מהנעשה בעירנו

Caput femoris

New member
מהנעשה בעירנו

(לא סיפור מעניין במיוחד, רק קצת מידע שאולי יכול לעזור למישהו).

אז ככה:
זוגתי שתחיה שכרה דירה לא חדשה אבל יחסית משופצת במלבורן.
לסוכנות קוראים Melbourne Property Managers ואני ממליץ להימנע מהם ככל האפשר מכל מיני סיבות, בין היתר העניין הבא.

בלילה הראשון גילינו שהשלט של המזגן לא עובד. יום שישי, לילה, גשם, מלבורן - בקיצור לא נעים.
מתקשרים בבוקר לקו של התיקונים הדחופים - נאדה (הודי חביב שכל תפקידו לשלוח אימייל לסוכן).
לאורך כל השבוע שלאחר מכן נדנודים לסוכנת ותשובות אוסטרליות סתמיות.
שבועיים מהכניסה ואחרי שמתקבל הפתרון - תנור חימום זעיר (מהאלה שקונים ב $25 בטארגט). אנחנו מבהירים שהקיץ בפתח ולא רק שהדבר הזה לא מחמם שום דבר (ומדובר בדירת שני חדרים), עוד מעט גם נצטרך גם לקרר.
הפתרון - נזמין לכם שלט חדש. יופי.
עוד שבועיים עוברים והשלט מגיע. כמובן שמדובר בזבל מאיביי שבכלל לא מתאים.
בשלב הזה שתחיה כותבת אימייל בזו הלשון:
Here is a photo of the new remote.
I have read from VIC consumer affairs site that heating is considered and urgent repair and I am authorised to contact someone to make the repair and be reimbursed up to $1800 for that service. Please advise if that is correct? Happy for you to call and have a chat.
Mornings here are intolerable and the heater provided is not enough to heat the 2bdr apartment. I think I will prefer to go down this track if the problem cannot be resolved in the next 48hrs.

האימייל לעיל נשלח בתשע בבוקר. בשעה אחת כבר הגיע בנאדם למקום, הביא שלט אוניברסלי חדש וסגר את העניין.
אז הנה לכם - פתרון פשוט למקרה של סוכן עצל וקמצן.

ובשבוע הבא, ילדים, נלמד איך משכנעים את Energy Australia שאין סיכוי שצברנו חשבון גז של קרוב לאלף דולר בשלושה שבועות.

arieltr

New member
Gotta love Australia

הם כאלה פלצנים, הסוכנים האלה.
אצלנו השלט תלוי איתן במיקום אידיאלי על הקיר. מעולם לא הוצאנו אותו מהנרתיק שלו בקיר ואנחנו מתייחסים אליו כאל תושב קבע בקיר. אולי שווה לשלוף אותו משם, להלך צעד אחורה ושניים ימינה ואז ללחוץ ולראות אם הוא יגיב

מצד שני, על הקיר הוא נראה מרוצה ותמיד עושה את העבודה אז אולי לא שווה להרעיד את עולמו בשינויים דרסטיים מדי...

pixie66

New member
You had me at

״בעירנו״
עזבת את סידני? לתמיד? למחקר? לטובת מזג האוויר?

Caput femoris

New member
לא, עדיין בסידני.

התחשק לי רפרנס לעלי מוהר ו״בעירנו״ נשמע לי יותר מתאים לעניין מ״נפרק אותם״.
שתחיה והחתולים עברו למלבורן אבל בינתיים נראה שאף אחד שם לא משוגע מספיק כדי לתת לי משרה.
לא יכול להאשים אותם.

TumbiUmbi

New member
אתה אוהד הפועל במקרה?

יאללה תעבור למלבורן - happy wife, happy life

Caput femoris

New member
בערך.

הניורון הבודד אצלי במערכת שעוסק בכדורגל מוקדש לנבחרת אוסטריה, שהיא בעצם הגרסה האירופית להפועל. על אותו משקל Essendon - לראות אותם מתפרקים בעשר הדקות האחרונות מול ה Swans לפני כמה חודשים ב SCG היה אירוע הפועל קלאסי.
יאללה, עוד קצת עלי מוהר.

pixie66

New member
אתה נחמד מדי

הכי כייף זה להאשים אותם

בגללך פתחתי את ארון הספרים, הבאת לי חשק להתרענן עם הספר.

מעניין לעניין - קראת את האישה בזהב או טרם הספיקותה?

Caput femoris

New member
זה פשוט. הם משחקים את המשחק ואני מסרב ללמוד את החוקים.

ולגבי אדלה - לאור ריבוי נקודות התורפה (וינה, קלימט, לאודר ואחרים) ובעצת רופאי נראה לי שעדיף להימנע בשלב זה. את הסרט מצאתי טרחני ואת רובו בילתי בשינה.

pixie66

New member
הסרט באמת מעצבן

אבל זה בכלל לא מפתיע (אותי) שהסרט מעצבן ולפיכך המלצתי על הספר. תמיד ממליצה על קריאה ולא על צפייה (אבל מודעת לחיסכון בזמן).
את Sarah's Key (גם סיפור אמיתי) לעומת זאת עדיף לראות בסרט (אם רוצים ניהול זמן נכון) - אתה יודע למה? כי לא עשו אותו בהוליווד.

ב"ארתור הסיפור האמיתי" (התרגום החופשי שלי בלבד) של ריצ'י כבר צפית? הרי לך שעתיים של בידור משובח מטובל במוסיקה לא פחות משובחת.

אחח איפה הימים שהיינו מחליפים טראקים של מוסיקה, איפה... LoL

למעלה