אני אהיה מוכן לעבודה גם ללא תשלום, או כיסוי הוצאות בלבד, למשך תקופה מוסכמת מראש, במסגרתה יוכלו להתרשם ממני,ולהכשיר אותי לארגון. איני בן אדם עשיר (חומרית לפחות) ואני גם לא מעוניין להיות איזה "קדוש" שעובד בהתנדבות, אבל כאחד שמרגיש צורך עז, ומונע על ידי אמביציה חזקה לעבוד ולהתקדם, אני מוצא לנכון להציע את עצמי לתפקיד שבו אעבוד ללא שכר בתקופת ההתאקלמות וההכשרה. אם קראת את המכתב, התרשמת ממני ומכשוריי ואתה מעוניין לתת לזה סיכוי, אשמח מאד אם תיצור עמי קשר בדואר האלקטרוני שלי [email protected]. תודה רבה על תשומת הלב גיא יובל

למעלה