"מהנחתה להשלמה"

A C D

New member
"מהנחתה להשלמה" ../images/Emo39.gif

אני פונה אליכן כדי לשמוע ולקרוא כל מה שאפשר בנושא לידה טבעית ואם אסביר את הכותרת הפלצנית משהו, כל העניין הזה של לידה טבעית נחת עליי אחרי שהתברר שלא אוכל לקבל אפידורל. הסיפור שלי מתחיל בלידת בני לפני 3.5 שנים - לידה שהתחילה בזירוז בשבוע 42, ללא תנאים מינימליים ללידה. כצפוי, הלידה נמשכה 20 שעות עם אפידורל, כשהפסיקו פיטוצין בגלל ירידות בדופק, הפתיחה נסגרה (ממש נס רפואי
), מה שגרם לשלל התערבויות ובסופו של דבר הבן שלי נולד בלידת ואקום (בנסיון השני), בחדר ניתוח עם מליון רופאים, מיילות וסטאג'רים שבוהים בי בעוד אני קשורה למיטה, ברגליים פשוקות, מבוהלת ורועדת. הלידה הקשה השפיעה גם על ההנקה, בה הוא התקשה מאוד (בסוף שאבתי 4 חודשים עלובים) ועל התקופה הראשונה שלאחר הלידה. לפני כשנה וחצי ניסינו להרות בשנית. הנסיונות הביאו לשלוש הפלות והרבה דמעות, שהגורמים להן היו כנראה מחיצה ברחם (שהוסרה) וקרישיות יתר. בביוץ שלפני ההריון הנוכחי התחלתי להזריק קלקסן ואני ממשיכה עד היום (שבוע 35+5). אז אמנם נשארתי עם חוויה קשה מאוד לאחר הלידה הראשונה, אבל עדיין לא העלתי בדעתי ללדת ללא אפידורל, עד שהתברר לי כי 12-24 שעות לאחר זריקת קלקסן אי אפשר לקבל אפידורל. ככל שהתקדם ההריון ולצד הרבה חרדות שנותרו מהאובדנים, השלמתי עם רעיון הלידה הטבעית ואף התחלתי לחבב את האפשרות! בסתר ליבי אני מקווה שלידה תתחיל אחרי הזריקה, כי אם תהיה לי האפשרות לקבל אפידורל, אני לא בטוחה שלא אעמוד בפיתוי. כדי ללדת במקום שיכול לסייע לי כמה שיותר בלידה טבעית פניתי למרכז הלידה בלניאדו ואתמול הודיעו לי שאישרו לי ללדת שם (זה היה קצת מורכב בגלל ההיסטוריה). החרדות וחוסר הרצון או היכולת שלי לראות בכלל אפשרות של תינוקת בריאה שתיוולד לא אפשרו לי להתכונן ללידה ולכן אני פונה אליכן. מה עליי לעשות? כייצד להתכונן (למעט תה פטל שהתחלתי לשתת השבוע)? איך מי שכאב ראש קל גורם לה לתדלק את עצמה באקמול עוברת לידה טבעית ופעילה?? יש לציין שבעלי תומך ברעיון הלידה הטבעית בלניאדו, אבל אני מרגישה שגם אותו צריך להכין ולגייס לעזרה (בלידה של הבן הוא נמנם לו בהנאה על הכורסא, לא הצליח להיות חלק מהלידה ולעזור לי באסרטיביות שהתאדתה לה..). איך כדאי לו להתכונן? המון שאלות (והתרגשות.. זה באמת יקרה בקרוב?????).. תודה מראש, איילה.

אםדניאל

New member
הי איילה, שמחה לראות אותך כאן

האמת שבד"כ יש לי הרבה מה להגיד בנושא של איך ללדת ללא אפידורל, אבל כרגע אני עיפה כ"כ אז אולי מחר. נראה לי שכדאי להשקיע בקורס הכנה טוב ואולי גם בדולה. מזכירה לך שגילי י (מהפורום "שלנו") היא דולה וגם מעבירה קורסי הכנה ללידה. היא גם מעבירה קורסי הכנה ללידה לזוגות אחרי אובדנים אז אולי כדאי לך ליצור איתה קשר. אני לא בטוחה כמה היא מבקרת בתפוז בזמן האחרון, אז אם תרצי טלפון שלה - במסר. אני ממש קרובה עלייך בתאריך (קצת אחריך), ואם את מתכננת להגיע לסוף ההריון גם הפעם ....ואני מתכננת להקדים קצת ....

בלינקה

New member
ריגשת אותי בהודעה הזו ../images/Emo9.gif

אם את יודעת שבן הזוג שלך לא ידע לתמוך בך באופן מלא ופעיל בלידה, כדאי מאד לשקול לקחת דולה, או לכל הפחות חברה או קרובת משפחה שיהיה לך נוח איתה, ושתדע לתמוך, רגשית ופיזית. כן כדאי הכנה ללידה, משהו קצר עם דגשים שיתאימו לכם, כן כדאי לקרוא, לידה פעילה הוא ספר טוב למטרה זו. ושולחת לך מסר.

מנסיוני האישי

לאחר לידת ואקום ראשונה שהגעתי אליה בגלל התערבותיות רפואיות, וגם עם בעל שלא תפקד בדיוק כפי שרציתי, אני יכולה להגיד כמה דברים. א. לפני הכל לשבת עם הבעל לדבר. אני ממש אמרתי לו שאני שוקלת אם אני רוצה אותו בלידה השניה לידי. שיתפתי אותו בכל התחושות במה ציפיתי ולא קיבלתי ומה מתכונן ללידה הבאה. ב. קראתי המון - אז הפורום הזה לא היה פעיל, אבל גם ברגיל מצאתי המון מידע על לידה טבעית. ג. ילדתי בתל השומר ושוחחתי קודם ארוכות (יותר מפעם אחת) עם הדולה הראשית שלהם התיעצתי איתה ועם דולות אחרות (מהפורום בעיקר) בכל מה שצפוי/עלול לקרות ומה לעשות (אני נחשבת הריון ולידה בסיכון). ד. התלוותה אלי דולה ללידה: כל מה שאת לומדת בקורס - בזמן אמת או שאת לא זוכרת או שמשתנה. הדולה היתה לידי, הדריכה אותי ואת בעלי מה ואיך לעשות. תמכה בכל רצונותי ואיפשרה לבעלי להוריד קצת מתח. היה לו מאוד קל שהיה מישהו נוסף שאפשר לו לצאת להביא אוכל לנוח מידי פעם והדריך אותו מה ואיך לעשות. ה. להיות עם ראש פתוח ולזרום עם מה שקורה. הלידה היתה מופלאה (ובאמת לא ציפתי לזה-רק לא רציתי להגיע למצב של הלידה הקודמת), מהירה יחסית והבעל תפקד עשר
אני חושבת שזו הפעם הראשונה שאני כותבת או אפילו חושבת את זה-אבל הלידה השניה תקנה את מה שהתקלקל בלידה הראשונה גם במישור הזוגי
- כמובן שעוד קצת מוקדם לי עוד ילד עכשיו אבל לא הייתי מתנגדת ללדת שוב
- פסיכית לא?

debby12

New member
מנהל
אוי. נשמעת לידה איומה

קראתי בהזדהות (גם לי היתה, וגם אני שאבתי חודשים. אגב - ארבעה חודשים אינם תקופה עלובה!). אין לי המון זמן, ואני לא יודעת אם אני רוצה לכתוב לך את מה שאני עומדת לכתוב (כי אני מאוד בעד לידות טבעיות) אבל.....את לא ממש חייבת להזריק קלקסן עד הסוף. נהפוך הוא - לקלקסן יש סיכונים חמורים של היפרדויות שילייה ודימומים (אני מניחה שאת יודעת?). אני יודעת לחלוטין על מה אני מדברת כי עברתי בירור קרישיות מקיף אחרי הרעלת, וגם לי התגלה גורם קרישה אם כי קל יחסית (MTHFR הומוזיגוטי - מה שלך?). והזרקתי קלקסן....וגם הפסקתי באזור שבוע 33-34 כי לדעת הרופאים בארה"ב אחרי השבוע הזה הסיכונים של היפרדות שילייה עולים על פני הסכנה של רעלת [והתינוק בשלב הזה, נודה על האמת, כבר גדול יחסית ובר חיים]. אי לכך ובהתאם לזאת....ואחרי הרבה קריאה בנושא - אני אישית הפסקתי להזריק בשבוע 34 וזהו. ואז ילדתי טבעי טבעי בלידה ביתית. אני חלילה לא נותנת לך המלצה רפואית מה לעשות. רק מציעה נקודה למחשבה. מה גם, שהבנתי שבארץ - אם נצמדים לפרוטוקול ההזרקה של הקלקסן - מה שעושים במקרים כמו שלך לעיתים קרובות הוא לזרז נגיד 30 שעות אחרי הקלקסן האחרון ואז אין בעיה לקבל אפידורל. עד כאן 2 כיוונים שלא עלו ממה שכתבת. לגופו של עניין אני מאחלת לך לידה טבעית נפלאה וחוויה מתקנת. זה מגיע לך - בזכות ולא בחסד! (ויכולה לספר שלי היתה חוויה מתקנת נפלא בהריון השני) ולדעתי את צריכה לעשות עבודת ראש ולחזק את עצמך - כי נשמע שאת מאוד חרדה מהכאב. (עזבי אותך - קטן עליך - אם שרדת את הלידה שתיארת)

אמאאור

New member
טוב לראות אותך פה

דבר ראשון- אין כזה דבר" שאבתי ארבעה חודשים עלובים". ארבעה חודשים זה ה-מ-ו-ן. דבר שני- תשקלי מאוד ברצינות לקחת דולה, מישהי שתהיה שם איתך ובשבילך במגע, במילה, בעידוד, במה שצריך. אם הבעל לא בקטע של להיות חלק פעיל, פשוט מצאי תחליף בדמות מישהי שכן יכולה להיות חלק פעיל. אם הוא צריך הכשרה ועידוד, דולה תוכל לעשות את זה. כדאי גם לשקול לעשות רענון הכנה ללידה, משהו קצר אצל מדריכת הכנה טובה ללידה. בדר"כ זה במסגרת של פגישה אחת או שתיים, שבה מדברים וסוגרים את חווית הלידה הקודמת, ומתכוננים ללידה הבאה עליך לטובה.

A C D

New member
סליחה על האיחור בתגובות ותודה לכולן

המחשב הטריף אותי ויומיים לא נתן לי לגלוש כמו בן אדם.. תודה על העצות וההכוונה. באופן תמוה, אני מצפה ומתרגשת לקראת הלידה הטבעית (טפו) ולא מחפשת דרכים לאפשר לעצמי אפידורל (זירוז אחרי הקלקסן וכו'). בנתיים אני מנסה להניח בצד את החרדות ולהתחיל לפעול לקראת הלידה ולהאמין שזה יקרה
. תודה, איילה.

למעלה