מהרגעים המרגשים בחיי...

neti m

New member
מהרגעים המרגשים בחיי...

מאחורי הצלילים בהופעה.מדהים

ShiriMmM

New member
אכן

אבל קצת קצר, לא? מזל שהייתי ב"מאחורי" אחרות, כי האמת שאורך ההופעה היה מאכזב מאד.

גנגי

New member
מעולם לא הייתי בהופעה של מתי

שאורכה עלה - כולל ההדרן - על 90 דקות. זה אחד הדברים שמאוד מאכזבים אותי במתי. רוב האמנים, כשהם רואים שהקהל שמח ומתלהב איתם, נותנים הרבה יותר. דני רובס נותן בין שעתיים וחצי לשלוש, הרבה פעמים (ותאמינו לי שהייתי בעשרות הופעות שלו), שלום חנוך כנ"ל, יוני רכטר נותן שעתיים מינימום - וכל אלה אמנים גדולים, שלא רואים פחיתות כבוד לעצמם לתת לקהל תמורה לאהבתו ולנאמנותו. דני רובס אמר לי פעם שהוא מתרגש כל פעם מחדש לראות איך הקהל שלו הולך אחריו להופעות ונאמן לו - ושזו דרכו לחבק את הקהל בחזרה. מתי לא רק שלא מחבק, הוא פשוט מתעלם מאהבת הקהל שלו ונותן את המינימום ההכרחי. נכון, הוא מקצועי לגמרי ונותן הופעות מצוינות, אבל התחושה של קור ושל חוסר היחס האישי לקהל כל כך בולטת לי, שאני חייבת לומר שחוץ מהצד המוזיקלי (שתמיד מרגש) ההופעות שלו מאכזבות אותי באופן כמעט קבוע. אפילו מי שטרח ובא עד מצדה בשלוש בלילה כדי לחזות בהופעה שלו נאלץ לקום על רגליו שעה וחצי אחרי שההופעה התחילה.

סאביבית

New member
GH

(גומרים הולכים) פעם זה לא היה ככה, מאחורי הצלילים במצדה שנת 1991 (~) בשש בבוקר עוד קיפצצו מתי ושלמה עם אקורדיונים וניסו לסחוף את הקהל (הישן) לשירה בציבור
סיפרתי על זה בפורומתי הכחול, מישהו יכול לשלוף את זה משם?

caspit

New member
מישהו? ../images/Emo163.gif

אז ככה, נדמה לי שזה היה 1990. פסטיבל ערד. למי שלא מכיר, ההופעה מתרחשת באמפי שלפני המצדה (בצד ההפוך לשביל הנחש) ומתחילה בשלוש לפנות בוקר וכל הזמן מוקרן המופע האור-קולי (ללא הקולי כמובן) על המצדה שזה בעצמו חוויה מדהימה. לקראת חמש בבוקר מתחילה הזריחה על ים המלח עכשיו תדמיינו את כל זה במופע של מאחורי הצלילים - מתי כספי ושלמה גרוניך על הבמה. תפסתי שורה ראשונה, כמובן, מימני חייל ומשמאלי שלוש בחורות שהסתבר לי יותר מאוחר שאלו היו רחל(!) עוד לא כספי ושתי חברות. ההופעה באופן כללי הייתה מדהימה בדיוק כמו שאתם יודעים כשמתי כספי ושלמה גרוניך על הבמה, אבל לא זה מה שמעניין, מה שמעניין זה מה קרה כשנגמרה ההופעה. השעה הייתה כבר שש בבוקר, רוב הקהל ישן או לפחות שותק מרוב עייפות, חוץ מהחמישיה העליזה מהשורה הראשונה(אנחנו). מתי ושלמה מסיימים את ההופעה, כולל הדרנים, אבל לא רוצים לרדת מהבמה. שלמה אומר" "מתי, מה נעשה עכשיו ?" מתי אומר:"אולי שירה בציבור?", טוב יאללה, שניהם לוקחים אקורדיונים ומתחילים לשיר "שושנה שושנה שושנה, ירח נישא אל ענן...". "אוף, חבל שאין לנו שקופיות" אומר שלמה ושניהם נקרעים מצחוק. תנסו לחשוב על התקופה, מתי כספי היה מוכר בתור "הקפוא", וזאת פעם ראשונה שאני ראיתי אותו מתגלגל, אבל מתגלגל, מצחוק. אני לא זוכרת כמה זמן נמשכה האפיזודה המוזרה הזאת, כששניהם מתרוצצים ככה על הבמה עם האקורדיונים ומשתוללים, מה שבטוח שזה היה לא יאומן כי יסופר. ואולי רחל או מתי זוכרים את זה ? כי אני לעולם לא אשכח. [סביבית 12/6/2003]

oriberko

New member
הייתי שם...

אכן היה קסום לחלוטין. זו התקופה בה נצרבה בי אהבת המוסיקה של מתי בצורה החזקה ביותר. בהופעות של "מאחורי הצלילים 90" , ו"מה זאת אהבה" חדרה המוסיקה שלו לנבכי נשמתי ונותרה שם עד עצם היום הזה. אורי.

Chikolad

New member
מעצבן...

תמיד מרגיז אותי חוסר ההשקעה של מתי בהופעות. לפעמים ממש נותן לך הרגשה שהוא עשה לך טובה שהוא בכלל קם בבוקר כדי לבוא להופעה. יש לי חבר שהיה בהופעה הזו בפעם הראשונה עכשיו והוא נהנה והכל אבל הדבר הראשון שהיה לו להגיד זה "היה קצר". אתם יודעים מה, מילא אם אורך ההופעה היה הדבר היחיד שמפריע. כל ההופעות האלה הן העתק כמעט מדויק של קודמותיהן (אולי ערוכות בסדר טיפה שונה). לא משנה אם הקהל מתלהב, לא מתלהב, רוצה עוד, לא רוצה עוד. הם יכולים להופיע מול דחלילים וזה יהיה די אותו הדבר מבחינתם. לא פלא שלא הייתי בהופעה כבר עידנים. (וואו, יצאה לי הודעה די ארסית...)

PianoGirl20

New member
דווקא אפשר להבין אותך..

גם אני דיי קיבלתי את ההרגשה הזאת, שבכלל לא מעניין אותם הקהל או דעתו והם נתנו הרגשה קצת מנוכרת. גם ממש עשו טובה שנכנסו שוב בשביל ההדרן.. טוב נו, כנראה שהם מרגישים שמותר להם.

גנגי

New member
"טוב נו..."?

למה בדיוק הם אמורים להרגיש "שמותר להם"? מי שמכבד את הקהל שלו מתנהג אליו אחרת. אמן שמרגיש שהוא עושה טובה לקהל שלו לא מגיע לו קהל. אני די מקפידה ללכת רק להופעות של אמנים שמתייחסים לקהל שלהם בכבוד. מדי פעם אני לא יכולה להתאפק והולכת גם להופעות אחרות, אבל ההבדל בהרגשה שאני יוצאת איתה מהופעות כאלה הוא עצום. תראי איך יצאתי מהופעה של יוני ואלי (כן-כן, אלי, לא עלי). בחיים שלי לא הרגשתי ככה בהופעה של מתי, למרות שהקול של מתי פי אלפי-אלפים יותר "עושה לי את זה" מהקול של יוני.

PianoGirl20

New member
אני מסכימה איתך,

ואת הקטע של ה'נו, טוב..' אמרתי יותר בציניות.. ברור שאני לא חושבת שמותר להם, התכוונתי שהם מרגישים שמותר להם, וזה חבל. באופן עקרוני גם אני אעדיף ללכת להופעות של אמנים שמתייחסים בכבוד לקהל שלהם, אבל לי, בתור מישהי שעוד לא הייתה בהופעה שלו, לא היה מושג איך הוא מתייחס בדרך כלל לקהל. עכשיו אחרי שהייתי, אני יודעת שכנראה אני לא אלך שוב להופעה שלו, ואני באמת אלך להופעה של מישהו כמו יוני, שכן מתייחס יפה ובכבוד לקהל וכיף לראות אותו מופיע.

שבט2

New member
חוסר השקעה? - חולקת על הקביעה הזו

מכך וכך הופעות של מ.כספי בהן שנכחתי - לא זו בלבד שלא קיבלתי מסרים של זלזלו אלא שתמיד קיבלתי את הרושם של סופר-התייחסות רצינית. ממש לא 'מחפף' וכן מקצוען מהמדרגה הראשונה. כדי להגיע לרמת רצינות כזו צריך להשקיע עד למאד! ברור שאומן היוצא בסדרת הופעות - יש לו הופעה החוזרת על עצמה. זה נכון לכל אומן רציני העובד על הופעה מסויימת. אם תלכו להופעה הנושאת כותרת מסויימת - 'תקבלו' אותה שוב ושוב. (למשל, "מאחורי הצלילים" החדש - יחזור על עצמו בכל הופעה). ברם, אם תלכו בכל פעם להופעה אחרת שלו - תזכו להופעות השונות זו מזו. ראיתי אותו 'סולו' בהפרשי שנים ניכרים, ראית אותו עם הפרוורים והדודאים (בני אמדורסקי ז"ל וגם ואהוד מנור ז"ל ליוה את הערב), עם ריקי גל, עם גרוניך, והאחרונה שבהן לפני כשנתיים-שלוש עם יוני רכטר - שום הופעה אחת מאלו לא דמתה למשניה!! וקשה לי להתאפק מלציין שהופעות ה'סולו' שלו עלו על כולנה (זאת כשגם "כולנה" עלו על כולנה! - אז תארו לעצמכם!!) אני לא טוענת שאין משהו באורך לעומת המחיר. אבל יש גם עניין של איכות. ונדמה לי ש-מ.כספי משקיע המון כדי להגיע לאיכות כזו אז הוא לא מריץ "אלבום אוסף" של 30 שירים בשירה בציבור (בלי לזלזל בפורמט הזה) אלא "אלבום" של שירים נבחרים בודדים ומדודים המושקעים ביותר. באמת שמעולם לא הבחנתי בסוג של התכחושות לקהל מכיוונו. תמיד יצאתי עם שאר-רוח מההופעותיו ו'מתתי' משליטתו בשפה ומההומור שהייתי ערה לו עוד בשנים שהאמינו שפני-הפוקר שלו הם אכן תוכו. ברור הוא שתמיד יצאתי עפ טעם של עוד ורצון שזה לא יגמר.. אבל זה לא אומר שאני צריכה לכעוס עליו שזה נגמר..! עולה כרגע בדעתי שאף לבושו מלמד על כבוד שהוא רוחש למעמד ולמפגש עם הציבור! (ואני דוקא אדם 'של' ג'ינס..!). הטעות הגדולה היא להשוותו לאומן אחר ולצפות בהתאם.. כפי שלמדתי, מתי כספי הוא לא איש של "ערררב טטטוב קיססססריה" ואישיותו המופנמת יותר באה לידי ביטוי בהופעתו. אז מה? שורה תחתונה שלי: מתי, צא אלינו בג'ינס :) (אבל זה סתם לשזוף את עינינו - מבחינתי אל תשתנֶה)

PianoGirl20

New member
פעם ראשונה...

בהופעה של שלמה ומתי, ו..נהניתי. היה קצר באופן בולט, ולפי מה שהבנתי (מהחברה שהייתה איתי וכבר ראתה את הההופעה כמה פעמים) ההופעה הייתה מהפחות מוצלחות שלהם, והם גם לא עשו כמה שירים שהם בדרך כלל עושים (סליחה והיא חזרה בתשובה) אבל בסך הכל נהניתי. את חלק מהשירים לא הכרתי לפני אבל כששמעתי מאוד אהבתי, והאמת שזה דיי גרם לי 'לגלות מחדש' את שלמה גרוניך. אני לא כל כך מכירה אותו וזו הייתה פעם ראשונה שממש שמעתי אותו, והוא פשוט בנאדם מוכשר. גם שר וגם מנגן פשוט מדהים. קצת משוגע, אבל בכל גאון יש טיפת שגעון.. בסך הכל היה דיי קסום, לראות ולשמוע אותם ככה ממש מקרוב וממש להרגיש אותם.היעד הבא זה יוני רכטר או יהודית...

michalka

New member
מתי יש הופעה של מאחורי הצלילים?

אני הייתי ומאוד נהניתי. חברה שלי מאוד רוצה ללכת, ואשמח ללכת איתה שוב... אתם יודעים מתי יש?

michalka

New member
מצאתי מצאתי...

אני הולכת להופעה "מאחורי הצלילים"... בפעם השנייה.

למעלה