מהפכות המידע

amnont

New member
מהפכות המידע

לחברי הפורום שלום רב! אני מקווה שתהנו מהספר הדיגיטלי שלי ברשת "מהפכות המידע". ראו קישור למטה. בברכה אמנון

ihtiyar

New member
../images/Emo51.gif - ברפרוף ראשוני

חסר לי הקשר בין ההתפתחות הטכנולוגית והשפעותיה על החשיבה האנושית. נתת דעתך (וקישורים נפלאים) לשימוש בטכנולוגיה כאמצעי עזר ע"י הדתות והדתיים, ודוגמאות כגון איסור על שעונים או דפוס [הערה: לסולטן שהוציא את הצו - פתווה - האוסר את הדפוס קראו ביאזיט Beyazit, לא באזיט כפי שכתוב במאמרך], אבל לא מצאתי דגש על הרתיעה וההסתגרות של הדתות מפני הקידמה הטכנולוגית כמופיע למשל בספר "מה השתבש" של ברנרד לואיס, או אפילו רדיפת מפיצי מידע וטכנולוגיה עד חורמה, ע"ע ג'ורדנו ברונו. חשוב יותר: חסר לי הקשר למהפכות החשיבתיות שגרמו ונגרמו ע"י הטכנולוגיה והמדע, כמו שמופיע אצל זאב בכלר בספרו "שלוש מהפכות קופרניקניות", ו/או שינויים בתפיסות של הראציונליזם, הסוציולוגיה וכד' בעידן "המכונות החושבות" - היבט שאודותיו נכתבו ספרים רבים. יתכן שלא מצאתי בגלל הרפרוף הראשוני - ואתבדה בהמשך. שוב: תודה לך מקרב לב

amnont

New member
תגובה להערות

לאתייאר שלום! כנראה שעדיין לא שמת לב שבמאמרי הפתיחה מופיעים המאמרים הבאים שלי: ראי קישור למטה. בברכה אמנון

ihtiyar

New member
../images/Emo45.gif תודה. כפי שכתבתי קודם,

מדובר ברפרוף ראשוני. אוסף המאמרים וההפניות מצריך זמן רב - שאין לי בימים הקרובים. אחזור לנבור במאמרים רק בעוד כ-3 שבועות, וללא ספק יהיה מעניין ומחכים.

למעלה