מה אגיד לכן/ם...די הזדעזעתי...

טומי*

New member
מה אגיד לכן/ם...די הזדעזעתי...

אתמול בערב שנסעתי לחולון לערב המיוחד הזה בבית ליהות. במרכז חולון רוב הפיצוציות היו פתוחות (שעה 22.00), בתור אחד שגר באיזור בילוי ופנאי של תל אביב..סמוך לחוף הים, שהכל אבל ממש הכל היה חשוך סגור ומסוגר. כאילו היגעתי לארץ אחרת, לתומי חשבתי שזה חוק מדינה שבערב יום השואה ויום הזיכרון הכל נסגר בשעה 19.00. לא התעצלתי והתקשרתי למוקד העירוני בחולון, והטלפן ענה לי בנימוס שהשנה ראש העיר החליט שפיצוציות יהיו פתוחות. כתבתי היום מכתב לכב. ראש העיר חולון, מקוה שאקבל גם תשובה ואז אביא לכאן את תשובתו.

ju100

New member
אין דין..../images/Emo88.gif

ואין דיין!...אני עובדת בקניון..אתמול כמו בכל שנה סגירה בשעה 18:00 במהלך היום היתה תנועה רגילה של אנשים..בשעה 17:30 התמלא הקניון באנשים שבאו לטייל ולקנות..כמויות אנשים!..

גלי®

New member
אולי אני הולכת להיות מאד לא

פופולרית, אבל אני מאמינה שאי אפשר לכפות "אבל" על אנשים, בדיוק כפי שאי אפשר לכפות עליהם לשמוח... לא מאמינה בכל סממני הדכאון החיצוניים האלו, חיה עם השואה ותוצאותיה יום יום, ולא מרגישה שאני חייבת צפירה, או יום מיוחד שיזכיר לי...ואתם יודעים מה? למרות הגישה "הבלתי חינוכית בעליל" שלי, הבת שלי מודעת לנושא הרבה יותר מילדים אחרים...

דרדרית

New member
צודקת- אי אפשר לכפות אבל-

יש יום אחד בשנה, רק יום אחד שבו אפשר "להוריד הילוך" ולא חייבים בו לבלות בפיצוציות ובתי קפה. אגב- בתי החליטה שהיא רוצה חולצה לבנה חדשה לטקס של יום השואה בביצפר- והלכתי איתה בשעה 19:00 למתחם של גן שמואל לקנות לה חולצה ב- H&O שהיא רשת בגדים כידוע. - הכל היה סגור. גם חנות זו. ממש מתחם רקי, מגרש חניה כמעט ריק (ומי שמכיר את האיזור- יודע שלראות שם מגרש חניה ריק זה נדיר). אפשר גם כך! אגב- השנה לראשונה הייתי בטקס לציון יום השואה בבית ספר ממ"ד (שגם בו אני עומדת). יש לציין שהתרגשתי גם מהפשטות וגם מהדרך השונה בה הוא צויין: בבוקר, לפני הצפירה, הגיעה לבית הספר אשת עדות- שספרה על ילדותה בתקוםה זו. לפני הצפירה כל התלמידים התכנסו בכתה גדולה ב"דום" ובסיום הצפירה הוקראו פרק מתהילים, "יזכור",כמובן הדלקת נרות, ופרק מספור על ילדים במחנה השמדה (בו ילד היה מוכן לסבול 50 מלקות מהנאצי על "פשע שביצע"- העברת סידורי תפילה לילדים) ולבסוף שרו את "אני מאמין" ו"התקווה". שילוב מרגש של אמונה עם חיזוק הקשר שלנו ל"כאן ועכשיו" . ממש מרגש.

ju100

New member
גלינקה...../images/Emo41.gif

נו ראית איך יוצא לי ה"גלינקה" בהונגרית? לא חושבת שזה עניין של כפיה..ממש לא, זה יום זכרון,יום הזדהות! אין צורך שאנשים יצאו מגדרם ויהלכו סהרוריים עם עיניים אדומות מבכי ברחובות..אבל כבוד מינמלי אפשר לתת לאותם 6 מיליון איש! לא מדובר פה על טרגדיה אישית פרטית אחת ..אלא של עם שלם!

גלי®

New member
אני מאמינה שצריך להכניס את המודעות

לנושא במשך כל השנה, ולא להקרין ביום אחד את אנה פרנק על כל גירסאותיה בלופ מתמשך... :) זה יוצר אנטגוניזם אצל אלו שאינם מקורבים לנושא, מכריחים אותם, ואני בהחלט מבינה את ההתקוממות שלהם, למרות המטען האישי שלי...

עב

New member
אני תמיד ב"כן" ו"לא"

כן, כי אנחנו צריכים לכבד את המורשת שלנו. לא - כי אי אפשר לכפות. זה ענין של חינוך ואם מכבדים את המורשת ו/או את רגשות הציבור אז אין צורך באכיפת החוק. אני לא אוכל חמץ בפומבי בפסח למרות שהמקרר מלא בפיתות, לא אעשה על האש בחצר שלי ביום הכיפורים, למרות שאינני צמה ואני לא עושה קניות בשבת למרות שאינני שומרת שבת, כי לדעתי כל אדם זכאי ליום מנוחה בשבוע ובישראל זאת השבת. יש מי שקוראים לכך צביעות, אבל זאת העמדה שלי ואני שלמה אתה.

פגית

New member
אני גם חושבת שזה לא עניין של כפייה

אך צריך לכבד , אני מתעסקת בעניין הרבה........, ובלי קשר , קשור לגלינקה , אפשר גם גלינקאם.....

ישרון

New member
לטומי שלום

ראשית שמחתי להכיר את הפיגורה הוירטואלית. שנית מר מוטי ששון ראש עריית חולון כיבד את טכס יום השואה בחולון בבית להיות ,בכל אופן הבחנתי בו כשהגעתי למקום. שלישית אמנם אני חילוני מוצהר אך חושב שקיום של חוקים הוא חלק מתרבות של עם וצר לי לומר אנחנו עם חסר תרבות.מעולם לא אכנס לצלחתו של איש אך מכירת חמץ בפסח בפרהסיא אינה שונה כהוא זה מפתיחת הפיצוציה בערב יום הזיכרון לשואה או לחלופין לחללי צהל או בערב תשעה באב.היו אף כאלו שהעזו לכתוב בפורום דור שני כמה מכעיס אותם שהדיסקו סגור,כאילו אין מספיק לילות לרקוד בהם.ועדיין אני סבור שכל אחד מאיתנו רשאי לעשות בתוככי ביתו כרצונו,מצידי שיטגן חזירים במיטבחו גם בצהרי יום הכיפורים.

טומי*

New member
כל מילה בסלע../images/Emo70.gif

כל העניין שאלה של חינוך לעתיד לבוא, שכבר לא יהיו בינינו ניצולים. מה המסר שאנחנו מעבירים לדורות הבאים אחרינו.

טומי*

New member
תשובת עירית חולון.........../images/Emo26.gif

לתלונתי הגיעה. יש לציין שהם עובדים מהר מאוד וזה יאמר לזכותם/ן. שלום רב, פנייתך אל ראש העיר התקבלה בתודה. בכל שנה מקפיד הפיקוח העירוני לאכוף את החוק בערב יום השואה, ערב יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל וערב ט' באב. השנה, בשל תקלה זמנית עוכבה האכיפה בערב יום השואה. בכל מקרה, הרוב המכריע של העסקים בעיר היו סגורים, למעט מקרים בודדים ביותר. בעתיד ימשיך הפיקוח העירוני לאכוף את החוק בנושא סגירת העסקים במועדים הנ"ל. עיריית חולון מתנצלת על התקלה ומתחייבת שהדבר לא ישנה. ובנוסף פנייתך למוקד העירוני תבדק עם מנהלת המוקד ויובהרו התקנות באשר לאכיפת החוק במועדים הנ"ל. בברכה, מלי כץ מנהלת פניות הציבור - עיריית חולון

למעלה