מהרצליה לנווה הדר - מסלול עוקף תע"ש

kraps

New member
מהרצליה לנווה הדר - מסלול עוקף תע"ש

יהודית, לבקשתך: רחוב ארלוזורוב בהרצליה יורד לכיוון מזרח עד שכונת נווה עמל. בפניה שמאלה לכיוון רעננה רואים ממול בית ספר דתי [1]. נכנסים במעבר שמשמאלו [2] עד לרחוב פנקס [3]. ממשיכים מזרחה בפנקס. בסוף הרחוב מעבר נוסף [4] המוביל לרחוב גיל [5]. ממשיכים מזרחה ברחוב גיל. בסופו רחוב ללא מוצא בשם ליל הגשרים [6]. בסוף ליל הגשרים יש גן משחקים [7] הגובל בגדר התע"ש. לפני הספסל האחרון בגן יש מעבר [8] לשדות שמדרום לגבעת חן. המעבר מוביל לשביל. לוקחים בו שמאלה (לא ימינה. יש שם מלא כוורות). אחרי חמישים מטר פונים ימינה ועולים עם שביל קצת חולי לכיוון מזרח עד צומת שבילים...

kraps

New member
על פרשת דרכים...

מצורף צילום פנורמי מצומת השבילים. שמאלה ולמטה - לכיוון גבעת חן ורעננה. ישר ומזרחה לכיוון המעבר מגבעת חן לרמות השבים. אנחנו פונים ימינה ומטפסים למעלה לכיוון דרום.

kraps

New member
חבלבל כַפָני

הדרך ממשיכה ישר בצמוד לפרדסים ובמקביל לכביש גהה. עוברים בית אריזה, חממות, בריכת מים ומתרשמים מהכמויות המרשימות של החבלבל הכפני - פרח יפה, אבל הצמח בעיקרו עשב שוטה ורע הצומח בסמוך לשדות ופרדסים מוזנחים.

kraps

New member
המשך...

השביל מוביל לבית הקברות של הוד השרון, לידו נמצא מתקן גדול וחדש של חברת חשמל. מבית הקברות מוביל כביש ישן וצר חולף ליד מגדל מים גבוה ומגיע לגשר העובר מעל כביש גהה ומחבר את השדות שממערב לכביש המהיר לשכונת נווה הדר. עכשיו נותר רק לרכב לכיוון דרום מזרח דרך נווה הדר עד לאיזור התעשיה של נווה נאמן ושם להתחבר עם התוואי הצפוני של הירקון באיזור המפגש עם נחל קנה. (נקודת ייחוס תהיה, מן הסתם, התל הגבוה של מזבלת נווה נאמן).

schwinnie

New member
יצרת סטנדרט חדש בתיאורי דרך.

כל הכבוד על ההשקעה המדהימה.

RockhopperJudy

New member
מדהים מקסים, איזה יופי של תיאור!!!

והצילומים.... יופי טופי!!! איזו השקעה! המון תודה! יהודית

doodoog

New member
אבירם ברקאי: הזהר כי קם לך מתחרה רצ

יני ביותר כל הכבוד אם היא תלך לאיבוד :) "אתה לא אשם"

hellmans

New member
רשף יקירי, תיקון קטן...

בית הקברות דנן הוא של נווה הדר או משהו כזה, אבל בטח ובטח לא של הוד השרון. סתם אינפורמציה לא חיונית בעליל..... יום טוב ורכיבה מהנה. שחר הלמן.

kraps

New member
ראבק! זה ממכר, המשחק הזה

הצמרי/אורירי - זקַן תַּיִש אָרֹך. לידו בורוד עם תרמיל אפונים - בִּקיָה אֶרֶציִשראֵלִית. (כּוּשִילרָאבַּק. לפחות שתהיה איזו הצדקה למגדיר צמחים הזה, שקיבלנו במתנה)

kraps

New member
כאן, נכשלתי בגדול

רואים אותו בכל מקום. אני זוכר אותו מהילדות, מכסה את כל הגדר חיה סביב בית הספר. האם זהו כליל החורש ליד עץ התפוז? (ושתי נקודות למי שמצליח לאתר בתמונה את הדבורה)

Mנטה

New member
כן זה לנטנה. ויש גם באדום וצהוב.

כליל החורש זה בכלל עץ, אכן עם פריחה ורודה אבל עץ.

RockhopperJudy

New member
אוף, HUROD תפס לי!!!

בטח לנטנה, ראית את הסרט? והדבורה נמצאת ב"מרכז העינינים".

RockhopperJudy

New member
רשף, מחר בבוקר אני ארכב במסלול שציל

שצילמת. אתה חושב שהדבורה עוד שם? נראה אותך רוכב שם שוב?

kraps

New member
מחר בבוקר

אנחנו עולים למנרה. לשלושה ימים. אשה, ילדים ופקלאות קומפלט. גם להם מגיע קצת טבע.

hurod

New member
ועוד טיפה צפונה... החליקו על קרח ב.

מרכז קנדה שבמטולה. כדאי וכדאי - טרי מהשבוע שעבר. בילוי נעים !!!

RockhopperJudy

New member
המסלול נפלא! הנה קצת חוויות:

50 ק"מ של רכיבה נפלאה. בלילה ירד קצת גשם ועשה את האדמה נוחה לרכיבה גם בחולות. ברמת הדר _(או איך שקוראים לשכונה של הוד השרון) קצת התברברתי ולא מצאתי את היציאה לכיוון הר הזבל. א - ב - ל את מי פגשתי שם? שלושה הולכי על ארבע, ששיכים לחמישה אחוז הנובחים שלא שמעו את הפתגם: כלב נוביאח לא נושיאךךךךך אךךךךךךך, שלא תדעו!!! הנה הסיפור: בהתחלה עברתי שם, והיה בן כלבא אחד מנומנם שהרים את הת#ת שלו בעצלתיים. אני לא ידעתי שזו דרך ללא מוצא, אבל הממזר - ידע גם ידע!! הוא נתן איזה אות לחברים שלו, וכששבתי על עיקבותי הם היו ערוכים כמו הצבא של בוש: ובלי בושה יצאו למלחמה! טראם טראם טררררראם -נכנסו לקצב דהירה, ואני נכנסת ל"היכון": פידול מהיר, שולחת יד לכיס ((תודה לך אלוהים ששלחת את חנן שהקים דוכן מכירות במגידו ושהיו לו שם חולצות רכיבה אדומות עם כיסים!!!)). ושתבינו: כל זה מתרחש בעלייה!! אז נחזור לעניין: יד ימין נשלחת לכיס האחורי, יד שמאל אוחזת חזק, המבט קדימה, בזווית העינים אני רואה שיש שם עוד איזה חמישה חושפי שיניים, ועוד לפני שאני מצליחה להחליט באיזה אבן לבחור אני מרגישה את השיניים של הבן-ז@#$ה הענק ננעצות בירך שמאל שלי... אני זורקת את האבן, אבל האיבן כאלב כבר תלוי לי על המכנס! 15 ק"ג של בשר טרף נוספו למאמץ הפידול בעלייה ואני שומעת את עצמי שואגת - נובחת - מקללת - והוא עדיין תלוי באוויר! האופניים נוטות שמלאה אני מחליטה לא להיכנע!!! שואגת שוב, מסתובבת ימינה לרחוב הראשי ו..... הוא נפל... ואאאאאההה אנחת רווחה. יש כמה דברים שאני לא ממש מבינה: א) איך זה שבדיוק ברגע שהוא הרפה ממני - אני פורצת בצחוק מטורף? ב) איך זה שהירך שלי נשארה שלמה? מה, אני לא מספיק טעימה בשבילו? ג) מבין שני זוגות מכנסי הטייטץ שאני לובשת (המכנס התחתון מרופד, והעליון לא מרופד אבל ארוך) דוקא המכנס התחתון קרוע כולו, והעליון "שרד". אולי זה לודוויג שלי, ז"ל, ששוכן עכשיו בגן העדן של כלבים ששמר עלי הפעם..

RockhopperJudy

New member
המסלול נפלא! הנה קצת חוויות:

50 ק"מ של רכיבה נפלאה. בלילה ירד קצת גשם ועשה את האדמה נוחה לרכיבה גם בחולות. ברמת הדר _(או איך שקוראים לשכונה של הוד השרון) קצת התברברתי ולא מצאתי את היציאה לכיוון הר הזבל. א - ב - ל את מי פגשתי שם? שלושה הולכי על ארבע, ששיכים לחמישה אחוז הנובחים שלא שמעו את הפתגם: כלב נוביאח לא נושיאךךךךך אךךךךךךך, שלא תדעו!!! הנה הסיפור: בהתחלה עברתי שם, והיה בן כלבא אחד מנומנם שהרים את הת#ת שלו בעצלתיים. אני לא ידעתי שזו דרך ללא מוצא, אבל הממזר - ידע גם ידע!! הוא נתן איזה אות לחברים שלו, וכששבתי על עיקבותי הם היו ערוכים כמו הצבא של בוש: ובלי בושה יצאו למלחמה! טראם טראם טררררראם -נכנסו לקצב דהירה, ואני נכנסת ל"היכון": פידול מהיר, שולחת יד לכיס ((תודה לך אלוהים ששלחת את חנן שהקים דוכן מכירות במגידו ושהיו לו שם חולצות רכיבה אדומות עם כיסים!!!)). ושתבינו: כל זה מתרחש בעלייה!! אז נחזור לעניין: יד ימין נשלחת לכיס האחורי, יד שמאל אוחזת חזק, המבט קדימה, בזווית העינים אני רואה שיש שם עוד איזה חמישה חושפי שיניים, ועוד לפני שאני מצליחה להחליט באיזה אבן לבחור אני מרגישה את השיניים של הבן-ז@#$ה הענק ננעצות בירך שמאל שלי... אני זורקת את האבן, אבל האיבן כאלב כבר תלוי לי על המכנס! 15 ק"ג של בשר טרף נוספו למאמץ הפידול בעלייה ואני שומעת את עצמי שואגת - נובחת - מקללת - והוא עדיין תלוי באוויר! האופניים נוטות שמלאה אני מחליטה לא להיכנע!!! שואגת שוב, מסתובבת ימינה לרחוב הראשי ו..... הוא נפל... ואאאאאההה אנחת רווחה. יש כמה דברים שאני לא ממש מבינה: א) איך זה שבדיוק ברגע שהוא הרפה ממני - אני פורצת בצחוק מטורף? ב) איך זה שהירך שלי נשארה שלמה? מה, אני לא מספיק טעימה בשבילו? ג) מבין שני זוגות מכנסי הטייטץ שאני לובשת (המכנס התחתון מרופד, והעליון לא מרופד אבל ארוך) דוקא המכנס התחתון קרוע כולו, והעליון "שרד". אולי זה לודוויג שלי, ז"ל, ששוכן עכשיו בגן העדן של כלבים ששמר עלי הפעם..

למעלה