מהפכה בחינוך המיוחד: ועדת השמה - לא

צלף

New member
מהפכה בחינוך המיוחד: ועדת השמה - לא

ערוץ 7 (14:37) יום שלישי, ז´ באב תשס"ב, 16 ביולי 2002 מהפכה בחינוך המיוחד: ועדת השמה - לא בכל מקרה מהפכה בחינוך המיוחד. ברוב קולות וללא מתנגדים קיבלה הכנסת אתמול את התיקון לחוק החינוך המיוחד אותו הציע יו"ר ועדת החינוך ח"כ זבולון אורלב, הקובע כי ילדים הזקוקים להפנייה לחינוך מיוחד לא יחוייבו לעבור ועדת השמה בכל מקרה. בעבר , כל ילד בעל צרכים מיוחדים או מוגבלויות קשות במיוחד נזקק לועדת השמה כדי ללמוד בכיתת חינוך מיוחד. לעיתים נמשכה ההמתנה להתכנסותה של ועדת השמה זמן רב. התיקון לחוק יאפשר להפנות ילדים ששייכותם לחינוך המיוחד ברורה, ללא צורך בועדת השמה. די יהיה בבקשת הורי הילד להפנות את ילדם לחינוך המיוחד, ובגיבוי חוות דעתו של איש מקצובקשה זו תגובה בחוות דעתו של איש מקצוע ששר החינוך יקבע את סמכותם לכך.
 

זהבה נ

New member
למה יש לי תחושה קשה מהתיקון בבטן?

אני חושבת שאני יודעת. אבל לא אלאה אתכם בפרטים אני זוכרת עד לא מזמן כאשר חוק החינוך המיוחד היה צעיר בשנים, והורים חשבו אז שהם יושבים מול כיתת יורים. מקוה שרק ההורים יהיו אלה שיזמו וועדות כאלה ולא הרשויות.
 
זהבה./ ועדות השמה

כמה שאני מסכימה עם ההרגשה הלא טובה שליש לך בבטן זה תרגיל כאשר ראיתי את הכותרת חשבתי אולי יש שיוני בוועדות ופחות על כל שטות יהיה ניתן לקרא"" לסדר"" להורים כדי לעשות ועדת השמה " היום הזה רחוק!!! רק המילה הזאת עושה אותי חולה!!
 

זהבה נ

New member
את יותר מצודקת ממש פרפרים יש לי

שזה הצליח לעבור לבסוף. מפחידה אותי ביותר שיצרו כאן פירצה לחוק, החשש שהיא תהפוך להיות חור ענקי ללא שליטה ומי שיפסיד מכך יהיו כמו תמיד ההורים, חבל. תקראי את תגובתי לצלף מניתי את הסיבות להתנגדות שלי אחת לאחת. לילה טוב,
 

זהבה נ

New member
מק../images/Emo78.gif את ההודעה בכדי לאפשר לכולם

להגיב על השינויי שנערך בחוק החינוך המיוחד. יש קישור בהודעה של צלף. תגובות בבקשה,
 
למעלה