מהעמוד הראשי - ילדים חולים ועבודה

AlonPe

New member
מהעמוד הראשי - ילדים חולים ועבודה

מצחיק שזה עלה דפקא בפורום נשואים טריים
אם נתעלם מהחלק השני של המשפט: "אין לגיטימציה להיות 'הורה עובד' ובעיקר לא 'אמא עובדת' " הסיפור הזה באמת גרוטסקי! לא רק מחלות ילדים - בכלל כל עניין החופשות! בכל שנה נוצר מתח עם הבוס (גם אם זו בוסית אמא לילדים בעצמה!) סביב חופשות סוכות/חכוכה/פסח - וכמובן יולי-אוגוסט! לא הגיע הזמן לתקן ת'עיוות הזה??!!!

aviah

New member
לא הייתי אומר שיש עיוות

אם בראיון העבודה אתה אומר שלמרות שאתה אבא העבודה קודמת לכל, אז יכול להיות אתה יוצר ציפיה מסוימת (שתעבוד נון-סטופ) שאחר כך קשה לעמוד בה. אם, לעומת זאת, אתה אומר משהו כמו ,פעמיים בשבוע אני עם הילד בעשות אחר הצהרים, אבל שוב זמין החל מתשע בערב", קל יותר לסמוך על כך שבאמת תהיה זמין. היייתי ממליץ, אם אפשר, להשתדל ולעבוד אצל אנשים שיש להם ילדים והם בעצמם נשארים איתם אחר הצהרים :)

AlonPe

New member
זה רק פן אחד של העניין,

כלומר למצוא מעביד/מקום עבודה שיהיה סבלן ומבין לכל ענייני הילדודס - ואגב, מניסיון (עגום) גם כאשר הבוס/ים/ית/יות הורים לילדים זה לא ממש משנה! יצא לי לעבוד (כאמור) גם אצל בוסית שהיא אמא, ובאופן אישי מאוד העריכה והתפעלה מ-"סגנון" האבאהות שלי, אבל כשזה נגע לויתורים ולענייני עבודה - נאדה! אותו דבר כשעבדתי אצל בוס צעיר ממני עם יותר ילדים ממני, ויותר קטנים. ואגב - אני לא מאשים אותם! לצערי יכול להבין את הצד שלהם - כשהיו תקופות (לפעמים ארוכות) שהם הביאו הביתה פחות כסף ממה שהוציאו על המשכורת שלי! (אבל זה כבר סיפור אחר) אני מדבר על ההגדרות בחוק! לעובד מתחיל (עד חמש שנים) מגיעים עפ"י החוק 10 ימי חופש בשנה!!! (למי שעובד חמישה ימים בשבוע) עפ"י החוק ימי חול המועד הם יום עבודה מלא! אלא אם כן סוכם משהו אחר באופן פרטי בין העובד והמעביד. וימי מחלה עם כל הקטע של היום הראשון שלא נחשב, השני כך וכך אחוזים וכו' - מה ל'גיד?! שנהיה בריאים!!! בחישוב גס ימי החופשה שהורה זקוק להם בשביל לקיים שיגרת משפחה סבירה: החופשהגדול - יולי-אוגוסט: מינימום שבועיים (10 ימי עבודה) לימים המייגעים של סוף אוגוסט! (וזה בלי לדבר על זה שבחודשיים אלו, לא מעט עובדים (בעיקר עובדות) לא מכסים את עלות הקייטנות והתעסוקות לילדים!) בימי חול המועד בד"כ זה יוצא בממוצע איזה יומיים בכל חג (שאפשר לחבר עם סופ"ש ולעשות מש'ו אפקטיבי) עוד איזה 6 ימים! ועוד לא דיברתי על שאר החגים שבהם יש חופש מביצפר אבל נחשבים יום עבודה רגיל, איסרו חג ושאר ירקות - וכמובן - ימי שביתה, מחלות ילדים, מחלות (לא עלינו) שלנו עצמנו, וזה כולל להתעלם לגמרי מאיזה כמה ימים לברוח עם האישה לבד לאנשהו - בשביל לנוח באמת!!!

aviah

New member
עשרה ימי חופש באמת לא מספיקים

נותר רק לקחת מדי פעם חופשה לא בתשלום. הכל בשביל הילדים :)

Master Stav

New member
למזלי מרבית חיי הייתי סוג של פריילאנסר

כך שאני יכול להרשות לעצמי להיות בבית הרבה אבל כן זה לא מספיק לכלום ....

dedi1602

New member
לצערי היום מקומות העבודה לא מקבלים זאת יפה

כאשר אני מתקשר להגיד שאני לא מגיע כי אני נשאר עם הבת החולה ישר שואלים איפה האישה? כאילו זה מובן מאליו שאני יבוא לעבודה והיא צריכה להישאר בבית ולמה רק 5 ימי מחלת ילד בשנה? ו-4 שנים ראשונות חופשה של 10 ימים כל שנה? אצלנו רובם אנשים צעירים ומרביתם אפילו לא נשואים ולפעמים אני מריג ששגם הנשואים נמצאים כאן בתור בריחה ולא מרצון אבל זה כבר נושא לדיון אחר.... בגדול היום מצפים שהנשים ישארו בבית והגברים יעבדו עדיין לא השתחררו ממחשבה הקטנונית הזאת

למעלה