מהפכה בטורקיה, הלכנו אתמול לישון מאוחר

מהפכה בטורקיה, הלכנו אתמול לישון מאוחר

פריצת החדשות לא מפסיקה להפתיע, כל דקה והחדשות שלה.

אז זהו שמענו חדשות עד אמצע הלילה ויותר, ראינו את איסטנבול עם המון צבא וטנקים ברחובות, באנקרה פוצצו את בית הפרלמנט,
הפילו מסוק, יריות ברחובות, והישראלים עוד נוסעים להינפש בטורקיה.

העולם נלחם, מה יהיה הסוף?

מינהר

New member
עכשיו ארדואן יחזק עוד יותר את הדיקטטורה שלו.

אם הרמטכל שהוא מינה מרד בו?

יוליקה

Member
מנהל
ההפיכה כניראה נכשלה - הרמטכ"ל היה בן ערובה

ארדואן נשא נאום "ניצחון על הבוגדים", חיילים מורדים נכנעו
סוף לניסיון ההפיכה בטורקיה? הנשיא שנעלם לכמה שעות ודיבר בטלוויזיה דרך האייפון, נאם מול אלפים מתומכיו באיסטנבול והבטיח לנקום במורדים. חיילים נכנעו בידיים מורמות בבוספורוס, מאות אנשי צבא נעצרו, הרמטכ"ל שנלקח בן ערובה חולץ, ותומכי ארדואן טיפסו על טנקים ורצחו חייל בלינץ'. האש באנקרה נמשכת, 60 הרוגים ו-1,000 פצועים הלילה

חבל כי כעת האיסלאמיזציה בטורקיה תתחזק!!
אובמה המפגר תומך כמובן בארדואן הוא עוד לא מבין
שכל הצרות בעולם בא מהאיסלם הקיצוני.

מינהר

New member
מעניין אם עכשיו יוציאו להורג את החיילים

המורדים, שנכנעו או נתפסו. ואצלנו יתפוצצו מקנאה, שאי אפשר להרוג את המחבלים.
יוליקה, אובאמה מוסלמי בעצמו.

משהו על קבבים, קניתי קבבים של בלאדי

קבבים רומניים, כמו שעשיתי אותם כך זרקתי אותם לפח.

אחרי שאי אפשר היה להכניס אותם לפה לקחתי את הקופסה
וכתוב שזה קבבים מבשר בקר עם תוספת חלבון צמחי, מי צריך
תוספת חלבון צמחי, אני לא צמחונית ורוצה נטו חלבון מין החי.

איזה קבבים אתם קונים? ויכולים להמליץ לי, כמובן שמהסופרמרקט ולא
מאיזה מסעדה ביפו או בנצרת.

יוליקה

Member
מנהל
האמת שגם אני השתמשתי בבלאדי

עד עכשיו...
חתני והוריו, קונים קבבים מעולים אצל קצב שמכין אותם בעצמו...
את רוצה אני יכולה לשאול אותם...

"מיטיטיי" אמיתיים וטעימים רק במסעדות רומניות

מיטיטיי אמיתיים הם עסיסיים מאוד ומפולפלים.
כל פעם שאני רוצה מיטיטיי, אני נוסע לקרל ברג ברחובות, לארוחה מצויינת עם חמוצים תוצרת בית ובסוף פאפאנאש.....א-מחייה.

יוליקה

Member
מנהל
נכון, אבל ביקשה מהסופר...

את הארוחה שציינת, אכלתי אצל נלו ברחוב אילת...
לא זה המזוייף אלא האמיתי שאני מכירה כבר כ-40 שנה....

ניסינו כמה פעמים מהסופר, והלך לפח

היום אם אנחנו רוצים משהו טוב, הולכים לקצב ומקבלים גם מיטיטיי וגם המבורגר אמיתיים וטעימים (אשתי למדה מאמי להכין מוצרי בשר:מיטיטיי, המבורגר, קציצות)

אני היתי אוכלת מטיטי אמיתי אצל מישו

ביפו ובמון ג'רדן עליה השלום ברחוב בן יהודה
בתל אביב.

את מדברת על "מישו מורדארו" ? רזיאל

זו היתה חוויה מזעזעת, מעולם לא נתקלתי בדבר כזה.
הייתי שם לפני כעשר שניםשלום פעמים: ראשונה, אחרונה ואחת יותר מידי.....

המסעדה נמצאת בשטח שבין שני מבנים שסגרו אותו בקיר בחזית וקיר אחורי והניחו עליו גג אסבסט.
המקום מלוכלך עד מלוכלך מאוד, ולכן גם הכינוי הנפוץ "מישו מורדארו" (מישו המלוכלך).
השולחנות היו חצאי דלתות עם רגלי קרש, ה-"שולחן" היה מכוסה במפה מנייר כסף שכאשר הפכת אותו לצד שני ראית שאלו היו שקים של כימיקלים שנפתחו והפכו אותם על צידם הפנימי.

דבר ראשון הוגש סלט-חצילים רומני על האש עם בצל, חרדל ולחם.
מי שהביא אותי לשם טרף את הכל ולא השאיר פירור לא מטופל (רק אחר כך הבנתי למה, כי אני מכיר אותו כשואב-אבק מרוקן כל פרט אוכל בסביבתו).

אחר כך הובאה צלחת כרוב חמוץ שראיתי את האשה מוציאה עם הצלחת מתוך חבית פלסטיק של כימיקלים תוך חסכון , בשימוש בתרווד או אמצעי ביניים.

ולבסוף הובאו הקבבים.
אלו היו דברים ארוכים יבשים כמו הנגב, כמו שמגישים במסעדות ערביות את הקבב שלהם, זה לא היה מיטיטיי בשום אופן.
אני מכור לקבב, וזה היה משהו מוזר, יבש, והטעם היה בינוני ומטה.

הסתכלתי סביבי וישבו שלוש משפחות ואכלו, ולא הבנתי מה אנשים עושים במקום כזה אלא אם הולכו שולל וזו להם פעם הראשונה שם.

בסיום, הגיע עת התשלום, ואז הבנתי את הנהירה למקום - המחיר למנה היה 15 שקלים, ולכן לחבר הקמצן זה התאים.

יותר לא הגעתי לשם, למרות שבעיון בתמונות של המקום נראה שהחליפו את הגרטאר (מנגל), שהקיר נצבע, יש שולחנות סבירים של מסעדת פועלים, וגם לקבב יש צורה קצת יותר סבירה, אולם הם בשום אופן לא מיטיטיי. (תנסו אצל קרל ברג ותראו את ההבדל).

מינהר

New member
יפה שאתם אוכלים קבבים. אני תמיד

חושדת בקבבים, שזה שומן עם קצת בשר, ולא להפך.

אתה לגמרי צודק, הטינופת שם עולה על גדותיה

הסיפונים והיין שהיה שם על השולחן היו תמיד מלוכלכים הם עשו שפריץ ללקוחות,
וקעריות השום, ממש מגעילים, מכיוון שאנחנו אוכלים כשר, הזדמנו לשם עם חברים וממש לא נגענו באוכל,

בקיצור אני לא אוהבת לאכול במסעדות בכלל, אני די נגעלת אבל הולכת עם חברים, אומרת שאני בבדיקות ואסור לי לאכול ורק שותה מבקבוק סגור הרמטית כמובן, שנים גרנו ביפו ואף פעם לא אכלנו אצל נלו, החברה אחרי הסרט היו הולכים לאכול ואנחנו תמיד סיפרנו שאנחנו לא רעבים.

רחוב רזיאל נקרא פעם בוסטרוס על שם גנרל בוסטרוס. הוי היו לנו ימים יפים ביפו.

רחוב רזיאל עמוס סיפורים

א. הרחוב מחולק לשניים:
1. משדרות איברהים פאשה (ירושלים) עד צומת רחוב הדואר הרחוב היה נקרא נג'יב בוסטרוס, על שמו של סוחר עשיר שבנה את רוב הבתים ברחוב שנחשב לרחוב הראשי היוצא מתוך העיר, והמלון של הווארד היה הבנין הראשון.
2. מצומת רחוב הדואר עד ככר השעון/הסוכנות (סאחנת-אל-דאוולה, ככר הממשלה) נקרא "איסקאנדר עוואד" על שמו של אלכסנדר הווארד איש מסחר חשוב באותם ימים ערבי מרוני שאינגלז את שמו. הבית היה מפואר ביותר ושימש כמלון ובחזית הבית פיסול נדיר מגולף בשיש.

השילוט המקורי של שני הרחובות עדיין מתנוסס על הבתים בשילוט שיש בצומת רחוב הדואר.

ב. חנות שניה דרומית לצומת יש מלבן בצבע בג' מעל הכניסה, אם נגרד בזהירות את הצבע, נמצא שכתוב שם שזהו משרד חברת הנסיעות "קוק" והמשרד בבעלות מאיר דיזנגוף...

ג. כשנכנסים לרזיאל מכיוון שדרות ירושלים בבנין מצד שמאל שלט מחליד ועליו כתוב:"אסקורציונה ג'נראלי 1831 טריאסטה" (חברת הביטוח הכללית מטריאסט איטליה) . הם הציבו את השלט שלהם על כל בנין שביטחו. אני מכיר גם ברחוב הטמפלרים בחיפה (דרך העצמאות לשעבר שדרות האו"ם) שילוט כזה.

ד. ממול, בצד ימין בנין ענק בעל מספר קומות וכל המרפסות אותו גודל, הבנין נבנה כמלון על ידי הלבנוני סורסוק שבנה לא מעט ביפו. אחרי הקמת המדינה הוא שימוש כרכוש נטוש למשרדי השב"כ, ואחר כך למשרדי השק"ם.

זה ככה כמה סיפורים על הרחוב.

בכלל ביפו יש כל כך הרבה מה לראות ולעשות שברוב המקרים המקומיים עצמם שנולדו שם, לא מכירים.
בספר שלי "שוטרים מספרים" (הייתי שוטר מקוף ביפו) אני מתעכב על מספר תחנות ומספר סיפורים שהרוב המוחלט של האנשים לא שמע מעולם.
למשל הסיפור על אלגרה הבולגריה שהאכילה את הפועלים בשעה 0500 עם מרק ירקות חם ולחם תמורת 2 גרוש.

למשל העובדה שיפו היתה מרכז תרבותי ערבי של המזרח התיכון לפני ביירות ולפני מסר (קהיר) והמרכז של המרכז היה במה שהיה מוכר כ-"אריאנה" ולמעשה החל כ-"מפגש הסבלים" במאה ה-19,
"קאהוואת-אל-מדפע" (הקפה בסלון) ,
"התותח" כי הבריטים בלבלו בין מדפע למדאפה,
"אריאנה" המועדון היווני הראשון,
ואחר כך "חצרות יפו העתיקה" בבעלות משפחה מסויימת,
ובסוף "הבית על הים" היום (אם לא שינה שמו שוב).

הופיעו בו מיטב האומנים של המזרח התיכון החל מרקדנית הבטן לילה פואד והיוצר נג'יב מחפוז ועד זמרת הכלל ערבית פאטמה אברהים אל-בלתאג'י היא הזמרת האגדית "אום-כולתום" (האמא של כולם) ושירה המפורסם ביותר היה "אנת-עומרי" (אתה חיי) שאורכו כשעה וחצי.....

והסיפורים העסיסיים של רוב בתי הזונות מאריאנה עד הנמל והשומרים על הרובע לוי שכולניק (אשכול) ונחום גוטמן, ועוד המון בלי סוף כמעט.

לא סתם שר אבי טולדאנו "זוהי יפו ילדה זוהי יפו שחודרת כמו יין לדם".....

מינהר

New member
יוליקה, תסמכי על ארדואן, שהוא ידע לשנות

חוקים.
קראתי שהגולה בארהב, איש הדת גולן, אותו ארדואן מאשים שתכנן את נסיון ההפיכה, היה בעד לתאם עם ישראל את המשט של המרמרה, ואילו ארדואן היה בדעה שאין לתאם.
מכר שלי אמר, שישרפו כולם שם.

יוליקה

Member
מנהל
לפחות היית שמה את תסמכי במרכאות...

לסמוך על דיקטטור שמנסה בכל דרך לשנות את החוקה
כדי שיהיה דיקטטור יותר גדול??
הבן האדם האחרון שהייתי סומכת עליו!!
אני ממש מצטערת שהמהפכה נכשלה!!
ועוד יותר אצטער אם חוסיין אובמה לפני תום הקדנציה שלו
יסגיר את גולן לידי הטורקים במחווה לארדואן המוסלמי הרדיקאלי...
אפילו אחרי הפיגוע במרסיי אובמה מסרב להשתמש בביטוי
איסלאם רדיקאלי....

למעלה