מישהו? ../images/Emo163.gif
אז ככה, נדמה לי שזה היה 1990. פסטיבל ערד. למי שלא מכיר, ההופעה מתרחשת באמפי שלפני המצדה (בצד ההפוך לשביל הנחש) ומתחילה בשלוש לפנות בוקר וכל הזמן מוקרן המופע האור-קולי (ללא הקולי כמובן) על המצדה שזה בעצמו חוויה מדהימה. לקראת חמש בבוקר מתחילה הזריחה על ים המלח עכשיו תדמיינו את כל זה במופע של מאחורי הצלילים - מתי כספי ושלמה גרוניך על הבמה. תפסתי שורה ראשונה, כמובן, מימני חייל ומשמאלי שלוש בחורות שהסתבר לי יותר מאוחר שאלו היו רחל(!) עוד לא כספי ושתי חברות. ההופעה באופן כללי הייתה מדהימה בדיוק כמו שאתם יודעים כשמתי כספי ושלמה גרוניך על הבמה, אבל לא זה מה שמעניין, מה שמעניין זה מה קרה כשנגמרה ההופעה. השעה הייתה כבר שש בבוקר, רוב הקהל ישן או לפחות שותק מרוב עייפות, חוץ מהחמישיה העליזה מהשורה הראשונה(אנחנו). מתי ושלמה מסיימים את ההופעה, כולל הדרנים, אבל לא רוצים לרדת מהבמה. שלמה אומר" "מתי, מה נעשה עכשיו ?" מתי אומר:"אולי שירה בציבור?", טוב יאללה, שניהם לוקחים אקורדיונים ומתחילים לשיר "שושנה שושנה שושנה, ירח נישא אל ענן...". "אוף, חבל שאין לנו שקופיות" אומר שלמה ושניהם נקרעים מצחוק. תנסו לחשוב על התקופה, מתי כספי היה מוכר בתור "הקפוא", וזאת פעם ראשונה שאני ראיתי אותו מתגלגל, אבל מתגלגל, מצחוק. אני לא זוכרת כמה זמן נמשכה האפיזודה המוזרה הזאת, כששניהם מתרוצצים ככה על הבמה עם האקורדיונים ומשתוללים, מה שבטוח שזה היה לא יאומן כי יסופר. ואולי רחל או מתי זוכרים את זה ? כי אני לעולם לא אשכח. [סביבית 12/6/2003]