מהרו! מהרו! מהרו!

Justin Angel

New member
מהרו! מהרו! מהרו!

השמש שקעה, אך עדיין יש אור בקרבנו. אלינו לכבות מהר את כל המדורות ולחכות לדרואיד הראשי בגבעת טארה שידליק את המדורה הגדולה הראשונה מחדש! שיחתו את חיות המשק בכדי שיהיה דבר מאכל לחורף! ואלו אשר לא נשחתות הכניסו אותן לאסם למחסה! תנו לאלים אשר שלהם! מהרו!

pink sunset

New member
ג´סטין

תעשה לי טובה ותפסיק לדבר על שחיטות נ.ב כל הודעה שלך אתה נשמע יותר ויותר תימהוני

Justin Angel

New member
את יכולה מצידי לקפוץ מהחלון.

הייתי ממש סבלני לאינפנטליות שלך עד עכשיו, ועכשיו זה נגמר. הקלטים הקדומים שחטו חיות משק בכניסת החורף או מתו ברעב בחורף, יש בעיה עם זה? ואני אדבר על כל מה שקשור לפאגאניזם, כמו שצמחוניות זה נושא קשור לפאגאניזם ואני הגנתי על זכותך לדבר עליו, אני מגן על זכותי לדבר על כל נושא שקשור. ולא, אין לי שום כוונה להתחשב בנטיות ההיפיות שלך, Mrs. Hippy go free free.

holy_sheep

New member
ממתי יש לך משהו נגד היפים?

אני צריכה לדעת משהו? כבשה קדושה היפית

Justin Angel

New member
את יודעת מה הבעיה עם המדינה הזאת?

אני אגיד לך מה הבעיה עם המדינה הזאת, היפים! היפים! כל ההיפים האלו שאוהבים שלום ובעד איכות הסביבה פשוט בלתי אפשריים, איך אפשר לנהל מלחמה עם נפגעים והרוגים עם כל הרעש הזה ברקע? איך אתם מצפים מחייל שירה באיזה אזרח בין העיינים שיש הפגנות בבית נגדו? ובכלל כל העניין של איכות הסביבה פשוט מגוחך, איך מפעל יכול לזהם את האוויר עם כל ההמולה הזאת? מה אתם מצפים ממנו פשוט לזהם את האויר בשקט שכל ההיפים האלו צועקים ברקע? אבל לי יש את הפתרון, כל ההיפים, אבל כל ההיפים, ווווווהפא לקפריסין.

ג´סטין, הרשה לי לחלוק על דבריך.

אתה יודע, שאז, בדתות הקלטיות והפגאניות. יש תמיד מושג של שלום ואחווה. מה זאת אומרת לגרש את ההיפים לקפריסין ? מה הם עשו לך ? סלח לי ג´סטין, אבל ההתנהגות שלך דומה לשל ילד בן 5. אתה מטיל ספק בכבוד האלים, בכך שאתה אומר דברים אלו. זה ממש פוגע. כי אני, בתור היפי שמאמין באהבה חופשית,בשלום,ובאחוות עולם, לא יכול אפילו לשמוע את הדברים האלה. תודה שטרחת לקרוא את ההודעה. גיא. וכן, זה אני.

Justin Angel

New member
אתה מטורף.

זה היה מערכון של אחד הקומיאקאי הכי טוב בארץ, אני לא זוכר את השם שלו... זה היה בפינה שלו, לקפריסין בברכה, בתוכנית של ערוץ 14 בyes בתוכנית "גס".

מה-זאת אומרת מטורף ?

האם מה שאמרתי לא נכון ג´סטין ? ו...שאלה נשאלת, האם הקלטים הקריבו קורבנות אדם ?

Cath

New member
אני די נתקע כאן בדיון.. אבל..

ידוע על מספר ההקרבות, וכמו שציין דיא באתרו, הרישומים על כך אכן נעשו על ידי קיסר רומאי, אז תסיק מסקנות לבד. אני חושב, שהקרבות אכן היו אמיתיות, אבל בניגוד לפאגאניזם מסופוטמי(בטכס של האל מולך הייתה מעורבת הקרבה של ילדים, אבל גם זה לא בטוח, משום שאני די נוטה לחשוב, שהמקור (תנ"ך), עלול להכנס לדמוניזציה, אבל לא אתווכח על מה שלא ידוע לי..), ההקרבה הייתה מתבצעת לא מתוך הכרח פיזי, אלא רצונו החופשי של הקורבן. אני אסביר את עצמי,נהוג היה לחשוב שבעזרת ההקרבה, צורת אנרגיה, שלבשה פעם צורה אנושית משתחררת מגופה ועוברת למישור של אלים, על מנת לבקש להודות, או מכל מיני סיבות אחרות. כמו כן, כדי להרחיב בנושא, תבקר בקלטיקה-ישראל (הלינק למטה), ונותר לי רק לומר שקרואולי בסיפרו "מאגיה בתאוריה ובפרקטיקה" הציע כי הקרבת יצור חי כל שהוא רק מעשירה את הפוטנציאל האנרגטי שלו, ו"מעלה" אותו בסולם ההתפתחות.

אני זוכר שקראתי היכן שהוא

שבטקסים שכתב קרואלי בהם אדם נדרש להקריב את זרעו, הכוונה באמת לזרעו ולו לילדיו. איני זוכר כרגע אם בתנ"ך מציינים במפורש הקרבת ילדים, אולי מדובר בעצם באותו הדבר (וביהדות גם זה חטא, מאחר ושפיכה לשווא היא חטא בתנ"ך). ישנה גם התייחסות על העברת ילדים באש (בתנ"ך). שוב, לא חקרתי את התנ"ך ואת התרבויות הכנעניות בכדי להגיד שלא מדובר בשריפתם, אך ייתכן וזהו מנהג דומה לזה של בלטיין - קפיצה מעל מדורות? דבר נוסף שצריך להבין, וזאת ניתן להבין מתרבות פחות רחוקה - המאיה והאינקה - שבעיניהם קרבן אדם היה כבוד גדול (אם כי לקרבן זה ודאי מצא חן פחות) והכרחי. תפישה תרבותית שונה, אך לא רחוקה דיה מתפישה של מחבלים מתאבדים ו/או סיפורי הקרבה עצמית אפיים.

Cath

New member
אילן..

בספר שאת שמו ציינתי ישנה התייחסות ישירה המצדיקה את הדברים שלי.. מספר הפרק הוא 12 "על קורבנות דם ועל הקרובים להן". אולי תרגמתי לא מדוייק מרוסית, אבל אם לא תמצא אני אשמח להרחיב, זהו אחד הפרקים המעניינים בספר.

Dia Leoghann

New member
אכן

על פי עדותו של יוליוס קיסר (לא סתם קיסר רומאי אלא יוליוס בכבודו ובעצמו) היו הדרואידים הגאלים מבצעים הקרבות אדם. אבל, גם יוליוס אומר שהוא רק שמע על זה ממישהו אחר, הוא עצמו לא חזה בזה. בבריטניה ובדנמרק נמצאו כמה מומיות שמתוארכות לתקופה הקלטית שנראה שהן נרצחו בשיטת הקורבן המשולש, שהיא שיטת הקרבת אדם פולחנית. אם אתם מעוניינים שאני ארחיב יותר בנושא הקרבת האדם אז תגידו ואני אשתדל.

r e s t

New member
כמה שזוכר

היו 3 סוגי הקרבות אדם אצל גאלים:שריפה,הטבעה במים ותלייה על העץ.אבל כל זה - עדויות של יוונים ורומנים - אוייבים של קלטים,שלא כל כך אמינות.רומאים כיסו את מטרותיהם הפוליטיים של כיבוש של גאליה בזה שבאו להפסיק הקרבות בני אדם,לכן צריך להתייחס בזהירות רבה לעדויות כאלה.

למעלה