מהפכה בעולם החימום

איתי322

New member
שמעתי על זה

וזה גם לא הפעם הראשונה בתאמינו או לא ראיתי בואה שבלעה את כל הכבל חימום שלה...

רן333

New member
עוד סיבה

לא להכניס ציוד חימום רצפתי לתוך כלובי נחשים. אגב, למרות מה שנאמר בכתבה, אני בספק אם הנחש היה מת ללא התערבית כירורגית. לא הייתי מתפלא אם הוא היה מקיא את השמיכה בשלב מסויים. ואם היה מדובר בנחש שלי, אני מאמין שלפני הריצה לוטרינר, הייתי מנסה לעודד אותו להקיא.

MOP1991

New member
אם לא חימום רצפתי, אז איזה חימום?

אני דווקא שמעתי שהכבל הוא החימום המומלץ, אבל כמובן לדאוג לשים אותו במקום שהנחש לא יוכל להגיע אליו. לך אפשריות חימום אחרות?

MOP1991

New member
אופס מחקתי בטעות את ה"יש".

בכל אופן, המשפט היה אמור להראות כך; יש לך אפשריות חימום אחרות?

רן333

New member
אז ככה:

1. לא טענתי שיש להימנע מחימום ריצפתי; אני רק מתנגד להכנסת אמצעי חימום כאלה לתוך הכלוב. אני חושב שחימום הכלוב על-ידי גוף חימום שממוקם מתחת לכלוב (ולא בתוכו) הוא שיטת חימום טובה, כאשר הכלוב שבו מדובר מתאים לכך. השתמשתי בשיטה הזו במשך שנים בעבר, ואני משתמש בה גם כיום בחלק מהכלובים שלי. 2. ישנן גם שיטות חימום אחרות, חלקן טובות יותר וחלקן פחות. הזכרתי מספר שיטות כאלה בהודעה **הזו**.

MOP1991

New member
תודה רבה!

קראתי את ההודעה ולמדתי את מה שהייתי צריך להבין, זה יעזור לי הרבה(בבניה של הארון של הנחשים), תודה רבה! ועוד שאלה, את המתכדרים הבוגרים יותר(סיום הגדילה בערך.), באיזה כלובים אתה מגדל?

omer356

New member
גם אני מחמם את הלטאות על ידי חימום

חיצוני .. לפי דעתי יותר בטוח ויותר טוב

רן333

New member
גם הפעם אני יכול

לתת לך קישור מתאים. **בבקשה**. אמנם שיטות הגידול שלי השתנו קצת מאז שכתבתי את זה, אבל מידות הכלובים שלי (כלובי העץ) נשארו ללא שינוי.

MOP1991

New member
אני לא מאמין..

כל הפעמים שקראתי את המאמר לפני שהבאתי מתכדר, ודווקא את זה שכחתי? תודה!

Sprite2k

New member
ה"שבבי אורן" שהתיחסת אליהם...

זה נסורת? פשוטה מנגריה? שמעתי שזה עלול לגרום לאיזה בעיה... אתה מוכן להבהיר לי?

רן333

New member
יש מי שקורא לזה

נסורת, אבל זה לא מדוייק: נסורת היא האבקה שמתקבלת מניסור עץ. השבבים שבהם אני משתמש מתקבלים מהקצעת עץ. בכל מקרה, מדובר באותם שבבים שעליהם נהוג לגדל מכרסמים. אם אני זוכר נכון, אתה יכול לראות אותם בחלק מהתמונות במאמר שאליו קישרתי. לגבי הבעיה שעליה אתה מדבר - לא ברור לי על מה מדובר כאן. לי לא מוכרת בעיה כלשהי שהשבבים האלה גורמים, ואני משתמש בהם כבר הרבה מאוד שנים, עם מגוון של מיני נחשים.

MOP1991

New member
אם אני זוכר נכון,

אם אני זוכר נכון(מתמונות שפרסמת כאן בעבר.),השבבים הם עגלגלים, יש להם ריח נעים מעט, והם לא משאירים אחריהם נסורת ישכולה להיכנס לתוך דרכי נשימת הנחשים, לכן אינם מסכנים אותם, אם אני לא טועה השבבים משמשים לא רק למכרסמים,אלא מומלצים גם לתוכים. בכל מיקרה לפי מה שהבנתי ממך ומעוד כמה מגדלים שלא מוציאים את הנחש לפני הארוחה, ונותנים לו לאכול עם השבבים, שקרה כמה וכמה פעמים שהנחש בלע ולא נגרם שום נזק. לא מפחיד העיניין שהנחש פשוט יאכל יותר מדיי שבבים וזה יפגע לו במערכת העיכול? או שייתקע בדרכי הצואה? אצל זעמנין הדבר באמת מפחיד, הם לא עבים במיוחד כמו המתכדרים ושאר הפיתונים והבואות. איך אתה מסתדר אם הבעיה? תודה.

רן333

New member
כמו שכתבתי כאן בעבר,

אני אמנם לא מתמלא שמחה מכך שהנחשים שלי בולעים שבבים, ומשתדל שזה לא יקרה (אני לא מאכיל בטרף רטוב, ומשתדל להסיר שבבים שנדבקים לטרף במהלך הארוחה), אבל במקרים שבהם זה כן קרה (והיו לא מעט כאלה), לא נגרם שום נזק. לא אצל הפיתונים המתכדרים, ולא אצל נחשים אחרים. לאור הניסיון הזה, בליעת שבבים על ידי הנחשים שלי לא מפחידה אותי במיוחד. ודבר נוסף, אני חושב שזעמניים נוטים לבלוע שבבים פחות מחנקיים. גם בגלל שהם בד"כ קטנים יותר, וגם משום שהם בולעים את הטרף בצורה קצת שונה.

Sprite2k

New member
תודה רבה!

אז מעניין אותי למה המצע הזה אינו פופולרי... לפי דעתי הוא יפה... סופג מצוין וזול (אפילו חינם) :S

למעלה