מה אבשל היום?

מה אבשל היום?

גם אחרי החג הם אוכלים
מסתבר
על הבוקר סיר פתיתים עם בצל מטוגן וקישואים כדי שישאו עמם למוסדות לצד סלט ירקות חתוך קטן ורוטב טחינה- ברוך בורא הקופסאות הלא נוזלות!
גם חופן תמרים מגולעניםם ממולאים בפקאן קלוי ממולח- שוס שרקדנית הבית אוהבת לשאת כחטיף אנרגיה בימים ארוכים מלאי שעות מחול

ועכשיו ? אחרי שאתמול מחמת חשש הגשם עשינו סדר , הכנסנו ,עטפנו, החזרנו למקום ועל הדרך עברו סמרטוטים וככה אפשר להיכנס למטבח. להכין מנת נ"ג לאיש שישוב לעת ערב ולהתפנות למשק החי הקטן שלנו שדורש תחזוקה ואחר כך לעבודה שלי...
אז מה אבשל?
אולי אאפה? נראה לי שהכיוון של בצק שמרים נ"ג בתצורת פוקאצ'ה ועליו מעטה שבבי סויה מרובי בצל , לצד מרק אולי כמו שתמר תארה- עושה לי חשק, יעשו עבודה מתאימה ליום סמי חורפי, מעונן, לח ולא קר במיוחד
עוד נראה
ריח של מאפה תפוחים קינמון מדגדג באפי...
 

Gidi Shemer

New member


 
היום בתנור

אצלנו דלורית ממולאה בשבבי סויה, בצל ושום קצוצים, מתובל בכמון מלח פלפלת חריפה
הפוכה על משטח משומן ממולח מעט

פרוסות בטטה על תבנית מטופטפות שמן שומשום , רוטב סויה, סילאן, פלפל שחור הרבה פרוסות שום ומעט מלח
 

smaak

New member
קייל,דלעת ספגטי+ גמילה מקפה+קינואה

קודם כל, אני שמחה לבשר שמצאתי קוביות טבעוניות שמנסות לחקות את הלארדון או שפק בשפתינו ההולנדית (קוביות שומן מחזיר. אף פעם לא הבנתי איך אפשר לאכול את זה).
יאן אוהב סלט פסטה, ובעבר אכל עם השפק. טיגנתי את זה טיפה בשמן זית, והוא אמר שיש לזה טעם של שפק אמיתי.
מבחינתי זה הישג, כי הוא קשה מאוד באוכל. וסלט פסטה זו הזדמנות בשבילי להכניס לו ירקות וחלבון.

היום הכנתי את הדלעת בתנור, פלאס אורז לבן, פלאס עדשים כתומות לעצמי.

קניתי בשבוע שעבר בפעם הראשונה קייל. אצלינו לא קוראים לזה קייל אלא ״כרוב איכרים״ (Boerenkool). לא הייתי בטוחה האם זה זה או לא. אבל המרקם היה אחר, והירק הצריך קצת יותר זמן בישול.
הכנתי ממנו המון מאכלים. הכנסתי למרק ירקות שטחנתי אחר כך, אידיתי עם בצל ושום ואכלתי עם פסטה, הוספתי לשקשוקה. מאוד מאוד אהבתי.

מה עוד, אפילו החלטתי להכניס אותו לתערובת ירקות שהכנתי עם קינואה אדומה.
החלטתי בכל זאת לנסות להתיידד עם הקינואה לאור ערכיה התזונתיים הגבוהים,
רק שהפעם בישלתי את הקינואה בנפרד מהירקות, וזו היתה החלטה מוצלחת.

בסיר אחד בישלתי, במחבת ליד טיגנתי בצל, פלפל אדום וקייל, תיבלתי, ואחר כך עירבבתי את הכל ביחד. יאמי, אבל ממש!
היום קניתי קייל על הענף. בפעם הראשונה זה היה פשוט קייל קצוץ בשקית גדולה, עכשיו קניתי עם העלים, אורגני.
משהו חשוב נוסף לציין - חיי המדף שלו ארוכים משמעותית מירוקים אחרים כמו תרד למשל, שמתקלקל תוך יומיים שלושה במקרר. עם הקייל עבדתי כמעט שבוע והוא לא הרקיב.

ואחרון ודי,
החלטתי שוב לנסות להיגמל מקפה. בגלל שאני שותה המון קפה, ובגלל שיש לי חוסר בברזל, הגעתי למסקנה שהגיע הזמן להיגמל.
אני מאוד מאוד אוהבת קפה, אבל אחרי ההשפעה המעוררת הראשונית אני הופכת להיות סמרטוט, ובמיוחד בימי ראשון שבהם אני עובדת מאחת בלילה אחרי שינה של שלוש ארבע שעות- אני צורכת המון קפאין וזה לא בריא,
פלאס לא מאפשר לברזל שאני לוקחת להיספג.
אז פשפשתי קצת בבלוג של אלה ובדקתי מתכוני שייקים שונים, וקראתי שהיא מוסיפה להם ספירולינה ומאקה. שני ״סופר פודס״ שלדבריה עוזרים להעלות את רמה האנרגיה, ועשירים בחלבון ובברזל.
קודם כל- זה לא זול. האבקות האלה עולות לא מעט כסף. אבל זה מספיק לדי הרבה זמן.
שנית, הריח, איך לומר, לא משהו בכלל.
אבל החלטתי לתת לזה הזדמנות ולהתחיל בקטן. הכנסתי ביום הראשון חצי כפית ספירולינה שצבעה את השייק בירקרק נחמד- לא הרגשתי את הטעם שלה בכלל, למעט הצבע אי אפשר לדעת שיש בפנים ספירולינה.
ביום השני הוספתי מאקה, גם חצי כפית,
והיום אני ביום החמישי, בלי קפה, כל בוקר עם שייק פירות בתוספת זרעי צ׳ייה והאבקות הנ״ל,
חייבת לומר לכן שזה השפיע עלי מאוד (מאוד!) לטובה.

כל תסמיני הגמילה שהיו לי בפעם הקודמת שניסיתי להפסיק לשתות- פשוט לא קיימים.
אני מרגישה מלאה באנרגיה פיזית ונפשית, וזה פחות משבוע.
פלאס אני יודעת בבירור שהברזל שאני לוקחת נספג עכשיו כראוי (אל תשאלו אותי איך).

עדיין קשה לי, נפשית במיוחד, גם כי אני אוהבת קפה, וגם כי זה סוג של טקס בשבילי בבוקר, או אחר הצהריים עם משהו מתוק ליד. זה חסר לי.
קניתי לעצמי תה טעים, למרות שאני לא מחובבי התה, אבל אני צריכה משהו חם בבוקר איך שאני מתעוררת.
ואני משכנעת את עצמי שזה כוח ההרגל, והקושי יעבור לי.
 

ladybug6

New member
כל הכבוד על הגמילה מקפה

ההרגשה הטובה היא התמריץ שלך, ותנסי אולי לעבור לנטול קפאין רק בשביל ההרגל והטעם והמשהו המתוק בבוקר? (זה לא מתנגש עם הברזל נכון? או שכן?)
בחורף אני גם אוהבת לחמם חלב סויה ולהוסיף לו קצת קינמון, זה ממש כמו קפה רק בלי הקפה, ומחמם מאוד.. אפשר גם שוקו.
לפעמים בא לי גם קפה אבל אני לא ממש שותה קפה אז אני שמה רבע כפית בכוס חלב סויה קר/חם ושותה בהנאה :)
 

vegetalien

New member
זה מתנגש.

הבעיה העיקרית בתחום זה עם הקפה היא הפוליפנולים, לא הקפאין.
 
כל הכבוד!

אני עושה שייקים בלי האבקות הנ"ל, לא תמיד חייבים אותן אני מניחה.
אם זה טקס שאת אוהבת- למה לא לעשות שייק במקום הבוקר ותה צמחים [שהוא באמת מצמחים, לא מתיון] אחר הצהריים [עם משהו מתוק לא שוקולדי יחד עם התה]?
זה באמת קושי ההרגל, וזה באמת יעבור לך.
 

יוספה 51

New member
אני עברתי מכמויות קפה ל 1-2 ביום

ולפי כל הספרות זה בסדר גמור, בטח הולך עם משהו מתוק ליד. בפעמים שניסיתי להגמל לגמרי התייסרתי וחזרתי, עכשיו אני מחזיקה מעמד ככה כבר שנתיים (כל תקופת הטבעונות), יש ימים חריגים מאד שבהם אשתה שלוש פעמים, אבל רוב היום פעם אחת זה הכמות.
 

diday

Member
על קפה וקייל

בזמנו כשהחלטתי להיגמל מקפה, תסמיני הגמילה נמשכו 6 שבועות. ושתיתי הרבה פחות ממך. מקווה שאצלך יהיה יותר קל. אחרי הפסקה של 12 שנה חזרתי לשתות קפה. אני שותה מדי פעם ויכול מאד ליהנות ממנו, ללא התמכרות.

קייל במקומך הוא בעיקר ירק של חורף והרבה יותר טעים אם נקטף אחרי הכפור הראשון. אם עכשיו את אוהבת, תאהבי הרבה יותר.
 

smaak

New member
תודה על העידוד והמחמאות


אני בינתיים מעדיפה לא לשתות בכלל מאשר לשתות רק ספל אחד, בגלל שאני מרגישה טוב ולא רוצה לקלקל את זה,
וגם בגלל שקצת מסוכן לי לשתות פעם אחת וזהו, קצת כמו דיאטה, עדיף לא להתחיל בכלל..

אני אנסה השבוע להכין גם קצת שייקים מירקות, יש שם כמה מתכונים לשייקים עם אבוקדו, נקרא מוזר אבל אולי בכל זאת יהיה טעים.

שוב המון תודה, כיף!
 

taltala013

New member
יש קפה מעולה המופק

משן הארי מחירו בשמיים וקשה להסיגו שווה כל אגורה.
 

p e b b l e

New member
היום נכין

פסטה ברוטב עגבניות
בורקיטס עם גבינת סויה ביתית
סלט צבעוני
ירקות מאודים
&nbsp
אתמול הוכנו פאי רועים וקינואה עם שקדים וברוקולי (שכבר חוסלה כליל)
 

p e b b l e

New member
זה ממש פשוט וממש טעים

אני מבשלת קינואה (כוס של קינואה יבשה)
מטגנת בצל (אחד גדול או שניים רגילים)
מאדה ברוקולי (כ- 200 גרם קפוא)
קולה שקדים פרוסים ( כמות שמכסה מחבת גדולה בשכבה אחת)
מערבבת הכל עם מלח ופלפל.
 

taltala013

New member
אפרופו קינואה

אני מאוד אוהבת קינואה בעיקר אדומה כל ניסיונותי לא צלחו. או שהייתה דייסתית מדי או לא מספיק מבושלת האם יש איזה סוד שאני לא יודעת?
 

Gidi Shemer

New member
לא לשים יותר מדי מים בזמן הבישול

וכשהמים כבר כמעט נספגים לגמרי, לבדוק מה המצב עם הקינואה. אם היא לא מוכנה עדיין- להוסיף עוד מעט מים, אבל לא להטביע אותה. מחכים 5 דקות ובודקים. כך, מוסיפים כל פעם קצת מים עד שמגיעים למרקם המושלם שמתאים לך.
 
למעלה