מהשמיים

efraim teapacks

New member
מהשמיים

שלום לכולם, אני אוהד ותיק של טיפקס - ראיתי אותם עוד בימי פסטיבל ערד אי שם בראשית שנות ה-90 (אחרי האחרון בעשירון אני חושב) ומאז כמה הופעות ב-98 אני מכור לגמרי לקסם. הסיבוב של דיסקו מנאייק ב-2000 הוא בעיני מההופעות הטובות שראיתי בארץ. לרגל האלבום החדש יצא לי להאזין לאחרונה ל"יושבים בבית קפה" (בהנאה רבה, יש לציין). התעוררה אצלי פתאום שאלה ישנה שאולי תגיע לפתרונה כעת: בעיבוד לשיר "מהשמיים" יש לקובי מן הגיה מעניינת וייחודית של האות ש' שלא קיימת באף חומר אחר של טיפקס או שלו. מה פשר הדבר? אני מניח שהעניין אינו מקרי ומהווה מחווה (לניסים סרוסי אולי ?) או בדיחה פנימית כלשהי. זה תמיד סקרו אותי ואשמח לתשובות ממי שיודע או מהמקור - קובי אוז. יום טוב ושיהיה אלבום כיפי ומעניין! אפי

הוד11

New member
לא שמתי לב

יכול ליהיות שזה סתם במקרה אני לא בטוח בכל מקרה ברוך הבא לפורום

קלעת בול

ניסים סרוסי שהוא אגב קרוב רחוק שלי וצביקה פיק השפיעו על השירה שלי בשיר הזה, ויש גם את השחקןהמעולה אריה אליאס שאמר באיזה סרט בורקס "מאיפה באה זאת אלינו, מן השמיים?"

טיפקסית

New member
חח ניסים אשליות סרוסייייי

אשליווווווווות באמת..לא ידעתי שהוא רחוק שלך-מאגניב. יודע מי קרובה-רחוקה שלי? שלי יחימוביץ' [כן כן שלי האמיתית,המתמודדת של המפלגה שלך] היא דודה רחוקה שלי מצד אבא. אריה אליאס תותח,התפקיד שלו בכוכבים של שלומיי לטעמי הוא אחד מתפקידי חייו,כנ"ל בסימה וקנין מכשפה,הוא גדול מהחיים הוא.

לב17

New member
הוא שיחק ב'סימה וקנין משכפה'???

אריה אליאס? שיחק? ב'סימה וקנין מכשפה'? באיזה תפקיד? ולמה השם שלו לא מופיע בכתוביות??? אריה אליאס אכן שחקן יפה, בכל הסרטים שראיתי אותו נהניתי ממנו.

הוד11

New member
לא זכור לי שהוא שיחק שמה

מה שכן חובה לראות את הסרט בכיכובו מסעות ג'יימס בארץ הקודש סרט מהמשובחים

הוד11

New member
אהה גם לי יש שאלה שרציתי לשאול

השם בבית אבא נגזר מהמונח בית אבות?

sunshiner

New member
אני זוכר שפעם ראיתי סרט בורקס

יכול להיות שגם עם אריה אליאס אבל לא חושב
איזה משפט עם איזה גנן מצחיק שאומר: "מלחמה זה מצב רוח!" משפט שהשפיע עליי רבות גם היום.

efraim teapacks

New member
תודה רבה ! (ושאלה נוספת...)

באמת תודה קובי על התשובה המהירה (אח, אוטוסטרדת המידע...). אז התחושות שלי היו נכונות. יופי של הומאז', השיר הוא באמת "צביקה-פיקי" מאוד. יש בו מין רוח נוסטלגית כל-כך יפה... בעיני הוא אחד השירים הטובים והלא-מוערכים של טיפקס. אני אוהב את המקצב המסומפל עם צלילי התקליט השרוט ואת "חצוצרות הניצחונות" האלה בסוף. תענוג. ועכשיו להבהרות נוספות שאשמח לקבל, הפעם בנוגע לליריקה. ראשית, האם השיר "עדיף ללכת עכשיו" הוא מין אלגוריה למצב המדיני, לפתרון רצוי וכד'? זה מה שחשבתי אי שם בעיצומה של האינתיפדה ב-2001 כשיצא האלבום. והבהרה נוספת: זה אולי קצת בנאלי/ברור (או שלא), אבל אני מת לדעת אם "שלוש בלילה" אכן מדבר על התנסות זוגית מסויימת בחומרים מסויימים...? אפי

1מאיוש

New member
לקובי אוז- נושא חשוב!

שלחתי לך מסר לגבי דבר חשוב, בבקשה תקרא אותי ותחזיר לי תשובה.

1מאיוש

New member
כהה נכון

נראה לי שלגל וקובי נחמד להיות פה =]] כל אחד מהם כתב כבר בפורום הזה 2 הודעות!!...

למעלה