מהנדס QA - כמה שאלות.

בעז 21

New member
מהנדס QA - כמה שאלות.

בזמן האחרון אני רואה כמה וכמה מודעות דרושים שרוצים מהנדסי QA ובפרטים הקטנים דורשים מישהו עם תואר במדמ"ח\מתמטיקה\הנדסת תוכנה. אז מכן נובע שלמי שיש ידע ב-QA (בדיקות אוטמטיות וכו וכו..) וכמו כן תואר אקדמאי במחשבים הוא מהנדס QA ? ויכול להציג את עצמו ככזה?

לא

מהנדס QA זה הרבה עניין של נסיון וכישורים מתאימים. למרות שמה שציינת יכול לפעמים להוות בסיס טוב לחסרי ניסיון.

erandd

New member
כמו שתגיד שבוגר מדעי מחשב

הוא בהכרח מתכנת צריך גם נסיון וגם ידע מתודולוגי שלא נלמדים (לצערי) באוניברסיטה

אבי ע

New member
נדמה לי שהבנתי אותך... ../images/Emo39.gif

התואר "מהנדס" (Engineer), שפעם יוחד רק למסיימי לימודים מפרכים בטכניון או דומיו, משמש בעולם ההיי-טק בצורה הרבה יותר ליברלית. הגדרת התפקיד של כל בודק היא "מהנדס בדיקות", כל איש איכות הוא "מהנדס איכות", ולרוב גם כל מתכנת הוא "מהנדס תוכנה" וצפונה, וכולי. השאלה אם אתה "מהנדס X" טוב תלויה בהרבה פרמטרים, אבל בעצם כיום כל אחד יכול להציג את עצמו כך, ואם סיים הכשרה כלשהי בתחום (אפילו רק הסבה קצרה), ו/או עבד בתחום (ולוא זמן קצר), זה יהיה לגיטימי. זילות התואר "מהנדס"? במידה מסויימת כן, אבל זה המצב.

xslf

New member
אם כבר מדברים על הכשרה

אני עובדת בתחום כמה שנים טובות (מ־98), ולא יצא לי ממש לעבור הכשרה רשמית בקורס מסודר. בזמן האחרון, אחרי שנשלחתי מטעם העבודה לקורס בתחום אחר, אני תוהה האם כדאי לקחת קורס הכשרה גם בנושא qa. מה דעתכם? קורס כזה יכול להוסיף למי שכבר נמצא בתחום ובעל נסיון? ואם כן- איזה קורס כדאי בכלל?

אבי ע

New member
לגבי קורסים ../images/Emo39.gif

בסך הכל ניתן להשיג את כל החומר ברשת (בפתיל על מחזור חיי התוכנה והבדיקות היו הרבה הפניות לחומר של קורסים ברשת). גם לבעלי נסיון חסר הרבה פעמים רקע מסודר בכל התחום של מחזור חיי התוכנה והבדיקות, רקע שמנסיוני עשוי לשפר משמעותית את איכות העבודה. וכמובן, גם אם הנסיון מגוון (כפי שהבנתי שיש לך) תמיד עשויים להיות כיווני מחשבה שלמים שלא נחשפת אליהם. אם קורס, אז כמובן רק קורס מתקדם ובתנאי שיועבר על ידי מרצה ברמה גבוהה מבחינת נסיון, שליטה בחומר וכשרון הרצאה - זה נכון תמיד, אבל במקרה של קורס מתקדם לבעלי נסיון זה נכון שבעתיים. בשעתו ארגנתי עם טסקום קורס בארגון שלנו, לאנשי איכות בעלי נסיון. בהתאמה נכונה של תכנית הקורס זה בהחלט הועיל לכולם. אבל גם עם התוכנית הטובה, כששלחו לנו מרצה עם נסיון דל זה לא היה שווה, ואכן עמדנו על כך שבמפגשי ההמשך נקבל מרצה מנוסה ובכיר - וכולנו הפקנו תועלת ממנו. אם לא קורס ברשת, אז דומתני שטסקום הם הכתובת בארץ, שווה להעיף מבט.

למעלה